Skrblíkova kuchařka: Recept na čevapčiči

Pondělí, 26. ledna 2015, Redakce

Čevapčiči (česky také čevabčiči, chorvatsky a bosensky ćevapčići nebo ćevapi a turecky kupodivu kebab) je masový pokrm původem z oblasti kolem Turecka a zemí bývalé Jugoslávie. Jeho základem je mleté jehněčí, hovězí či vepřové maso doplněné o cibuli a další ingredience.

  • Cena za 1 porci: 52 Kč
  • Cena za 2 porce: 104 Kč

Skrblíkova kuchařka: Recept na čevapčiči

Suroviny a rozpočet na 2 porce

Množství Surovina Cena
300 g Mleté maso 97 Kč
1 ks Menší cibule 1 Kč
2 stroužky Česnek 2 Kč
Majoránka 2 Kč
Mletá červená paprika 1 Kč
Olej 1 Kč
Sůl
Pepř
Celkem 104 Kč

Postup přípravy

  1. Mleté maso smíchejte s nasekanou cibulí, lisovaným česnekem, majoránkou, solí, pepřem a mletou paprikou.
  2. Ze směsi utvořte válečky a ty obalte v mouce. Pak je smažte na vrstvě oleje.
  3. Čevapčiči se podává s nakrájenou cibulkou a hořčicí. Jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši.

Jaké maso použít na čevapčiči

Na čevapčiči můžete použít co nejkvalitnější hovězí mleté maso, vepřové mleté maso, ale vůbec nejlépe mix obou.

Komentáře