SKRBLOG

Skrblíkova kuchařka: Recept na kuskus s tuňákem a rajčaty

úterý, 05. května 2015, Redakce

Kuskus (psáno také couscous, nebo cous cous) je jedním ze symbolů severoafrické kuchyně. Jde o spařenou krupici z pšenice, ječmene nebo prosa tvarovanou do malých kuliček. Kuskus je mimořádně vhodný pro diabetiky nebo osoby s vysokým tlakem a vysokým cholesterolem. Jeho výhodou je také rychlá příprava.

  • Cena za 1 porci: 47 Kč
  • Cena za 2 porce: 94 Kč

Skrblíkova kuchařka: Recept na kuskus s tuňákem a rajčaty

Suroviny a rozpočet na 2 porce

MnožstvíSurovinaCena
180 gramůKuskus12 Kč
2 malé plechovkyRajčatový tuňák60 Kč
2 ksRajčata12 Kč
250 mlVývar5 Kč
2 lžíceOlej2 Kč
Šťávu ze čtvrtky citrónu1 Kč
Bazalka1 Kč
Sůl0,50 Kč
Pepř0,50 Kč
Celkem94 Kč

Postup přípravy

  1. Vařícím vývarem zalejte kuskus, přidejte olej, promíchejte a nechte 5 minut odležet.
  2. Rajčata nakrájejte na kousky a přidejte do kuskusu společně s tuňákem, citrónovou šťávou a nasekanými lístky bazalky.
  3. Osolte, opepřete a můžete podávat.

Komentáře