Pavelkovo skrblení 22: Letáková hlídka v akci

Michal Pavelka
Publikováno 22. září 2014

Uf, magické 13. září je za mnou. A bylo to o vous. Vodafone už hlásil, že jsem vyčerpal 80 procent datových služeb. Byl to trochu boj, když jsem se přihlásil do internetové samoobsluhy, mluvila na mě jen anglicky a neustále padala. Nakonec se mi však podařilo zablokovat službu, která mi podbízivě slibovala, že automaticky zaplatím dalších 49 korun za každých 50 MB dat. Sobě i dětem. Což o to, já bych to ještě ustál, ale synové mívají každoměsíčně přečerpáno do týdne.

Manželka zůstala po nějakých sto letech doma nemocná a chod domácnosti řídila z postele. Mimo jiné mě nebo syna obesílala seznamem k nákupu. Měla dost času využívat letáky, a tak nás vždy nasměrovala tam, kde to vypadalo, že ušetříme za potraviny, které právě potřebujeme doplnit.

Už jsem tady přiznal, že já letáky nečtu. Nejraději nakupuji v Albertu, protože tam je tak draho, že tam nikdo nechodí. Ale když dostanu jasný pokyn, kam mám zajet pro mlíko za 10,90, což je naše nejsledovanější komodita, úkol splním.

Pro pořádek, a taky pro Skrblíka, jsem si porovnal, kolik jsem dal za jeden z větších nákupů, drže se povelů shora, a kolik bych dal, kdybych leták ignoroval.

Ještě poznámka o tom, co bylo v mém spotřebitelském koši: mražená pizza, termixy, tvarohy, džus, kapesníčky, tatarka, croissanty, ovesné vločky, niva, dětské výživy, pečivo, těstoviny a vejce.

To vše mě v Kauflandu stálo 447,20 Kč.

Jel jsem fiktivně nakupovat do jiného obchodu, abych zjistil, jaký je rozdíl.

V mém oblíbeném krámě bych vysázel 550,50 Kč. Rozdíl 23 procent. To mě samotného překvapilo. Předesílám, že v našem maloměstě je několik Albertů, dosluhující Intespar, Lidl, Penny, Kaufland a do všech mám prakticky stejně daleko, takže nemusím řešit ztrátu způsobenou projetou naftou. Z nákupu je také zřejmé, že jsme doplňovali (zřejmě až na vejce) potraviny, které nebyly zcela akutní. I tak bych si měl zřejmě drbat hlavu, rodinný rozpočet jsem za ta léta ignorování letákové služby připravil o tisíce.


L
Luke 23.09.2014 – 13:12

Vážený pane Pavelko, jste schopen to stejné jako o Vašem rozpočtu říct i o Vašem zdraví? Nejsem si tím jistý, že by za těch ušetřených 23% stálo podstoupit riziko kupovat některé na zakázku vyrobené zdravotně závadné potraviny speciálně pro řetězce za "supr trupr" ceny. Například mléko za 10,90 je určitě vysoce kvalitní potravina, která zcela jistě prospěje celé Vaší rodině. Nevěřím totiž, že jste ušetřil 23% na totožných produktech. Abych pravdu řekl, po přečtení takových článku u mne oblíbenost skrblíka strmě klesá. Čtěte etikety a zkuste koukat kolem sebe. Lukáš Novák

Odpovědět

A
Alofok 02.11.2014 – 08:40

Pano Novák, mléko za 10,90 nabízí čas odčasu všechny velké obchody a klasické 1,5% polotučné má všude podobnou kvalitu. Samozřemě například mléko od Madety stojí 22,- a asi i kvalitnější bude, ale například v intersparu se po slevě dostane na nějakých 15-17 korun a to je pořád velký rozdíl. Jsem chudý student a mléko mám rád, za týden na koleji jich vypiju třeba 5 a to už je rozdíl minimálně 40 korun, což když si spočítám na celý rok jsou 2000 a to je už docela "pálka".

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Pavelkovo skrblení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás