Tipy z AliExpressu: 11 chytrých věcí pro cestovatele

Redakce
Publikováno 17. července 2018

Tentokrát jsme vybrali 11 užitečných doplňků pro cestovatele. Nechybí redukce na zásuvku za cenu rohlíku, praktická klávesnice k mobilnímu telefonu nebo levná náhrada drahých zámečků na kufry.

Se samotným nákupem vám pomůže náš návod na AliExpress.

Ušetřete další až 4 % z nákupu na AliExpressu

Cashback Tipli.czJe to jednoduché. Nejprve se zdarma zaregistrujte v cashbackovém portálu Tipli.cz. Do AliExpressu se poté proklikněte přes odkaz na webu Tipli.cz. Získáte tak až 4 % z celého nákupu zpět na svůj bankovní účet.

Jak je to možné? E-shopy běžně vyplácí provozovatelům internetových stránek provize, pokud jim přivedou nového zákazníka. Tipli.cz a další cashbacky tuto myšlenku dotáhly ještě dále, o svou provizi se rozdělí se zákazníkem.

PS: Při registraci na Tipli.cz získáte na uvítanou bonus až 300 Kč.

Zaregistrovat se do Tipli

  1. 11 chytrých věcí pro cestovatele

    Stahovací svorky nejen na kufry

    Stahovací svorky na kabely skvěle poslouží jako náhrada za zámečky na kufr. Odštípnout je lze stejně rychle, ale jsou levnější a odpadá problém s jejich neustálým dokupováním i hlídáním klíčku.

    Svorky jsou univerzálně použitelné, třeba při cestě lůžkovým vozem jimi lze přikurtovat batoh k madlu postele, což snižuje riziko krádeže. Kombinovat můžete několik barev stahovacích pásek. Velmi dobrou zkušenost mám s kontrolami na letištích – do kufru stačí vložit pár svorek navíc spolu s prosbou, ať po kontrole zavazadlo opět svážou.

    Na AliExpressu pořídíte 100 ks svorek o průměru 3 mm a délce 100 mm za 18,60 Kč včetně poštovného. Vybírat můžete z 8 barev.

  2. 11 chytrých věcí pro cestovatele

    Adaptér/redukce na zásuvku

    Sada cestovních adaptérů na většinu ve světě používaných zásuvek se v našich obchodech prodává zhruba za 170 Kč. A má zhruba dva nedostatky. V navštívené zemi využijete jen jeden kus ze sady, zbytek může zůstat ležet doma ve skříni. Navíc jeden kus je málo, pokud chcete současně nabíjet telefon a notebook.

    Řešením je koupě samostatných adaptérů pro navštívenou zemi. Na AliExpressu lze koupit třeba 2 ks adaptéru do USA za směšných 7,60 Kč včetně poštovného.

  3. 11 chytrých věcí pro cestovatele

    Digitální váha na zavazadla

    Aerolinky účtují za překročení povolené hmotnosti zavazadla pokuty v řádu až několika tisícikorun. Kufr lze zvážit ve většině hotelů nebo na letišti za pár drobných, pohodlnější však je koupě váhy na zavazadla.

    Na AliExpressu koupíte digitální LCD váhu na zavazadla v modré a červené barvě za 122 Kč včetně poštovného. Váží až do 50 kg s přesností ± 10 gramů.

  4. 11 chytrých věcí pro cestovatele

    Stativ na mobil

    Fotoaparáty mobilních telefonů sice již jsou vybaveny optickou stabilizací, pro nejkvalitnější možný snímek to však stále nestačí. Řešením je pořízení tripodu, stativu na mobilní telefon. Využití najde zejména u telefonů s manuálním režimem fotoaparátu, kdy se pro noční snímky nastavuje čas expozice v řádu několika sekund.

    S tímto tripodem mám osobní zkušenosti. Po pár měsících je sice jedna z nožiček rozviklaná a gumový úchop držáku se mi podařilo ulomit, přesto si nemohu tripod vynachválit. Za necelou padesátikorunu doporučuji koupit rovnou dva kusy.

  5. 11 chytrých věcí pro cestovatele

    Powerbanka Xiaomi 20 000 mAh

    Powerbanka slouží jako zásobárna energie pro váš mobilní telefon, tablet nebo jinou drobnou elektroniku. Telefon k ní připojíte kabelem a on se během pár desítek minut plně nabije. Osobně si nedovedu představit delší cestu bez powerbanky v batohu.

    Ta od Xiaomi nabízí kapacitu 20 000 mAh (papírově vystačí až na 7 nabití telefonu), rychlonabíjení a možnost připojení dvou přístrojů najednou. Na AliExpressu ji koupíte za 623 Kč včetně poštovného, dle obrázku a popisu totožnou powerbanku nabízí Alza za 1 349 Kč. Bez poštovného.

  6. 11 chytrých věcí pro cestovatele

    Bezdrátová klávesnice k mobilnímu telefonu / tabletu

    Psaní delších zpráv, odpovědí na e-maily nebo zážitků z cest na virtuální klávesnici telefonu je mizérie. Řešením je koupě cestovní klávesnice, kterou lze přes bluetooth připojit k telefonu i tabletu.

    Na AliExpressu je taková klávesnice k mání na 216 Kč. Energii čerpá ze dvou AAA baterií a vybrat si můžete z černého a bílého provedení.

  7. 11 chytrých věcí pro cestovatele

    Záložní USB kabel k telefonu

    Záložní USB kabel k telefonu nezabere v kufru téměř žádné místo, v případě ztráty či poškození nabíječky však najde své uplatnění. V nouzi lze telefon nabít připojením kabelu do hotelové televize, počítače nebo do autorádia.

    USB kabel z AliExpressu je potažen nelámavým nylonem, nabízí o 30 % rychlejší nabíjení a délku až 3 metry. Dostupný je ve čtyřech barvách.

  8. 11 chytrých věcí pro cestovatele

    Odolná taška na drobnosti

    Taška na menší notebook výborně slouží jako bezpečný úkryt pro peněženku, telefon, sluchátka a další drobné předměty, které by se volně uložené v batohu hledaly jen těžko.

    Šedá taška z Aliexpressu nejen, že skvěle vypadá, ale nabízí vnitřní samostatnou kapsičku a prodává se v sedmi různých velikostech. Díky solidnímu polstrování se nemusíte obávat poškození předmětů v ní uložených.

  9. 11 chytrých věcí pro cestovatele

    Skládací nůž s otvírákem na lahve

    Nůž a otvírák na limonádu – dva základní předměty, které na cestách vždy najdou své využití. Lze jimi třeba zneškodnit stahovací svorku na zavazadlech.

    Na AliExpressu lze pořídit jednoduchý skládací nožík s otvírákem za necelý dolar. V prodeji je stříbrná a černá barevná varianta, délka rozloženého nože je 12 cm.

  10. 11 chytrých věcí pro cestovatele

    Barevný štítek na zavazadla

    Štítkem s adresou by mělo být pro případ ztráty označeno každé zavazadlo. Využít lze buď jmenovku od letecké společnosti, nebo se na cestu připravit a koupit si na AliExpressu koženou visačku.

    Doporučuji zvolit některou z výrazných barev – tím spíš, pokud cestujete se snadno zaměnitelným černým kufrem. Díky pestré jmenovce kufr na letišti snáze rozpoznáte.

  11. 11 chytrých věcí pro cestovatele

    Voděodolné průhledné pytlíky se zapínáním

    Do průhledných plastových sáčků můžete zabalit tekutiny do 100 ml nebo jimi ochránit telefon, peníze či doklady před vodou. Na AliExpressu koupíte sáčky ve 12 různých velikostech, cena 100 kusů těch nejlevnějších začíná již na 21,70 Kč včetně poštovného.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy z AliExpress


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás