Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro psaní dopisů

Klára Hrnčířská
Publikováno 26. srpna 2021

Doba sice pokročila, ale psaní klasických papírových dopisů má stále své kouzlo. Vzpomínáte si, když jste byli děti? To ještě chodily klasické papírové dopisy. I teď jimi můžete udělat radost svým blízkým. Nebo se registrovat do dopisovacího klubu. Klasické dopisy, jako vystřižené z doby Charlese Dickense, mají stále své kouzlo.

Ušetřete další až 4 % z nákupu na AliExpressu

Cashback Tipli.czJe to jednoduché. Nejprve se zdarma zaregistrujte v cashbackovém portálu Tipli.cz. Do AliExpressu se poté proklikněte přes odkaz na webu Tipli.cz. Získáte tak až 4 % z celého nákupu zpět na svůj bankovní účet.

Jak je to možné? E-shopy běžně vyplácí provozovatelům internetových stránek provize, pokud jim přivedou nového zákazníka. Tipli.cz a další cashbacky tuto myšlenku dotáhly ještě dále, o svou provizi se rozdělí se zákazníkem.

PS: Při registraci na Tipli.cz získáte na uvítanou bonus až 300 Kč.

Zaregistrovat se do Tipli

  1. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro psaní dopisů

    Dopisní set

    Pro začátek začněme kompletním dopisním setem. Sada obsahuje krásnou barevnou obálku a dva dopisní papíry, abyste měli dostatek místa na psaní. Papíry mají velikost A5 a jsou linkované, takže se na ně bude krásně psát a nebudete potřebovat lenoch.

    Obálka má rozměr 8,5 x 16,4 cm a dopisní papír 14,1 x 20,8 cm. Vybírat můžete z deseti barevných variant.

  2. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro psaní dopisů

    Barevné obálky

    Teď už se podívejme na sadu samotných obálek. Sada obsahuje obálky s květinovými motivy. Většina obálek má jemný vzor, takže lze napsat adresu přímo na ně. Na ty tmavší můžete nalepit bílou etiketu a prostor na adresu si vytvořit. Stejně tak vzadu na zpáteční. Obálky mají rovnou delší klopu.

    Obálky mají rozměr 12,5 x 17,5 cm a v každé sadě je jich 10 kusů.

  3. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro psaní dopisů

    Dopisní papíry

    Tentokrát jsem pro vás vybrala samotné dopisní papíry bez linek. Nezbude vám než psát rovně nebo si pořídit lenoch. Dopisní papíry bez linek však vypadají mnohem elegantněji, než ty klasické. Všechny papíry mají jemné vzory, takže na ně můžete pohodlně psát bez obavy, že se bude text ztrácet.

    Set obsahuje vždy 10 stejných papírů o velikosti 185 x 260 mm. Vybírat můžete z 10 různých motivů. Nezdá se to, ale takto malý papír je popsaný během chvilky. Pokud píšete často, vyplatí se objednat si více sad.

  4. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro psaní dopisů

    Samolepky na dopisy

    Na dopisy nebo na dopisní papíry. Také rádi vkládáte do dopisů vylisované květiny a další drobnosti? Pro podobné zkrášlování se hodí také samolepky. Můžete je dát na dopisní papíry, když zrovna nemáte po ruce krásný barevný kousek, ale sáhnete po obyčejném kancelářském. To stejné platí pro obálky.

    Sada obsahuje 50 kusů samolepek s motivy zvířátek. Na stránce sice není uveden jejich rozměr, ale podle obrázku můžou mít velikost kolem 8-mi cm. Navíc je lze použít také na ledničku nebo při použití fénu třeba na skateboard.

  5. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro psaní dopisů

    Gelové pero se znamením zvěrokruhu

    Teď se ještě podívejme, čím dopis napsat. Vybrala jsem pro vás krásná a originální gelová pera se znamením zvěrokruhu. Můžete jimi udělat radost sobě nebo někomu, kdo rád píše a kdo je nakloněn astrologii.

    Sada obsahuje vždy 3 pera v praktickém plastovém obalu s motivem jednoho znamení. Všechny kousky na sobě mají obrázek souhvězdí a symbol, kterými je znamení značeno. Navíc mají vždy odlišně barevný motiv oblohy. Jejich motiv je elegantně matný.

  6. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro psaní dopisů

    Klasické inkoustové pero

    Pro ty z vás, kteří jste založeni spíše klasicky, jsem vybrala tradiční inkoustové pero. Vedle něj je v nabídce také kvalitní kuličkové pero. Obě pera jsou dodávána i s náplněmi. Jedno s bombičkami a druhé s několika kuličkovými náplněmi. Pero je v elegantní matné tmavé barvě s kovovým zdobením.

    Vybírat můžete z dvou již zmíněných variant a to buď s náhradními náplněmi, nebo bez nich. Náhradní náplně snadno dokoupíte v klasickém papírnictví nebo v obchodě specializovaném na psaní potřeby. Nemusíte mít obavy, že by vám náplně došly.

  7. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro psaní dopisů

    Washi páska

    Populární washi páska, která si získala oblibu především ve scrapbookingu. Hodí se i pro zalepení dopisů. Protože i ty obálky, které stačí olíznout, ne vždy drží tak, jak bychom si přáli. Dopis navíc musí projít dlouhou cestu, než dojde k adresátovi, takže jeho zalepení můžeme ještě pojistit. Washi pásky navíc udělají na obálce ozdobu, s kterou bude v poště nepřehlédnutelná.

    Záměrně jsem pro vás vybrala nabídku, kde vybíráte pásky po jedné, abyste si mohli nakombinovat vlastní sadu. Vybírat můžete z více než 20 motivů. Šířka každé pásky je 15 mm a její návin 7 m. K dispozici jsou motivy z rostlinné i živočišné říše.

  8. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro psaní dopisů

    Designové psaníčko

    Samotný dopisní papír s obálkou jsou však stále tím nejdůležitějším. Dopisy navíc nemusí chodit pouze poštou. Drobný vzkaz můžete zanechat také u svačiny, kterou připravujete pro partnera či partnerku do práce. Proto jsem pro vás vybrala tyto drobné designové obálky, které by v poště přežily jen stěží. Leda byste je poslali ve větší, běžné obálce. Obálky jsou z průsvitného papíru podobného pauzovacímu.

    Součástí každé sady jsou vždy dvě obálky a sada tří kulatých nálepek, kterými je můžete zalepit. Velikost jedné obálky je 110 x 150 mm. Obálky mají jednoduché celobarevné motivy.

  9. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro psaní dopisů

    Nálepky s motivem známek

    Pokud dopisy neposíláte skutečnou poštou, vyplatí se pořídit si nálepky s designem známek, kterými můžete obálky ozdobit. Známky mají krásné motivy starých tradičních známek a imaginární hodnotu. V případě, že se přece jen rozhodnete pro klasickou poštu, můžete jimi ozdobit také dopisní papíry. Na obálky, které chcete poslat poštou, bych je ale raději nelepila – na poště by nemuseli mít pochopení.

    Součástí balení je 46 kusů samolepek ve velikosti klasických poštovních známek. Svým jednobarevným designem připomínají staré krásné polské známky.

  10. Tipy z AliExpressu: 10 tipů pro psaní dopisů

    Pilulky se vzkazy

    Na závěr jsem si nechala tuhle zajímavost. Dopisy nemusí být jen velké, všem na očích. Potěšit může také drobné psaníčko. Součástí balení jsou drobné barevné papírky s kroužky, do kterých lze papírek se vzkazem stočit. Pak už jej stačí pouze zasunout do plastové pilulky a darovat. Uvidíte, že se obdarovaný podiví. Pilulky se totiž obvykle jí! Tady však nejsme na válečné stezce, kde by bylo potřeba vzkaz zneškodnit, ale spíše u humorného pojetí komunikace.

    Balení obsahuje od všeho 50 kusů. Tedy 50 papírků, kroužků i  plastových pilulek.

Nahlásit chybu v článku

Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy z AliExpress


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás