Tipy z Aliexpressu: 10 chytrých věcí do domácnosti

Redakce
Publikováno 21. června 2018

Stolní lampička kombinovaná s bezdrátovou nabíječkou telefonu, neviditelný fix, GPS náramek na hlídání dětí za pár stokorun nebo chytrý teploměr do sprchy. Na Aliexpressu koupíte řadu výrobků, které zvýší komfort ve vaší domácnosti. Skrblík vybral 10 takových.

Se samotným nákupem vám pomůže náš návod na AliExpress.

Ušetřete další až 4 % z nákupu na AliExpressu

Cashback Tipli.czJe to jednoduché. Nejprve se zdarma zaregistrujte v cashbackovém portálu Tipli.cz. Do AliExpressu se poté proklikněte přes odkaz na webu Tipli.cz. Získáte tak až 4 % z celého nákupu zpět na svůj bankovní účet.

Jak je to možné? E-shopy běžně vyplácí provozovatelům internetových stránek provize, pokud jim přivedou nového zákazníka. Tipli.cz a další cashbacky tuto myšlenku dotáhly ještě dále, o svou provizi se rozdělí se zákazníkem.

PS: Při registraci na Tipli.cz získáte na uvítanou bonus až 300 Kč.

Zaregistrovat se do Tipli

  1. Tipy z Aliexpressu: 10 chytrých věcí do domácnosti

    Lampička a bezdrátová nabíječka v jednom

    Jak ušetřit místo na pracovním stole a snížit množství nevzhledných kabelů? Kombinací lampičky a bezdrátové nabíječky telefonů.

    Na Aliexpressu se prodává několik modelů, Skrblíka zaujala bílá a černá lampička s hezkým designem. Drobnou kaňkou na kráse je absence technologie Quick Charge. Telefon se tak bude nabíjet pomalu.

  2. Tipy z Aliexpressu: 10 chytrých věcí do domácnosti

    Kukuřičné LED žárovky

    Přezdívá se jim kukuřice, protože mají LED diody rozeseté ve 360 °. Jejich výhodou tak je vysoká svítivost a perfektní rozptyl světla, nevýhodou může být jejich vzhled.

    Na Aliexpressu se prodávají LED žárovky v různých cenách, provedeních i úrovních kvality. My jsme nevybrali ty nejlevnější LED žárovky, nýbrž ty s nejlepším hodnocením a počtem prodejů. Celých 90 % z více než 21 700 kupujících ohodnotilo výrobek pěti hvězdičkami.

  3. Tipy z Aliexpressu: 10 chytrých věcí do domácnosti

    Bluetooth hlídač klíčů

    Ztrácí se vám klíče a zapomínáte peněženky v nákupních košících? Na Aliexpressu se za pár korun prodává jednoduchý tracker.

    Přívěšek prodávaný ve čtyřech barevných variantách není vybaven GPS modulem, pro uložení polohy využívá bluetooth. Dokud je v dosahu spárovaný telefon, poloha klíčů nebo kabelky se automaticky aktualizuje a ukládá do mapy pro pozdější vyhledání.

    Po odpojení telefonu zazní výstražný zvukový signál.

  4. Tipy z Aliexpressu: 10 chytrých věcí do domácnosti

    Neviditelný UV fix

    Značkovačem můžete popsat libovolný předmět s tím, že text bude viditelný pouze, pokud něj posvítíte UV světlem. Můžete si tak podepisovat cenné předměty, zabavit děti nebo sledovat životnost jednotlivých součástek.

    V úklidových firmách se UV fixy používají na kontrolu zaměstnanců. Na umyvadlo nebo toaletu se napíše neviditelné datum a následně se sleduje, zdali zaměstnanec provedl kvalitní úklid.

    Na Aliexpressu jsme vybrali UV fix kombinovaný s LED diodou v 10 barevných provedeních. Zaslána vám bude jedna náhodně vybraná varianta.

  5. Tipy z Aliexpressu: 10 chytrých věcí do domácnosti

    Stojánek na telefon

    Sledujete na telefonu filmy? Na Aliexpressu si za 29 Kč včetně poštovného můžete objednat jednoduchý stojánek na mobil.

    Na výběr máte z 5 barevných provedení (bílá, zelená, šedá, modrá a růžová), telefon je kompatibilní pro drtivou většinu modelů. Přístroj do stojánku můžete umístit naležato i nastojato.

  6. Tipy z Aliexpressu: 10 chytrých věcí do domácnosti

    Čistič s melaminem

    Houbičky napuštěné melaminem skvěle vyčistí skvrny z kachliček, obkladů, vypínačů nebo kuchyňských spotřebičů. Dobře odstraňují stopy po káva, čaji nebo fixách. Nedoporučuje se je však používat na nádobí.

    Na Aliexpressu koupíte 10 kusů za solidních 19 Kč, doprava do ČR je zdarma.

  7. Tipy z Aliexpressu: 10 chytrých věcí do domácnosti

    Sliz na vyčištění klávesnice

    Za 35 Kč koupíte na Aliexpressu balení slizu, který slouží k odstranění drobných nečistot z klávesnice počítače, tlačítek na dálkovém ovladači nebo v okenním rámu.

    Rozměr balení je 10 × 10 × 5 cm, sliz lze použít opakovaně.

  8. Tipy z Aliexpressu: 10 chytrých věcí do domácnosti

    Magnetické spony na tkaničky

    Zdržuje vás zavazování tkaniček bot? Na Aliexpressu si za 137 Kč můžete koupit magnetické spony, které stačí přivázat na tkaničky, načež se obouvání stane záležitostí pár sekund.

    Na výběr máte ze sedmi pestrobarevných variant – černé, bílé, růžové, žluté, oranžové, zelené a modré.

  9. Tipy z Aliexpressu: 10 chytrých věcí do domácnosti

    Náramek s GPS na hlídání dětí

    Za 453 Kč si na Aliexpressu můžete objednat bytelné hodinky se zabudovaným GPS, díky kterému můžete nepřetržitě sledovat, kde se vaše dítě nachází. Na hodinky lze nastavit elektrický plot – pokud dítě vystoupí z oblasti zakreslené na mapu, na předvolený kontakt je odeslána zpráva.

    Hodinky mají SOS tlačítko, po jehož stisknutí je na uložený kontakt odeslána předpřipravená SMS zpráva. V hodinkách je zabudován reproduktor i mikrofon, vkládá se do něj standardní SIM karta. Standardní funkcí hodinek je zobrazování času a počtu ušlých kroků.

  10. Tipy z Aliexpressu: 10 chytrých věcí do domácnosti

    LED teploměr na sprchu

    Konec opařeninám ve sprše může přinést jednoduchý teploměr, který se montuje přímo na potrubí. Naměřená teplota se zobrazuje v °C v reálném čase.

    Pro provoz nejsou potřeba baterie, teploměr získává energii pro provoz z tekoucí vody.


P
Pavel 27.06.2018 – 11:03

Dobrý den, kukuřice z Aliexpressu jsem vyzkoušel a zjistil jsem, že jsou nekvalitní. Měl jsem jich alespoň 8 ks. Začnou odcházet zrnka nebo světlo strašně hřeje, až se peče plast. Ale některé vydrží i přes rok. Pochopil jsem jejich filozofii: peníze za každou cenu. Vyzkoušejte a uvidíte.

Odpovědět

H
Helena 01.07.2018 – 12:01

Dík za tipy. Už jsem pár šikovných věcí koupila. Velmi si cením komentář a popis, protože v obchodě často koumám, k čemu je to dobré, ale není nikdo, kdo by poradil.

Odpovědět

M
Misojogi 07.04.2019 – 03:36

Mne sa osvedcili najviac LED ziarovky z Lidla, aj som sa rozpraval s clovekom co robi profesionalne meranie LED ziaroviek a potvrdil mi ze maju aj najlepsie parametre (z takych beznych ziaroviek) a ze co je napisane na obale naozaj aj plati

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy z AliExpress


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás