Tipy z Aliexpressu: 10 levných doplňků pro terárium

Marie Janáčová
Publikováno 14. března 2019

Jste nadšeným teraristou nebo se jím chystáte být? Pak je pro vás náš článek to pravé. Představíme vám 10 levných doplňků z Aliexpress pro vaše terárium. Správně udržované terárium s nejrůznějšími druhy plazů může být zajímavým doplňkem v interiéru vašeho bytu či domu. Každé terárium by mělo mít dle potřeby osvětlení, větrání, vytápění, vodu a rostliny. Výbava terária závisí na tom, jaké zvíře si máte v plánu pořídit.

Se samotným nákupem vám pomůže náš návod na AliExpress.

Ušetřete další až 4 % z nákupu na AliExpressu

Cashback Tipli.czJe to jednoduché. Nejprve se zdarma zaregistrujte v cashbackovém portálu Tipli.cz. Do AliExpressu se poté proklikněte přes odkaz na webu Tipli.cz. Získáte tak až 4 % z celého nákupu zpět na svůj bankovní účet.

Jak je to možné? E-shopy běžně vyplácí provozovatelům internetových stránek provize, pokud jim přivedou nového zákazníka. Tipli.cz a další cashbacky tuto myšlenku dotáhly ještě dále, o svou provizi se rozdělí se zákazníkem.

PS: Při registraci na Tipli.cz získáte na uvítanou bonus až 300 Kč.

Zaregistrovat se do Tipli

  1. Tipy z Aliexpressu: 10 levných doplňků pro terárium

    Umělá rostlina

    V teráriu by neměly chybět dekorace v podobě rostlin. Nejenže pak terárium vypadá esteticky lépe pro naše oko, rostliny ale také vytváří přirozenější prostředí pro vaše zvíře. Dostatek dekorací a rostlin vytváří pro vašeho plaza více zákoutí, kde nalezne vytoužené soukromí.

    Vyzkoušejte třeba tuto umělou popínavou rostlinu, můžete ji zavěsit či omotat kolem dřevnatých dekorací. Rostlinu můžete libovolně tvarovat. Rostlina je netoxická, bez příchuti. Poštovné tohoto produktu činí 7,07 Kč$0.32.

  2. Tipy z Aliexpressu: 10 levných doplňků pro terárium

    Dekorační liána

    Terarijní mazlíčci se potřebují hýbat stejně jako každé jiné zvíře, proto potřebují ve svém obydlí dekorace, které jim umožní co nejrozmanitější možnosti pohybu. Pořiďte jim tuto dekorační liánu, kterou můžete libovolně tvarovat a naaranžovat do vašeho terária. Ideálně ji můžete kombinovat s umělými rostlinami a vytvořit tak pro vaše zvíře věrohodné prostředí vhodné pro lezení. Pro inspiraci se můžete podívat na fotografie v detailu produktu.

    Vybrat si můžete ze tří velikostí: 300 cm, 250 cm a 150 cm. Cena se liší dle zvolené velikosti. Liána je vyrobená z polyuretanu a uvnitř je vybavena drátkem, díky kterému ji můžete volně ohýbat. Poštovné u tohoto produktu je zdarma.

  3. Tipy z Aliexpressu: 10 levných doplňků pro terárium

    Mechový substrát

    Substrát v podobě mechu slouží k dekoraci a pokrytí dna či jiných míst terária. Zvyšuje a udržuje vlhkost v teráriu. Prostředí terária vypadá s mechem přirozeněji a vytváří soukromí potřebné pro vaše zvíře. Mech je vyroben z přírodní vodní trávy, je netoxický a bez chemických přísad. Je vhodný pro terária s ještěrkami, želvami, hmyzem a jinými živočichy.

    Hmotnost balení mechu je 100 g. Barva je kombinace zelených a hnědých odstínů. Poštovné tohoto produktu činí 28,30 Kč.

  4. Tipy z Aliexpressu: 10 levných doplňků pro terárium

    Pinzeta ke krmení

    Nejčastějším krmivem pro terarijní mazlíčky jsou cvrčci nebo mouční červy. Pokud potřebujete zvíře krmit ručně, bude se vám hodit tato šikovná pinzeta, kterou krmení uchopíte pohodlněji než rukou. Pinzeta je vyrobena z plastu, snadno se čistí a nerezaví jako pinzety jiného druhu. Délka pinzety je 12 cm a šířka 1 cm. Otevře se až na 3,3 cm.

    Zvolit si můžete buď balení s jedním kusem nebo s pěti kusy. Cena za 1 ks je 0,33 dolarů, za balení s pěti kusy zaplatíte 1,09 dolarů. Poštovné pro obě varianty činí 0,26 dolarů.

  5. Tipy z Aliexpressu: 10 levných doplňků pro terárium

    Krmítko

    Krmítko je praktickou pomůckou při krmení vašich terarijních zvířat. Jedná se o jednoduché mističky, do kterých vložíte potravu (červy apod.). Krmítko obsahuje přísavky, pomocí kterých jej připevníte na stěnu terária do libovolné výše. Stejně tak do mističek můžete dávat i vodu. Krmítko bude dobře držet jak na skleněných tak i plastových stěnách.

    Vybrat si můžete z několika variant. Pořiďte si krmítko s jednou nebo dvěma miskami. Stejně tak se můžete rozhodnout, zda zvolíte variantu s bílým nebo černým šroubkem. Poštovné u tohoto produktu je zdarma. Cena se liší dle zvolené varianty.

  6. Tipy z Aliexpressu: 10 levných doplňků pro terárium

    Topná podložka

    Pokud pro váš druh terarijního mazlíčka nestačí vyhřívání žárovkou, zkuste tuhle topnou podložku, která může zatopit až na 35 stupňů. S vyhříváním je třeba si počínat opatrně, ze všeho nejdříve prostudujte veškeré návody k chovu daného druhu zvířete, zjistěte jakou teplotu daný živočich potřebuje. Podložka je vybavena regulátorem teploty, je výkonná, spoří energii a snadno se čistí.

    Vyhřívací podložku můžete zakoupit u tohoto prodejce ve vícero variantách, přesné parametry naleznete v detailu produktu. Jednotlivé druhy se liší výkonem, ale také velikostí. Zvolte si takovou velikosti, která bude do vašeho terária ideální. Cena se liší dle zvoleného produktu. Poštovné je zdarma.

  7. Tipy z Aliexpressu: 10 levných doplňků pro terárium

    Houpací síť

    Myslíte, že houpací síť může mít pouze člověk na své zahradě? Omyl, můžete ji pořídit také svému zvířátku do terária. Jedná se jednoduchý způsob, jak vaše terárium zvětšit – houpacími sítěmi vytvoříte více poschodí. Váš plaz tím získá perfektní prolézačky a navíc tyto pletené sítě působí jako zajímavá dekorace.

    Houpací sítě jsou vyrobeny z přírodních vláken. Struktura je hrubá, neklouzavá a pro vaše zvíře přirozená. Vyberte si z různých tvarů (obdélníková, rohová, čtvercová) a velikostí. Cena se liší dle zvolené varianty. Poštovné je u tohoto produktu zdarma.

  8. Tipy z Aliexpressu: 10 levných doplňků pro terárium

    Lampa s vyhříváním

    Poskytuje nejen světlo, ale také potřebné teplo pro vaše plazy. Instalace lampičky je velmi snadná. Lampu zasunete na kraj terária (lampa tudíž není vhodní pro zakrytá terária). Lampu instalujte tak, aby nebyla příliš blízko zvířeti, mohlo by se o ni popálit, měla by být v dostatečné výšce.

    Výkon lampy je 25W. Lampa je ohebná, takže přizpůsobitelná dle vašich potřeb. Délka lampy je 27 cm. Otočit ji můžete až o 360 stupňů. Při koupi nezapomeňte zvolit EU Plug, aby lampa byla kompatibilní s našimi zásuvkami. Poštovné u tohoto produktu je zdarma.

  9. Tipy z Aliexpressu: 10 levných doplňků pro terárium

    Miska na krmivo

    Tato praktická miska se hodí pro všechny druhy želv, ještěrek, gekonů a jiných plazů. Jednoduše ji položíte na dno terária a nasypete do ní krmivo. Miska je tvarovaná tak, aby ji zvíře nepřevrhlo. Je plastová a snadno se čistí. Je také vhodná na vodu k pití či vytvoření malého bazénku. Okraje misky mají lehce vykrojené části pro snadnější přístup.

    Vybrat si můžete ze dvou velikostí, rozměry vel. S jsou 8,1 x 1,6 x 1,1 cm a rozměry vel. L jsou 16,6 x 12,2 x 1,8 cm. Cena se liší dle zvolené velikosti. Poštovné u tohoto produktu stojí 0,23 dolarů čili 5,21 Kč.

  10. Tipy z Aliexpressu: 10 levných doplňků pro terárium

    Ratanová dekorace

    Další z dekoračních materiálů, které ozdobí vaše terárium a vytvoří lepší prostředí pro vašeho plaza. Tato liána z umělého ratanu se bude hodit do každého druhu terária. Můžete ji volně ohýbat a aranžovat dle potřeby. Je vhodným doplňkem pro zvíře a jeho pohyb. Díky těmto dekoracím se může pohybovat zvíře po celém teráriu a není odkázáno pouze na dno.

    Kombinujte jej s jinými liánami, dřívky a popínavými rostlinami. Délka rostliny je 1,1 nebo 1,6 m, záleží kterou variantu zvolíte. Poštovné u tohoto produktu stojí 2,54 dolarů čili 58 Kč.


V
Václav 10.05.2019 – 18:23

Na aliexpress nakupuji pravidělně doplňky o terária. Je to tam 10x levnější, hlavně umělé květiny.

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy z AliExpress


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás