Pavelkovo skrblení 72: Moje zkušenosti s Booking.com, Trivago, Hotels.com aj.

Michal Pavelka
Publikováno 22. ledna 2016

Řekl jsem si, že bych se měl vymanit ze svého konzervatismu a občas udělat nějakou změnu. Když do mě v kině bušila reklama na vyhledávač ubytování trivago, slíbil jsem si, že si nějaké příští ubytování objednám místo přes tradiční booking nějak jinak. Na trivagu jsem před tím nikdy nebyl. Zrovna se teď o víkendu chystám na koncert. Ubytování jsem našel nejprve na bookingu. 812 korun.

Záhy jsem zjistil, že trivago je opravdu jen vyhledávač nejlevnějšího zprostředkovatele ubytování – teda ve většině případu právě bookingu. Nabídl mi totiž přesměrování na booking a stejnou cenu. Tak jsem místo toho začal pátrat po nějakém jiném zprostředkovateli na našem trhu. Booking, booking, booking … hotelinfo. Jdu mrknout ke konkurenci.

Zatímco booking mi v mnou vybrané destinaci našel tři penziony v okruhu kilometru, hotelinfo mě informoval: Bohužel nebyly nalezeny žádné vhodné hotely. Rozšiřuji hledání a nacházím hostel pět kilometrů od místa koncertu. Cena za dvoulůžkový pokoj 1075 korun, ale dává mi trochu problém se v nabídce vyznat, protože na titulní stránce bliká cena za jednolůžkový pokoj. Stejný pokoj je na bookingu za 949 korun. Jde o pokoje economy se společnou koupelnou. Pokud bych chtěl standard, tak na hotelinfo stojí 1296 korun, zatímco na bookingu 1167.

Hotelinfo prohrává, jdu pátrat, jestli je na trhu ještě jiná možnost.

HRS.com. Vyzkouším ho nejprve zadáním své destinace. Sice nedělá, že ji nezná, ale nejbližší ubytování nachází 4,4 km od místa koncertu. Cena za dvoulůžkový pokoj se snídaní je 1075 korun. Hledám ten samý hostel na bookingu – 945 korun.

Jdu najít ještě aspoň jeden server. Hotels.com nachází nejbližší ubytování 8,1 km od cíle, další pak až v Německu, 21 kilometrů od klubu. To už můžu přespat doma.

Zjistil jsem však, že u lepších hotelů se vyplatí hledat i na dalších serverech – choicehotels, lowcostholidays, venere … tam se občas krátkodobě něčí cena dostane pod booking, ale často nemají českou mutaci. A hlavně: skrblíci moc často nedávají za noc v Čechách čtyři tisíce.

Marná snaha, asi zůstanu konzervativní.


F
FB 01.02.2016 – 20:01

No jo, az na to, že HRS a hotels a spousta dalsich jsou vlastne podvody vykradajici obvykle booking se spouustou problemu...

Odpovědět

V
Vladys 08.02.2016 – 17:46

Z mých zkušeností při bookování hotelů v Asii je nejlepší Agoda.com Např.: viz obrázek http://is.gd/GB2noz (nebo http://screencast.com/t/ZarVJOLTn ) Booking.com je zdánlivě levnější, jenže finta je v tom, že nemají v ceně započítanou daň 6% a poplatek za služby 10%, takže celková cena po započtení všeho bude: Booking....$96.28 Agoda......$88.06 Agoda ukáže celkovou cenu ještě před zadáním platby. Navíc Agoda umožňuje sbírání bodů. Zatím jsem několikrát využil slevu zhruba u každé páté rezervace (někdy $10 n2kdy dokonce $25). Booking je v Asii většinou dražší, ale zase umožní zaplatit ihned jen daň a poplatek za služby, zbytek se strhne z karty až v den začátku pobytu.

Odpovědět

AS
Alena Saunier 09.02.2016 – 15:32

Jsem s booking už více než 5 let velice spokojena

Odpovědět

JB
Jirka Brůžek 14.02.2016 – 16:59

V ČR najdu hotel na bokingu a pak si zavolám a požádám o akční cenu. Naposledy hotel v Ostravě z 890,- Kč na 750,- Kč.

Odpovědět

MK
Miloš Křepelka 24.02.2016 – 00:42

Zkus hotelscombined.com. Srovnávač cen rezervačních portálů typu booking. Pro získání ideální ceny je dobré použít tojkombinaci booking, hotelscombined a trivago. Osobně objednávám tak, že najdu nejlepší cenu pro daný hotel a tu pak požaduji po bookingu v rámci jejich garance nejlepší ceny ;-) Jinak jak již někdo píše. Někdy stačí zavolat do hotelu. Booking si totiž bere cca 30% provizi, tak že hotel na zavolání rád poskytne slevu pod booking nabídkovou cenu.

Odpovědět

BG
Ben Gan 21.07.2016 – 17:22

GutenTag tesim se na vase blogovani na prvni pohled to vypada jak lahodna kuska na promenade prvni sousto je zamnou,ale slintam tim vic.Dekuji Ben

Odpovědět

B
Berena 07.11.2016 – 16:16

Informace pro Miloš Křepelka: provizi si booking bere podstatně nižší (inzeruji zde, takže vím) a souhlasím s Jirka Brůžek, že NEJLEVNĚJŠÍ volbou je kontaktovat přímo provozovatele. Nižší cenu, než je na booking totiž nikde nesmí nabízet (proto Vám taky světové vyhledávače nic levnějšího nenajdou), ale na přímou poptávku nabídne provozovatel často nižší cenu (alespoň já to tak dělám).

Odpovědět

K
Karel 12.07.2017 – 20:19

Trivago je šmejd,chtěl jsem vyhledat ubýtování do 5km v daném městě a on doporučil hotel který byl 27 km.!!

Odpovědět

z
zákazník 28.02.2018 – 17:31

to není všechno, při objednávce ubytování odeberou z karty nejenom cenu za ubytování, ale i pojištění za 500,- kč. Pak už s váma nikdo komunikovat nebude. Takže z nejlevnějšího ubytování se dostanete do zcela jiných dimenzí. Objednal jsem si u nich naposledy.

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Pavelkovo skrblení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás