Skrblíkova kuchařka: Recept na špagety s rajčaty a bazalkou

Pátek, 21. listopadu 2014, Redakce

Špagety s rajčaty a bazalkou jsou chutnou klasikou, kterou zvládne uvařit i kuchař amatér. Cherry rajčata můžete v receptu nahradit ještě levnější variantou – tomaty z vlastní zahrádky.

  • Cena za 1 porci: 26,50 Kč
  • Cena za 2 porce: 52,90 Kč

Skrblíkova kuchařka: Recept na špagety s rajčaty a bazalkou

Suroviny a rozpočet

MnožstvíSurovinaCena
250 gŠpagety8 Kč
250 gCherry rajčata19,90 Kč
6 stroužkůČesnek2 Kč
Čerstvá bazalka7 Kč
Olivový olej5 Kč
20 gSýr Gran Moravia10 Kč
Chilli1 Kč
Pepř
Sůl
Celkem52,90 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve si dejte vařit vodu na špagety. Než se voda uvaří, nakrájejte si česnek na plátky a cherry rajčata překrojte na půlky.
  2. Až se vám začne vařit voda, tak ji osolte a dejte vařit špagety.
  3. Na olivovém oleji opečte česnek dozlatova a přidejte rajčata, sůl a špetku chilli. Lehce poduste, dokud rajčata nezměknou a nepustí trochu vody.
  4. Přidejte uvařené špagety, pepř a nasekanou bazalku. Promíchejte a můžete podávat.
  5. Na talíři už jen stačí posypat sýrem Gran Moravia (nebo parmezánem) a ozdobit lístkem bazalky.

Jak recept vylepšit

Pravý parmezán není cenově vhodný pro skrblíky, vhodnejší je použít “náhražku” od značky Gran Moravia, který vyjde na 50 Kč za 100 gramů a máte ho navíc už nastrouhaný.

Komentáře