Pavelkovo skrblení 98: Skvělá mobilní aplikace Můj vlak

Michal Pavelka
Publikováno 20. října 2017

Oblíbil jsem si aplikaci Můj vlak Českých drah. Za prvé si připadám jako frajer, když mávám mobilem místo kouskem papíru, a za druhé má řadu jiných výhod.

Pro skrblíky je určitě zajímavé, že se s ní dá ušetřit. Například jsem přes aplikaci koupil skupinovou jízdenku pro skoro třicet lidí a získal tím 437 věrnostních bodů. Ty jsem pak mohl využívat celé prázdniny. Mimo jiné jsem na ně jel dvakrát úplně zadarmo přes půlku republiky. Mezi další benefity patří voucher do železničního muzea, do HaDivadla či MeetFactory, na zapůjčení jízdního kola ČD (které si můžete v jedné stanici půjčit a v jiné zase vrátit), místenka do Pendolina, různé slevové aplikace, jednosměrné jízdenky, doplatek do první třídy, celodenní jízdenka atd.

I když nechcete šetřit, dá se aplikace šikovně využívat. Pokud několikrát přestupujete a na přestupy nemáte zrovna moc času, oceníte, že jste průběžně informováni o vašem zpoždění, o tom, že už máte vystoupit, na kterém nástupišti čeká váš vlak.

Když si elektronickou jízdenku koupíte s předstihem, dostanete k ní zdarma místenku, což oceníte v přeplněných vlacích. K nezaplacení je samozřejmě výraz spolucestujících, když je vyhazujete z jejich místa.

Součástí je jízdní řád.

Když si zaregistrujete svou platební kartu, je placení velmi jednoduché a rychlé.

Měl bych ještě přiznat, že dvakrát jsem neušetřil. To když jsem si hujersky koupil elektronickou jízdenku a jel z nádraží, na kterém byla zavřená kasa. Během celé jízdy totiž nepřišel průvodčí, takže ostatní jeli zadarmo.


E
Eva 29.10.2017 – 14:19

Upoutala mne reklama ČD - Vídeň od 349 Kč. Hledala jsem, ale cenu jsem nalezla pouze zhruba dvojnásobnou.

Odpovědět

M
Martin 29.10.2017 – 17:56

Mě se osvědčilo aplikaci požívat v kombinaci s in-kartou. Jednak člověk pro kontrolu jízdenky není závislý na mobilu, který se tak snadno vybije a čtení QR kódu z displeje taky ne vždy funguje dobře. Decentně podat kartu kterou si průvodčí už v systému zkontroluje mi přijde lepší. Hlavně si ale za 400 věrnostních bodů můžete na in-kartu koupit roční slevu 25 procent na jízdné. Další možnost úspory je pak v nakupování jízdenek dostatečně dopředu. Jízdenky koupené v aplikaci lze 15 minut před odjezdem vlaku v aplikaci vrátit, takže se změnou termínu nehrozí žádná ztráta. Sleva za včasný nákup je přitom klidně dalších 20 procent. Zvlášť pokud jezdíte pravidelně, je to dost znát.

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Pavelkovo skrblení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás