Skrblíkova kuchařka: Recept na čevapčiči

Pondělí, 26. ledna 2015, Redakce

Čevapčiči (česky také čevabčiči, chorvatsky a bosensky ćevapčići nebo ćevapi a turecky kupodivu kebab) je masový pokrm původem z oblasti kolem Turecka a zemí bývalé Jugoslávie. Jeho základem je mleté jehněčí, hovězí či vepřové maso doplněné o cibuli a další ingredience.

  • Cena za 1 porci: 52 Kč
  • Cena za 2 porce: 104 Kč

Skrblíkova kuchařka: Recept na čevapčiči

Suroviny a rozpočet na 2 porce

MnožstvíSurovinaCena
300 gMleté maso97 Kč
1 ksMenší cibule1 Kč
2 stroužkyČesnek2 Kč
Majoránka2 Kč
Mletá červená paprika1 Kč
Olej1 Kč
Sůl
Pepř
Celkem104 Kč

Postup přípravy

  1. Mleté maso smíchejte s nasekanou cibulí, lisovaným česnekem, majoránkou, solí, pepřem a mletou paprikou.
  2. Ze směsi utvořte válečky a ty obalte v mouce. Pak je smažte na vrstvě oleje.
  3. Čevapčiči se podává s nakrájenou cibulkou a hořčicí. Jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši.

Jaké maso použít na čevapčiči

Na čevapčiči můžete použít co nejkvalitnější hovězí mleté maso, vepřové mleté maso, ale vůbec nejlépe mix obou.

Komentáře