Skrblíkova kuchařka: Recept na zapečené brambory se zelím

Redakce
Publikováno 30. ledna 2015

Zapečené brambory s kysaným zelím, klobásou, cibulí a smetanou jsou cenově nenáročným receptem, který lze připravit ze snadno dostupných surovin.

  • Cena za 1 porci: 30 Kč
  • Cena za 2 porce: 60 Kč

Skrblíkova kuchařka: Recept na zapečené brambory se zelím

Suroviny a rozpočet na 2 porce

MnožstvíSurovinaCena
600 gBrambory7 Kč
300 gKysané zelí19 Kč
1 ksCibule1 Kč
1 ksKlobása18 Kč
1,5 dlSmetana9 Kč
1 ksVejce (větší)3 Kč
Olej2 Kč
Mletá paprika1 Kč
Sůl
Celkem60 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve dejte vařit celé brambory ve slupce. Než se uvaří, usmažte nakrájenou cibulku společně s klobásou nakrájenou na kolečka a okořeněnou mletou paprikou.
  2. Vychladlé brambory oloupejte a nakrájejte na kolečka. Do vymazané zapékací misky naskládejte nejprve vrstvu z poloviny brambor a na ni směs cibulky s klobáskou a následně i s okapaným kysaným zelím.
  3. To vše zaskládejte druhou polovinou brambor a zalijte směsí smetany a rozšlehaného vejce se solí.
  4. Nakonec dejte vše zapéct do trouby na 40 minut při teplotě 180 °C.

Zatím žádné komentáře

Napsat komentář


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.