Tipy z Aliexpressu: 10 zajímavých věcí pro zahradničení

Lenka Rutteová
Publikováno 13. července 2017

Ačkoliv mnozí mají k čínskému zboží mnohdy oprávněnou nedůvěru, na AliExpressu se dají nalézt zajímavé věci za skvělou cenu. Na to nejzajímavější vás upozorní náš seriál Tipy z Aliexpressu.

Tentokrát jsme pro vás vybrali 10 kousků, které využijete na své zahrádce. Nákupy z Číny nejsou nic složitého, pomůže vám náš návod jak nakupovat na AliExpress.com a úsporu přinesou slevové kódy Aliexpress.

Ušetřete další až 4 % z nákupu na AliExpressu

Cashback Tipli.czJe to jednoduché. Nejprve se zdarma zaregistrujte v cashbackovém portálu Tipli.cz. Do AliExpressu se poté proklikněte přes odkaz na webu Tipli.cz. Získáte tak až 4 % z celého nákupu zpět na svůj bankovní účet.

Jak je to možné? E-shopy běžně vyplácí provozovatelům internetových stránek provize, pokud jim přivedou nového zákazníka. Tipli.cz a další cashbacky tuto myšlenku dotáhly ještě dále, o svou provizi se rozdělí se zákazníkem.

PS: Při registraci na Tipli.cz získáte na uvítanou bonus až 300 Kč.

Zaregistrovat se do Tipli

  1. Tipy z AliExpress: 10 zajímavých věcí pro zahradničení

    Pytle vhodné k pěstování i k manipulaci

    Každoročně přemýšlíte, v čem budete na terase či na balkoně pěstovat rajčata či jiné rostliny? Na Aliexpressu jsou v nabídce pytle vhodné k pěstování. Pytle jsou kulaté a mají cca 35 cm v průměru a cca 30 cm na výšku. Materiál, ze kterého jsou vyrobeny, je zesílený, aby bez problémů udržel celý objem zeminy, včetně vody, která v ní bude.

    Pytle jsou mimo jiné vybaveny uchy, proto je možné je použít i k manipulaci, třeba do nich můžete sklízet úrodu. V balení je 5 pytlů. Součástí balení je i 100 kousků pytlíčků z netkané textilie pro předpěstování sazeniček. Celková cena balení je okolo 18 dolarů.

  2. Tipy z AliExpress: 10 zajímavých věcí pro zahradničení

    Květníky k předpěstování sazenic i s popisovacími štítky

    Předpěstováváte si doma sazeničky zeleniny nebo i letniček? Máte problém pak rozeznat jednotlivé druhy sazeniček, když si je nepopíšete? Co si budeme povídat, mladé zelí, kedlubna, kapusta či květák mají první lístky natolik podobné, že je snadné je zaměnit.

    Zde je nabízeno řešení za necelých 10 dolarů – 50 květníků k předpěstování a 50 popisovacích štítků. Průměr květníků je v horní části okolo 10 cm a výška asi 8,5 cm.

  3. Tipy z AliExpress: 10 zajímavých věcí pro zahradničení

    Květníky pro hydroponní a aeroponní pěstování

    Pokud pěstujete v jezírku rostliny, které musíte přes zimu uložit v bezmrazém prostředí, aby přežily, budou pro vás tyto květníky skvělým řešením. Jsou výrazně děrované, proto umožňují rostlině bohatě kořenit do vody. Vám naopak umožní na podzim rostlinu z jezírka bezpečně vyjmout a uložit na vhodném místě, třeba ve studánce ve sklepě.

    Pokud naopak pěstujete rostliny, které mají tzv. vzdušné kořeny, které musejí z části zůstat nad zemí, jistě oceníte tento květník i pro ně. V nabídce je mj. balení 10 kusů za cca 3 dolary.

  4. Tipy z AliExpress: 10 zajímavých věcí pro zahradničení

    Manuální secí strojek

    Máte problém s výsevy drobných semínek cibule, mrkve, ředkvičky či jiné zeleniny? Vždy to přeženete a pak musíte hodně rostlinek při jednocení vyhodit? Zkuste manuální secí strojek, který vám práci usnadní, ale hlavně zpřesní.

    Strojek je nastavitelný pro různé velikosti semínek, proto vám při klepnutí do něj dodá vždy jedno semínko. Navíc má dlouhý zobáček, proto není problém namířit je přesně tam, kde semínka potřebujete. Pokud sejete zeleninu, která vyžaduje velké rozestupy, je vhodnější sít do dolíků, vždy po dvou semínkách. Slabší rostlinku pak vytrhnete (ale zvýšíte si pravděpodobnost, že v každém dolíku něco vzejde). Pořídit strojek můžete za tři čtvrtě dolaru.

  5. Tipy z AliExpress: 10 zajímavých věcí pro zahradničení

    Rozložitelné květníky pro bezpečné přesazování

    Předpěstováváte si doma sazeničky zeleniny a letniček? Nemáte dobré zkušenosti s vyndáváním sazeniček z plastových květníků? Řešením jsou rozložitelné květníky, do kterých zasejete semínko, vypěstujete sazeničku, případně do nich malou sazeničku zasadíte a necháte ji doma ještě v teple dorůst. A pak sazeničku i s květníkem šoupnete do záhonu, do skleníku nebo do většího plastového či keramického květníku na balkon či terasu. Anebo třeba před dům.

    Rostlině brzy začnou prorůstat kořeny květníkem, ten se během sezony v záhonu rozloží.Průměr květníků v horní části je 8 cm a výška je 7,5 cm. Cena za 20 kusů je deset a půl až dvanáct a půl dolaru. Pokud byste objednávali více než jedno balení, je nabízena sleva 10%.

  6. Tipy z AliExpress: 10 zajímavých věcí pro zahradničení

    Plastové kroužky k vyvazování výhonů zeleniny i ovoce

    Vyvazujete rajčata, lilky i papriky k tyčkám? A co třeba hrách nebo mochyně? Víno? Klasické přivazování provázky je velmi zdlouhavé, přece jen, než se člověku podaří uvázat uzel na tak malých provázcích, chvilku to zabere.

    Alternativou k provázkům jsou plastové kroužky k vyvazování výhonů zeleniny i ovoce. Mají jednoduchý zacvakávací klip, který dobře drží, ale také se dá zase jednoduše vycvaknout. Kroužky jsou tedy opakovatelně použitelné tak dlouho, jak vydrží materiál, ze kterého jsou vyrobeny.

    Na zimu je vhodné je uložit tam, kde nemrzne. Balení 50 kusů je za necelé dva dolary.

  7. Tipy z AliExpress: 10 zajímavých věcí pro zahradničení

    Samozavlažovací květníky

    Často cestujete, ale přesto chcete doma či na terase pěstovat okrasné či drobné užitkové rostliny? Nebo jste sice většinu roku doma, ale zalévání květníků pro vás není činností, na kterou byste si pravidelně vzpomněli? Můžete zkusit samozavlažovací květníky, do kterých stačí doplnit vodu jednou za delší dobu.

    Jak to funguje? Vnitřní nádoba je o dva palce kratší než nádoba vnější. Vnitřní nádoba je vybavena nasákavým provázkem, který postupně přivádí vodu až do zeminy. Do vnější nádoby tedy nalijete požadované množství vody a rostlinám v květníku se bude dařit dobře. V balení jsou tři různě velké kusy, hodí se například k pěstování menších trsů bylinek. Cena je necelých 8 dolarů. A nebyli by to Číňané, kdyby k balení nepřiložili alespoň nějakou dekoraci – v tomto případě houbičky.

  8. Tipy z AliExpress: 10 zajímavých věcí pro zahradničení

    Pytlíčky z netkané textilie pro předpěstování sazeniček

    Neradi předpěstováváte v plastových květnících? Zvykli jste si už na systém pěstování v nádobkách, kterými může rostlina dobře prorůstat a které se v zemi rychle rozloží? Navíc rostlinu při přesazování rozhodně nijak nepoškodíte, protože ji vsadíte i s pytlíčkem (není nutno vytahovat rostlinu z plastového květníku, proto se vám nestane, že byste poškodili kořeny nebo třeba celou sazeničku utrhli).

    Možnost jednoduchého přesazování pěstování nabízí mj. tyto pytlíčky z netkané textilie vhodné pro předpěstování sazeniček. V balení je jich celkem 100 a cena za balení je neuvěřitelných jeden a čtvrt dolaru.

  9. Tipy z AliExpress: 10 zajímavých věcí pro zahradničení

    Barevné květníky

    Rádi zpestříte interiér nebo balkon či terasu barvami? Máte možnost si barvami oživit i vámi pěstované hrnkové rostlinky. Těchto 14 barevných plastových květníků s podtácky v celkem sedmi barvách a s dekorační drtí pro zasypání zeminy v květníku vás vyjde na necelých 9 dolarů. K tomu ještě dostanete malé pomocníky k přesazování.

  10. Tipy z AliExpress: 10 zajímavých věcí pro zahradničení

    Kapénková závlaha

    Do skleníku i některých záhonů je vhodná kapénková závlaha. Například papriky či rajčata přímo milují mít nožky neustále ve vlhku. Toho můžete dosáhnout kapénkovou závlahou, kterou si zajistíte mimo jiné i to, že voda nepůjde na listy rostlin (i když třeba paprice voda na listech nevadí, jenže rajčeti přímo neskutečně).

    Součástí balení je hadice, spojky, trysky, rozbočovače (systém je nastavitelný dle vašich potřeb) a kolíky k připevnění do záhonu. Ale pozor, je vhodné pouze na měkkou vodu.

    25metrový systém automatického kapénkového zavlažování je nabízen za 344 Kč$15.57.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy z AliExpress


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás