Pavelkovo skrblení 114: Operátor nám zdražil tarif o 100 %, přesto byl nejvýhodnější

Michal Pavelka
Publikováno 19. dubna 2019

Ať mi nikdo neříká, že mezi našimi mobilními operátory neexistují kartelové dohody.

Můj zaměstnavatel byl nucen po letech vyhlásit nové výběrové řízení na služby mobilního operátora. My jako zaměstnanci jsme z toho nadšení nebyli. Všem bylo jasné, že léta, kdy jsme mohli volat bez omezení a k tomu měli 10 giga dat za 168 korun s DPH, jsou nenávratně pryč.

Do výběrového řízení se přihlásili všichni tři naši operátoři. Nabízené podmínky byly podobné. Podobná byla i cena, jen operátor, kterého jsme doposud využívali, ji nabídl nepatrně, hodně nepatrně, lepší. A tak vyhrál.

Překvapení se nekonalo. Nyní musím za stejné služby platit 325,50 Kč, prakticky dvakrát tolik. Jasně, stále je to nádhera proti cenám, které by si vydupal obyčejný smrtelník. Ale je to dvakrát více, než jsem platil předchozí čtyři roky.

Aby toho nebylo málo, řekl mi syn, že jemu se tento tarif už nevyplatí. Jeho zaměstnavatel má lepší.

Mobilním operátorům jsem se věnoval i ve svém textu nazvaném 7 dotazů na mobilní operátory: Kdo nabídne neomezený datový tarif?

Kvůli článku jsem se na své poslední cestě zajímal o mobilní tarify v Holandsku. Je k naštvání, že příjmy jsou v tomto státě dvakrát vyšší, ale ceny za služby operátorů o polovinu nižší.


K
Kedvin 19.04.2019 – 21:55

Jak se dostanu k takovému tarifu? Za ty peníze to je super. Děkuji

Odpovědět

M
Michal 21.04.2019 – 03:29

zlatý důl pro dealera, nejspíš spřáhnutého s nějakým insiderem

Odpovědět

L
Lucie 21.04.2019 – 08:41

Celkem jednoduše, např. staňte se lékařem FN Motol a budete mít volání a 30GB dat měsíčně zadarmo. Tedy pokud Vám radost nezkazí nástupní plat 25tis. hrubého po 6ti letém studiu medicíny, ale ten tarif za to stojí, ne ?

Odpovědět

M
Marvin 21.04.2019 – 08:52

Nakolik se v ceně promítne i počet obyvatel v ČR vs + 7 mega obyvatel v Holandsku?

Odpovědět

j
jarda 21.04.2019 – 12:49

Škoda že nepatříte mezi obyčejné lidi a přesně tento dvojí metr dělá to proč jsou obyčejní lidé naštvaní případně mají blbou náladu. Určitě se vám nelíbí třeba dvojí kvalita potravin. Ten kdo vytváří tyto podmínky vytváří zároveň to proč lidé nevěří vládě.

Odpovědět

L
Ládík 21.04.2019 – 14:30

U jedné univerzity mám já s moje rodina tarif za 220 Kč, který obsahuje 10Gb dat a neomezené volání a SMS. A to už využívám přes dva roky. Chce to jen někoho znát, kdo vás nabere pod křídla.. Takové tarify mají být pro celou veřejnost a bude zde mobilně krásně.

Odpovědět

M
Michael 22.04.2019 – 09:46

No a? Přestaňte brečet kvůli par stovkám za měsíc a buďte rád že něco máte lepšího furt.

Odpovědět

P
Pavel 22.04.2019 – 21:22

Operátoři postupují stylem všechno nebo nic a pořád se jim to vyplácí, než aby mi zlevnili přizpůsobil jsem se na několika úrovních, wifina, whatsup, ale oni s tím počítají že přichází o zákazníky, prostě s nima nehneš, tak jakou páku na ně? Sami otevřeně přiznávají (tzv podpultové ceníky......také výsměch) že se tarif dá usmlouvat, ale jedinec minimálně, neměli by být alespoň tady transparentní?

Odpovědět

J
Jirka1or 23.04.2019 – 09:59

Telefonní Paušály se z principu nevyplatí . Už proto, že ne vždy je využíváme naplno . Pak je to vyhazování peněz z úvazkem . Nulový tarif jako jediný, je férově účtovaná služba, Cena samo hraje taky roli . Problém je ale kontrola spotřeby, protože si musíme vše zapisovat, chceme-li mít přehled . S Předplacenkami to je jiné, tam máme přehled okamžitě a platíme jen v době Spotřeby, nic navíc . Samozřejmě, České Předplacenky se na Aktivní používání nehodí, důvodem jsou Vysoké Ceny Služeb . Dobré jsou pouze na Příjem hovorů z CZ čísel , Osobně využívám Slovenské Předplacenky, na krátko 4ka.sk - Vteřinovka, na dlouho O2.sk - Hodinovka . ( i na mob. Internet) . Kdyby Češi nebyli tak hloupí, tak by Čeští Opi museli něco dělat, takto je to zabetonované . Ahoj Jirka1or.

Odpovědět

M
Marketa 26.04.2019 – 19:44

Mate nekdo mobil od CEZ?ten co vyhral v cervnu 2017 v dTest?tak to byl tarif do roku 9999 a ty hadi si ho klidne ted zmenili aniz by me informovali. Vrchol, vsude ve svete se tarifi zlevnuji, jenom v CR se zdrazuje!

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Pavelkovo skrblení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás