Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro rybáře

Klára Hrnčířská
Publikováno 30. září 2021

Chystáte se na kapry nebo plánujete rybaření u moře? Pro všechny rybáře a rybářky jsem vybrala celou řadu zajímavých vychytávek a pomůcek pro rybaření, které udělají nejen radost, ale také zpříjemní dlouhá odpoledne u vody. Pojďme na to!

Ušetřete další až 4 % z nákupu na AliExpressu

Cashback Tipli.czJe to jednoduché. Nejprve se zdarma zaregistrujte v cashbackovém portálu Tipli.cz. Do AliExpressu se poté proklikněte přes odkaz na webu Tipli.cz. Získáte tak až 4 % z celého nákupu zpět na svůj bankovní účet.

Jak je to možné? E-shopy běžně vyplácí provozovatelům internetových stránek provize, pokud jim přivedou nového zákazníka. Tipli.cz a další cashbacky tuto myšlenku dotáhly ještě dále, o svou provizi se rozdělí se zákazníkem.

PS: Při registraci na Tipli.cz získáte na uvítanou bonus až 300 Kč.

Zaregistrovat se do Tipli

  1. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro rybáře

    Malá rybka jako návnada

    Návnada ve tvaru malé rybky, která snadno oklame lovenou rybu. Můj děda jich měl spoustu – jako dítě jsem je obdivovala a koukala mu celé hodiny pod ruce. Teď jsme pro vás sama několik takových kousků vybrala.

    Jedna návnada váží pouhé 4 g. Vybírat můžete z 9 barevných motivů. Velikost jedné plastové rybky je 45 mm. Součástí je kroužek pro připevnění na vlasec a klasický háček se třemi hroty. Rybka je zpracována velice detailně a vypadá jako živá.

  2. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro rybáře

    Umělí červi

    Příčí se vám používat reálné červy nebo je nemáte zrovna k dispozici? Řešením jsou umělí červíci, kteří vypadají jako ti skuteční. Vyrobeni jsou z PVC.

    Váha jednoho červa je 0,5 g a vybírat můžete z balení 3, 5 nebo 10 kusů. Délka jednoho kousku je 20 mm.

  3. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro rybáře

    Rybářský klobouk

    Rybaření, stejně jako kterýkoli jiný pobyt v přírodě, dokážou pěkně znepříjemnit komáři. A u vody dvojnásob. Zvláště v letním období, kdy je na komáry a další hmyz ideální počasí. Teprve až si sednete k vodě, udice nahozené a začtete se do knížky nebo se zahledíte na vodu, uvědomíte si, kolik hmyzu kolem vás poletuje. Klobouk se síťkou je mnohem účinnější než většina sprejů a navíc není zdravý škodlivý.

    Klobouk je v maskáčovém provedení. Jeho součástí je praktická síťka zakrývající celou hlavu a krk. Ve spodní části je zabudovaný kruh, který krásně drží tvar. Velikost je univerzální.

  4. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro rybáře

    Podběrák

    Teď už zabrousíme přímo do vybavení na lov ryb. Začněme podběrákem, který je nepostradatelnou součástí vybavení všech úspěšných rybářů. Jakmile rybu chytíte, je potřeba ji po sundání z háčku uskladnit, aby vydržela co nejdéle živá, než ji vypustíte do vany nebo zabijete.

    Vybírat můžete ze 3 různých provedení násady. K dispozici je délka 1,5 m, 1,7 m a 2,1 m. Násada je výsuvná, takže i dlouhou verzi snadno uskladníte do tašky nebo do kufru auta. Po složení je celková velikost 56, 64 nebo 74 cm. Záleží na délce násady, kterou si vyberete.

  5. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro rybáře

    Háčky na rybaření

    Háčků není nikdy dost. Ztrácí se, snadno někam zapadnou a neustále je hledáte. Proto se vyplatí pořídit si celou sadu v praktické krabičce, kterou snadno vezmete k vodě spolu s dalšími věcmi. Plastová krabička je rozdělena na 10 přihrádek a v každé najdete jiný rozměr háčků.

    Balení obsahuje celkem 100 ks háčků, od každé velikosti 10 ks. Vybírat můžete ze 3 barevných provedení – antracitová, zlatá nebo stříbrná. Součástí stránky produktu jsou detailní rozměry jednotlivých velikostí, takže si snadno zkontrolujete, zda je sada pro vás tou pravou.

  6. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro rybáře

    Rybářský vlasec

    Klasický rybářský vlasec. V tomto bodě se podívejme na něco, bez čeho se neobejde žádný rybář. Vlasec je základním prvkem k udici a dalšímu potřebnému vybavení. Vybrala jsem pro vás variantu, u které můžete vybírat z několika možných variant, co se síly vlasce týče. Případně si můžete rovnou objednat více verzí a vytvořit si tak vlastní zásobu.

    V nabídce je celkem 8 variant o síle 0,2 až 0,6 mm a podle toho se odvíjejícího návinu, který je 155 až 22 m. Vlasec je navinut na jednoduché plastové cívce.

  7. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro rybáře

    Splávek

    Mezi další nepostradatelnou část výbavy rybáře patří splávek. Podle něj poznáte, že ryba zabrala a můžete ji vytáhnout. V dnešní době lze koupit nejrůznější varianty, barevné nebo jednoduché a v nejrůznějších tvarech. Vybrala jsme pro vás klasickou jednoduchou verzi v několika velikostech, aby si každý přišel na své.

    Vybírat můžete ze 4 variant. V nabídce je splávek o rozměrech 35 x 95 mm o váze 2 a 2,5 g, 45 x 115 mm s váhou 2,9 g a 47 x 110 mm s váhou 3,1 g. Součástí splávku je praktická svítící tyčinka, která jej pomůže na hladině snadněji rozeznat. Hodí se také na večerní rybaření.

  8. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro rybáře

    Obal na udice

    Abyste vše v pořádku donesli k vodě nebo převezli v autě bez úhony, vyplatí se pořídit si obal na rybářské potřeby. DO několika drobných kapes se snadno vejde vše potřebné a do jedné hlavní, u větších modelů, lehce složíte i udici.

    K dispozici je několik verzí menších a větších modelů tašky v černém a khaki provedení. U každé z 15 variant najdete přesné rozměry a počet kapes, včetně jejich samostatných rozměrů. Velikost brašen je 60 až 152 cm a vše je ušito z dvou vrstev. Při koupi dvou a více tašek navíc získáte slevu a zboží vám bude doručeno rychleji.

  9. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro rybáře

    Autem a bezpečně

    Nemáte v kufru dostatek prostoru nebo si nechcete pořizovat speciální brašny na udice? Potřebujete ušetřit místo? Řešením mohou být speciální závěsná pouzdra na udice, která jednoduše pověsíte na zadní stranu předních sedadel v autě.

    Pouzdro se skládá ze dvou částí, na každé sedadlo jedno a pohodlně pojme tři udice. Věšák je k sedadlu připojen vždy v horní i spodní části, takže nehrozí, že se bude na sedadle houpat. Jednoduché a praktické přesky zajistí rychlou montáž a demontáž.

  10. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro rybáře

    Nůž na šupiny

    Také neradi čistíte ryby? Většinou kůži stahuji, ale občas chci jen odstranit šupiny. Nemusím být rybář, abych tenhle nástroj využila – stačí si koupit vánočního kapra. Nůž má dvě čepele se zoubky, které krásně a během chvilky odstraní z kůže šupiny.

    Celková velikost noře je 24 cm, z toho část se zoubky měří 10 cm. Výrobek můžete koupit ve dvou variantách. Buď samostatně, nebo spolu s pinzetou, která pomůže odstranit zbývající šupiny. Jjeí celková délka je 11,5 cm. Vše je vyrobeno z kvalitní oceli.

Nahlásit chybu v článku

Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy z AliExpress


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás