SKRBLOG

Recept: Bábovka z domácí pekárny

Neděle, 19. listopad 2017, Lenka Rutteová

Snad ta nejvděčnější sladká varianta pečiva – to je bábovka na mnoho způsobů. My vám přinášíme základní recept na bábovkové těsto, které v domácí pekárně zvládne opravdu i malé dítě. Obměňovat můžete podle chuti nebo i podle sezónních potravin.

Ingredience na základní bábovku

  • 250 ml mléka
  • 175 ml oleje
  • 2 vajíčka
  • 150g cukru
  • 400g pol. mouky
  • kypřící prášek do pečiva
  • vanilkový cukr.

Jak upéct bábovku v domácí pekárně

Postup je zcela jednoduchý – do nádoby od pekárny dáme nejdříve tekuté ingredience, potom ty sypké. Prášek do pečiva bychom měli nejprve promíchat s moukou. Nádobu vložíme do pekárny a navolíme program dort nebo moučník.

Kůrku dle libosti, ale měla by stačit střední.

Pokud by náhodou po skončení programu nebyla bábovka dopečená (po propíchnutí bude zůstávat těsto na špejli), ještě zapneme na pár minut program pečení.

Ale teď už bábovku hlídáme…

Jak vylepšit bábovku

Základní těsto můžeme obohacovat o různé ingredience, jakými jsou třeba ořechy.

Ořechy dáváme místo mouky, takže pokud chceme dát 50 g ořechů, ubereme 50 g mouky. Do bábovky se ale hodí například i mák, strouhaná cuketa (zachováme množství mouky a ubereme trochu mléka, cuketa dodá mnoho tekutiny), marmeláda, ovoce, kakao, prostě: co nás napadne.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa zůstane utajena. Urážlivé nebo nicneříkající komentáře rovnou mažeme. :-)

Komentáře