Tipy z Aliexpressu: 10 tipů na levné příslušenství pro fotoaparát

Marie Janáčová
Publikováno 16. listopadu 2017

Tentokrát pro vás máme 10 tipů na levné příslušenství pro fotoaparát. Se samotným nákupem vám pomůže náš návod na AliExpress.

Ušetřete další až 4 % z nákupu na AliExpressu

Cashback Tipli.czJe to jednoduché. Nejprve se zdarma zaregistrujte v cashbackovém portálu Tipli.cz. Do AliExpressu se poté proklikněte přes odkaz na webu Tipli.cz. Získáte tak až 4 % z celého nákupu zpět na svůj bankovní účet.

Jak je to možné? E-shopy běžně vyplácí provozovatelům internetových stránek provize, pokud jim přivedou nového zákazníka. Tipli.cz a další cashbacky tuto myšlenku dotáhly ještě dále, o svou provizi se rozdělí se zákazníkem.

PS: Při registraci na Tipli.cz získáte na uvítanou bonus až 300 Kč.

Zaregistrovat se do Tipli

  1. Tipy z Aliexpressu: 10 tipů na levné příslušenství pro fotoaparát

    Popruh na krk

    Nezbytnou univerzální pomůckou pro váš fotoaparát je popruh na krk. Popruh vyřeší problém s přenášením fotoaparátu a vy jej můžete mít stále po ruce. Popruh je určený pro všechny typy DSLR fotoaparátu. Je vyrobený z bavlny, je nastavitelný a lze si vybrat z několika designů – s nápisem Canon, Nikon, Sony nebo také bez nápisu, v barvě černé, žluté nebo červené.

    Cena je velmi příznivá a poštovné budete mít zdarma.

  2. Tipy z Aliexpressu: 10 tipů na levné příslušenství pro fotoaparát

    Krytka objektivu

    Taky často ztrácíte krytku objektivu? Nic se neděje. Na Aliexpress si můžete objednat klidně několik krytek do zásoby. Ve srovnání s českými obchody zde koupíte krytku k objektivu doslova za pár korun. Stačí si vybrat velikost dle průměru vašeho objektivu, na výběr jsou plastové krytky černé barvy ve velikosti od 47 mm po 77 mm.

    Krytka na objektiv je důležitou součástí vašeho fotoaparátu nebo kamery, chrání objektiv před poškrábáním a nečistotami. Určitě by neměla ve vaší výbavě chybět.

  3. Tipy z Aliexpressu: 10 tipů na levné příslušenství pro fotoaparát

    Flexibilní stativ

    Tento kompaktní, lehký stativ je perfektním pomocníkem nejen na cestách. Je určený pro kompaktní fotoaparáty, GoPro kamery a mobilní telefony. Umožní vám zafixovat fotoaparát a pořídit tak ostřejší fotografie a usnadní fotografování se samospouští. Nožky stativu jsou ohebné, můžete jej třeba obtočit kolem větve stromu a pořídit tak snímky sami sebe nebo se svými blízkými prakticky kdekoliv.

    V balení se nachází samotný stativ a k němu držák na mobilní telefon. Vybrat si můžete ze tří barev. Závit je univerzální 1/4″, takže bude sedět na většinu zařízení.

  4. Tipy z Aliexpressu: 10 tipů na levné příslušenství pro fotoaparát

    Sada na čištění fotoaparátu

    Každý fotoaparát by měl být pravidelně čištěn. Na objektivech ulpívají nečistoty, prach ale i otisky prstů. Víceúčelová sada na čištění fotoaparátu obsahuje 5 produktů, které se vám budou k čištění fotoaparátu skvěle hodit. Najdete zde speciální pero na čištění všech druhů objektivů a praktický jemný štětec. Dále je v setu čistící balónek, který proudem vzduchu zbavuje prachu a nečistot nejen fotoaparát, ale třeba také klávesnici.

    V sadě obdržíte i ochrannou krytku s vodováhou, která se nasazuje na drážku pro externí blesk. Na závěr je zde také nezbytný hadříček pro univerzální použití.

  5. Tipy z Aliexpressu: 10 tipů na levné příslušenství pro fotoaparát

    Filtry pro objektivy

    Fotografickými filtry můžete vylepšit vaše fotografie, filtry se nasazují přímo na objektiv a rozlišujeme vícero druhů. U tohoto prodejce naleznete několik druhů filtrů pro objektivy za výbornou cenu pro Nikon, Canon a další.

    UV filtr a vícevrstvý MCUV slouží především k odstranění modravého nádechu ve fotografii, zachování přirozených barev snímku a ochraně objektivu. FLD (fluorescenční) filtr se používá k odstranění žlutozeleného tónu snímku při zářivkovém osvětlení. CPL (polarizační) filtr slouží k eliminaci světelných odlesků a bohatšímu zvýraznění barev, především modré a zelené, snímek celkově vylepšuje a dává mu umělečtější nádech.

    Grad (přechodové) filtry vyrovnávají světelné kontrasty mezi krajinou a oblohou. ND (neutrální) filtry umožňují prodloužit expoziční čas, vhodně rozmazávat pohyb a vytvářet tak zajímavé snímky např. vodopádů. Star (hvězdicový) filtr vytváří speciální hvězdicový efekt u výrazných odlesků (šperky, noční fotografie atd.)
    Stačí si vybrat, velikost vybírejte dle průměru vašeho objektivu.

  6. Tipy z Aliexpressu: 10 tipů na levné příslušenství pro fotoaparát

    Fotobatoh na fotoaparát a příslušenství

    Bez brašny se neobejdete, je to nezbytný pomocník při přenášení fotoaparátu, který zamezuje jeho poškození a ulehčuje fotografovi práci. Kromě klasických obalů a brašen můžete pořídit také fotobatoh, do kterého se kromě samotného fotoaparátu vleze i veškeré příslušenství, a to objektivy, nabíječka, náhradní baterie i karty, filtry a mnoho jiného.

    Chytře řešený a prostorný batoh na fotoaparát není levnou záležitostí, přesto ho můžete výrazně levněji pořídit právě na Aliexpress. Tento praktický černý batoh se bude hodit každému fotografovi.

  7. Tipy z Aliexpressu: 10 tipů na levné příslušenství pro fotoaparát

    Sada obalů na objektivy

    Pokud vlastníte více objektivů a nepotřebujete vždy nosit všechny zároveň v brašně, pořiďte si jednotlivé obaly. Lehce pak objektiv přenesete bez jeho poškození. Obal zabraňuje poškrábání, nárazům, vodě a dalším pro objektivy nepříznivým vlivům. V této sadě naleznete 4 obaly různých velikostí za výhodnou cenu.

    Na Aliexpress samozřejmě můžete zakoupit u jiných prodejců také jednotlivé velikosti zvlášť.

  8. Tipy z Aliexpressu: 10 tipů na levné příslušenství pro fotoaparát

    Čtečka karet

    Tato praktická malá čtečka slouží k přenosu dat z karet do počítače. Čtečku karet využijete jak při práci s fotoaparátem, tak i s mobilním telefonem. Nemusíte tak zdlouhavě propojovat fotoaparát s kabelem, nýbrž vložíte pouze kartu do čtečky a zapojíte ji pomocí USB do PC. Podporuje karty všeho druhu včetně SDHC, Micro SD atd.

    Kompletní seznam naleznete v popisu zboží u prodejce. Funguje pro Vista, XP a Windows.

  9. Tipy z Aliexpressu: 10 tipů na levné příslušenství pro fotoaparát

    Sluneční clona

    Sluneční clonou rozumíme nástroj, který se velmi jednoduše našroubuje přímo na objektiv. Využití naleznete především při fotografování během slunečného dne, kdy zabraňuje vstupu ostrého slunečního světla do objektivu. Snímky tak netrpí sníženým kontrastem a odlesky světla. Důležitou funkcí sluneční clony je taky ochrana objektivu před deštěm.

    Na Aliexpress naleznete různorodé druhy slunečních clon pro různé značky, zde např. pro značku Canon. Velikost vybírejte dle průměru vašeho objektivu.

  10. Tipy z Aliexpressu: 10 tipů na levné příslušenství pro fotoaparát

    Pláštěnka na fotoaparát

    Chtěli byste vyzkoušet fotografování v dešti, ale vždy jste se báli poškození fotoaparátu vodou? Není problém, stačí si pořídit pláštěnku na fotoaparát. Tento jednoduchý, efektivní kousek se vám bude zajisté hodit, ať už k fotografování portrétů v dešti nebo třeba zajímavé deštivé krajiny. Šikovné boční rukávy chrání před vodou nejen fotoaparát, ale i vaše ruce.

    Použití je ideální společně se stativem. Pláštěnka má také místo pro blesk. Sedí především na DSLR a SLR kamery, ale využití najde u většiny fotoaparátů.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy z AliExpress


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás