Pavelkovo skrblení 35: Vánoční výzva Michala Pavelky

Michal Pavelka
Publikováno 22. prosince 2014

Na šestnáct dnů mi ustal pravidelný přísun kalorií ze školní jídelny, dokonce i toaleťák budu muset používat vlastní. Nastávají dny obžerství, kdy na nějaké skrblení nebude čas. Návštěva bude stíhat návštěvu. Buď bude návštěva u nás a já budu mlčky trpět, jak ukusuje z mého krajíce, nebo budu muset na návštěvu jinam a to se zase neobejde bez dárku.

Odlehčuji to. Už kvůli tomu, že velká část lidí, co tyhle blogy a celé skrblíkovské stránky čte, většinou není v situaci, kdy by musela šetřit za každou cenu. Znám mnoho lidí, kteří nejen že nevědí, že cosi jako skrblik.cz existuje. Oni často netuší, jaké radosti internet přináší, případně odnáší.

Chci vás vyzvat, abyste ve dny sváteční nemysleli jen na sebe a třeba něco málo z ušetřených peněz věnovali na charitu. Ne že bych věřil, že charita může změnit svět, ale může ulevit.

A teď nějaká skrblíkovská klasika.

Zaujal mě článek o souboji českých dopravců na trase Praha – Košice. Kamarád naplánoval postvánoční výlet do Tater a to tak, že žlutými vlaky Regio Jet od Student Agency se pojede z Prahy do Popradu, zpět pak Pendolinem Českých drah. Před osmou odjezd z Prahy, před třetí odpoledne se vystupuje v Popradu. Ubytování ve tříhvězdičkovém hotelu na tři noci. Čtvrtý den zpět, odjezd před čtvrtou odpoledne, před jedenáctou večer v Praze. Celá akce bez místenky a jídla vyjde na něco málo přes dva tisíce. No, nejeďte do eurociziny za ty prachy.

Přeji šetrné prožití vánočních svátků, příště mrkneme na nějaká předsevzetí. Věřím, že v nich je velký skrblíkovský potenciál.


mz
maršálková zuzana 01.01.2015 – 11:30

tohle je čistá pravda jen lidem to vůbec nic neříká jsou hladoví a sobečtí a já a jeto škoda si myslím že už to ani lepší nebude

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Pavelkovo skrblení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás