Pavelkovo skrblení 9: Film ripnutý v moskevském kinosále

Michal Pavelka
Publikováno 23. června 2014

Dnes jsem ušetřil 150 korun a ušetřím je teď každý měsíc. Nepodlehl jsem totiž ani mezidveřnímu, ani telefonickému naléhání, abych si k internetu připlatil ještě kabelovou televizi. Nabídka byla samozřejmě lákavá, 48 programů plus jeden tematický balíček, například pro děti, pro ženy či fanoušky sportu.

Myslím, že základním pravidlem skrblíků by mělo být, aby si nekupovali věci, které nepotřebují. Televizi jsem dnes pustil zatím jen jednou – ráno v šest hodin, abych při ní doklimbal do budíku v 6,30. Puštěnou jsem měl čtyřiadvacítku. Večer jsem si pustil zprávy, pak je vypnul, protože do postele přišla manželka. Když jsme se levně pobavili, pustil jsem si Moravce, který mě během pěti minut uspal. Takhle nějak fungujeme pět dnů v týdnu. Občas zajdu na fotbal do hospody, protože mě ho stejně nebaví sledovat samotného.

Mohl bych si připlatit tematický balíček s novými filmy. Jenže filmy jsou buď tak dobrý, že se mi na ně vyplatí jít do kina, nebo jsou tak nedobrý, že je klidně můžu sledovat s odstupem času na počítači, ripnutý v moskevském kinosále. Také si můžu přikoupit tematický balíček pro dospělé. Jenže pornofilmy se v televizi špatně přetáčejí a já si nevzpomínám, že bych kdy u nějakého trpělivě vyčkával na happyend.

Už jsem několikrát byl na dovolené nebo na návštěvě u někoho se satelitem či kabelovou televizí. Tupě jsem seděl před obrazovkou s ovladačem a celý večer přeskakoval z programu na program. Pět minut jsem sledoval krajinu z jedoucího vlaku, pět minut, jak nějací magoři kupují zajíce v pytli v podobě zamčených skladů, procvičil jsem si arabštinu, ruštinu, asi dvacetkrát zhlédl, jak Horst Fuchs prodává už od pohledu nefunkční mixér, abych nakonec stejně skončil u některého z programů, který mám i doma.

Sečteno, podtrženo, pro mě kabelová televize smysl opravdu nemá. A zajímaly by mě zkušenosti ostatních.

Michal Pavelka


V
Vašek 23.06.2014 – 20:15

První krok... druhý krok je nemít žádnou televizi

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Pavelkovo skrblení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás