Skrblíkova kuchařka: Recept na čevapčiči

Redakce
Publikováno 26. ledna 2015

Čevapčiči (česky také čevabčiči, chorvatsky a bosensky ćevapčići nebo ćevapi a turecky kupodivu kebab) je masový pokrm původem z oblasti kolem Turecka a zemí bývalé Jugoslávie. Jeho základem je mleté jehněčí, hovězí či vepřové maso doplněné o cibuli a další ingredience.

  • Cena za 1 porci: 52 Kč
  • Cena za 2 porce: 104 Kč

Skrblíkova kuchařka: Recept na čevapčiči

Suroviny a rozpočet na 2 porce

MnožstvíSurovinaCena
300 gMleté maso97 Kč
1 ksMenší cibule1 Kč
2 stroužkyČesnek2 Kč
Majoránka2 Kč
Mletá červená paprika1 Kč
Olej1 Kč
Sůl
Pepř
Celkem104 Kč

Postup přípravy

  1. Mleté maso smíchejte s nasekanou cibulí, lisovaným česnekem, majoránkou, solí, pepřem a mletou paprikou.
  2. Ze směsi utvořte válečky a ty obalte v mouce. Pak je smažte na vrstvě oleje.
  3. Čevapčiči se podává s nakrájenou cibulkou a hořčicí. Jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši.

Jaké maso použít na čevapčiči

Na čevapčiči můžete použít co nejkvalitnější hovězí mleté maso, vepřové mleté maso, ale vůbec nejlépe mix obou.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.