Tipy z AliExpressu: 10 super věcí pro motorkáře

Redakce
Publikováno 8. února 2018

Jaro se pomalu blíží a pro většinu motorkářů i doba, kdy poprvé v roce usednou za řídítka svých oblíbených strojů. Někteří již mají svou motorku pečlivě připravenou a čekají na správný čas, aby mohli vyrazit na projížďku. Mnozí ještě vylaďují detaily, servisují a popřípadě dokupují výbavu, aby byla sezóna bez starostí a oni se tak mohli soustředit pouze na motovýlety. Aliexpress neopomíjí ani řidiče motocyklů a naleznete zde mnoho výrobků určených jak pro samotné motocykly tak pro řidiče.

Někdo upřednostňuje nákup náhradních dílů z Aliexpressu, jiní nedají dopustit na originální výrobky světoznámých firem.

Nebudeme zde však představovat náhradní díly a jiné technické vymoženosti pro motocykly jednotlivých značek, ale představíme produkty, které se mohou hodit motorkářům obecně. Podíváme se, co se dle zákazníků Aliexpressu, ale i motorkářů samotným vyplatí na Aliexpressu zakoupit.

Se samotným nákupem vám pomůže náš návod na AliExpress.

Ušetřete další až 4 % z nákupu na AliExpressu

Cashback Tipli.czJe to jednoduché. Nejprve se zdarma zaregistrujte v cashbackovém portálu Tipli.cz. Do AliExpressu se poté proklikněte přes odkaz na webu Tipli.cz. Získáte tak až 4 % z celého nákupu zpět na svůj bankovní účet.

Jak je to možné? E-shopy běžně vyplácí provozovatelům internetových stránek provize, pokud jim přivedou nového zákazníka. Tipli.cz a další cashbacky tuto myšlenku dotáhly ještě dále, o svou provizi se rozdělí se zákazníkem.

PS: Při registraci na Tipli.cz získáte na uvítanou bonus až 300 Kč.

Zaregistrovat se do Tipli

  1. Tipy z AliExpressu: 10 super věcí pro motorkáře

    Kryt na helmu

    Různým oděrkám a škrábancům se člověk při používání přilby asi nevyhne, ale lze tomu předcházet různými kryty na helmy. Tento bavlněno-polyesterový je s potiskem motivu čísla 46, které v motoGP vozí italský jezdec Valentino Rossi.

    Takže se jedná o produkt především pro fanoušky tohoto italského jezdce. Nehledejte nijak propracovaný kryt, ale svou službu za velmi malé peníze jistě udělá. Navíc je velmi skladný a tak nebude problém s tím ho někam při výletech na motorce uskladnit.

  2. Tipy z AliExpressu: 10 super věcí pro motorkáře

    Ledvinka na motorku

    Na motorce bývá problém s úložným prostorem a proto jakékoliv rozšíření těchto prostor je vítané. Na Aliexpressu lze najít spousta brašen a jiných tašek, ale nás zaujala tato ledvinka, která by měla bohatě postačit na základní věci, které by měl mít každý motorkář u sebe.

    Do ledvinky tak dáte nejen doklady a nějaké ty klíče, ale i spousta jiných věcí – místa je v ní opravdu dost. Dva nastavitelné popruhy umožní ledvinku zafixovat kolem nohy jak je to vidět na obrázku a tak by neměla nijak překážet při jízdě samotné, stejně tak jako při chůzi. Při zastavení tak nemusíte někde něco lovit ze zadních či bočních tašek, ale máte vše pěkně po ruce a nemusíte tak sesedat ze sedla motorky.

  3. Tipy z AliExpressu: 10 super věcí pro motorkáře

    Ochranná samolepka

    Tento oblíbený produkt není jen jakási “tuningová parádička” na vylepšení vzhledu, ale plní i ochrannou funkci. Tato ochranná nálepka je totiž navržena tak, aby chránila lak palivové nádrže před kterou sedíte. Můžete se tak vyhnout různým škrábancům od zipů, přezek či knoflíků.

    Manipulace s touto samolepkou je velmi jednoduchá a zvládne ji každý, pokud byste chtěli samolepku odstranit, Váš lak zůstane poté nepoškozen. Produkt je voděodolný s imitací karbonu a vyroben z vysoce kvalitního kaučuku. Rozměry jsou u tohoto produktu neméně důležité ( 205 X 140 mm), ale hodí se na většinu motocyklů.

  4. Tipy z AliExpressu: 10 super věcí pro motorkáře

    Plachta na motorku

    Ne každý má možnost garáže, kde je jeho motorka ochráněna před okolními vlivy a rozmary počasí. Ale i v té garáži se práší a pokud s motorkou nějaký ten měsíc přes zimu nevyjedete, je plachta přes motorku na místě.

    Plachta totiž chrání nejen před deštěm, UV zářením, ale i prachem a Váš motocykl tak bude perfektně chráněný. Materiál je navíc prodyšný kvůli cirkulaci vzduchu. Spodní díl této plachty má pružný lem a přezku kvůli lepšímu přilnutí k motorce. Plachta se dobře skladuje a přenáší v dodávaném vaku a prodává se ve dvou rozměrech – XXL (226x105x125 cm) a XXXL (295x110x140 cm).

  5. Tipy z AliExpressu: 10 super věcí pro motorkáře

    Ochranné rukavice na motorku

    Na různých motorkářských fórech se probírá kvalita rukavic z Číny a ruku na srdce, ne vždy se jedná o kvalitní zboží. Tento produkt by však měl tyto obavy zahnat, je u něj totiž přes 4 000 objednávek s velmi vysokým hodnocením. Rukavice jsou na konečcích s dotykovou vrstvou pro případnou obsluhu dotykových zařízení typu tablet, navigace, mobilní telefon apod. Materiál je polyester a nylon a mělo by se jednat o prodyšné materiály, kdy by se Vám neměla ruka v těchto rukavicích potit.

    Rukavice obsahují vrchní bezpečnostní prvky pro ochranu kloubů a článků prstů. Vnitřní strana rukavic je navržena tak, aby na řídítkách neklouzaly. K dispozici je několik velikostí a barev, takže není problém si vybrat barvu k odstínu laku svého motocyklu.

  6. Tipy z AliExpressu: 10 super věcí pro motorkáře

    Maska (kukla) pod přilbu

    Celoobličejová maska, která se dá nosit jak volně tak pod přilbu. Maska vyrobená z kvalitní lycry je odolná proti větru, prachotěsná, pohlcuje UV záření a je prodyšná pro volné dýchání. Její velikost je 45×26 cm.

    Tkanina je hypoalergenní a nedráždí pokožku. Masku lze používat celoročně – v létě saje pot a chrání před sluncem, v zimě pak před větrem a chladem. Maska je speciálně tvarovaná pro pohodlné nošení a na výběr máte ze čtyř barevných provedení. Na Aliexpressu je toto jedna z nejvíce kupovaných masek i díky využití, které není jen pro motorkáře, ale např. pro cyklisty, lyžaře, horolezce apod.

  7. Tipy z AliExpressu: 10 super věcí pro motorkáře

    Chránič obuvi

    Malá a nenápadná věcička, ale o to více praktická. Kdo nemá speciální motorkářské boty a jezdí v civilních, může se mu tento produkt hodit a Vaše boty již nebudou jevit známky opotřebení po řazení rychlosti. Jedná se o pryžový výrobek, který je odolný proti rozmarům počasí. Chránič je černý a rozměry má 11,5×8 cm.

  8. Tipy z AliExpressu: 10 super věcí pro motorkáře

    Tempomat rukojeti plynu

    Dostává Vaše zápěstí co proto? Tento mechanický tempomat na rukojeť plynu Vaší motorky by Vám mohl zápěstí šetřit. Sníží totiž námahu ruky při dlouhých cestách tím, že odlehčuje dlaň a šetří tak Vaše zápěstí.

    Jednoduchá instalace – pouhým nasazením na rukojeť plynu, vhodný pro většinu druhů motorek či skůtrů. Široká opěrná plocha ulehčuje používání tohoto výrobku. Ideální na delší cesty.

  9. Tipy z AliExpressu: 10 super věcí pro motorkáře

    Držák na mobil či navigaci

    Jedná se o nepromokavé pouzdro, které je díky držáku bezpečně upevněno na motocyklu. 360 ° rotační konstrukce hlavy je nastavitelná pro jakýkoliv pohled či úhel, který Vám bude vyhovovat.

    Plastový držák se hodí na řídítka o průměru 18-25 mm. Balení obsahuje čtyři polštářky, které mají sloužit k zamezení pohybu zařízení v pouzdře. Nutno zvolit velikost dle svého zařízení, které budete v pouzdře používat. Nejmenší S velikost je pro zařízení o velikosti šířky 150 mm, M pak 169 mm a L je určeno pro 186 mm široká zařízení.

    Kdo používá navigaci či chce vidět na svůj mobilní telefon i během jízdy, pak je tento produkt to pravé.

  10. Tipy z AliExpressu: 10 super věcí pro motorkáře

    Intercom Lexin R6

    Mnozí motorkáři řeší jak se při jízdě společně dorozumívat a v případě spanilých jízd je to snad i nutnost. Aliexpress nabízí tento intercom Lexin LX-R6, který obsahuje dva bluetooth sluchátka s mikrofonem, díky bluetooth jemožno spárování s telefonem, GPS navigací či MP3 přehrávačem.

    Jedná se o vodotěsný model, který disponuje funkcí potlačení šumu. Akumulátor vydrží až na 8 hodin mluvení a vzdálenost je do 1 kilometru, přičemž lze spárovat až 6 jezdců. Možnost použít na většinu typu helem – jak otevřené tak ty uzavřené. Podobné Intercomy se pohybují v jiných cenových relacích – např. Lexin R4 nabízí Alza za 4.490 Kč.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy z AliExpress


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás