Pavelkovo skrblení 69: Moje zkušenosti se službou Zásilkovna.cz

Michal Pavelka
Publikováno 18. prosince 2015

Hotovo, nakoupeno, neušetřeno.

Díky Vánocům jsem objevil server Zásilkovna.cz. U některých dárků jsem řešil neúměrně vysoké náklady na poslání zboží. Třeba dodavatel poštovních schránek si účtoval 170 korun za doručení do vlastních rukou. Za odeslání stejného zboží z jiného obchodu přes zásilkovnu jsem platil jen 35 korun. Funguje to tak, že si produkt necháte doručit do některé z poboček, které jsou rozesety po celých Čechách, ale i na Slovensku a v Maďarsku. V mém městě jsou taková místa dvě, obě v centru města. V současnosti je jich ve zmíněných třech státech celkem 497. K vyzvednutí nepotřebujete ani občanku, stačí znát heslo, které vám přijde formou SMS a e-mailem. Věc tak může vyzvednout kdokoliv, komu důvěřujete. To je velká výhoda proti poště. Navíc aspoň na naší pobočce státního molochu bývají nyní půlhodinové fronty.

Také jsem využil cashback PlnáPeněženka (psal jsem zde), ale 37 korun z nákupu za 1 600 asi nikoho nevytrhne. Je to jen takový psychologický moment. To jsem více ušetřil díky tomu, že jsem si vybrané parfémy očuchal v kamenném obchodním domě a pak si je zakoupil přes internet. Dělá to tak většina mých kolegyň. Rozdíl v cenách byl něco málo přes čtyřicet procent.

Kvůli nákupu spacího pytle pro malého synovce, začínajícího skauta, jsem se stal povinně členem klubu Sportisimo. Při objednávce přes e-shop se tomu nedalo vyhnout. Pídil jsem se, jaké mám výhody. Například nyní mohu nakupovat s desetiprocentní slevou zboží značky O’Neill, deset procent mám i na zapůjčení materiálu v Hardsport. Když ve Sportisimu nakoupím za dvanáct tisíc nebo čtyřikrát aspoň za tisícovku, můžu povýšit do klubu Sportisimo plus. Výhody ale zjistím, až povýším.  Myslím, že klubové členství nevyužiji.

V předvánočním čase mi banka oznámila, že mi snižuje úrok na spořicím účtu o dalších padesát procent. 0,1 procenta už sotva stačí na poplatky. Nebýt tak konzervativní, vyměním banku. Mám ji už dvacet let a moc si toho neváží. To synové jsou daleko akčnější. Střídají banky častěji než já ponožky a všude si je předcházejí. Jeden student už si založil účet ve všech bankách, které nabízely bonusy. Dostal se hodně přes deset tisíc. Musím zjistit podrobnosti.

Přeji hezké svátky. Ozvu se se svým blogem nějak během svátků.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Pavelkovo skrblení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás