Módní hlídka: 7 tipů na letní džínové kousky

Lenka Chládková
Publikováno 12. května 2018

Skrblík prostřednictvím nové pravidelné rubriky sleduje aktuální módní trendy a pečlivě pro vás vybírá ty nejzajímavější akce, slevy a výprodeje značkového oblečení. Pro druhé vydání Módní hlídky jsme vybrali několik tipů na stylové džínové kousky i s ohledem na nadcházející letní období. Kromě klasických džínů jsme se tedy zaměřili také na džínové šortky, kraťasy a sukně.

Džíny jednoznačně patří k nejoblíbenějším a zároveň k nejuniverzálnějším módním kouskům. Jsou stylové a dají se zkombinovat téměř se vším. V současné době je na trhu k dispozici obrovské množství značek, střihů, materiálů a barev. Ideální džíny by se ale neměly vybírat nejen podle velikosti a nejnovějších trendů, důležité je zvolit především správný střih, tak aby džíny dobře padly a byly pohodlné pro běžné nošení.

  1. Dámské džíny: Střihy podle postavy

    Vybrat džíny, co perfektně sedí a zároveň lichotí postavě, není vůbec jednoduché. Přitom stačí jen sáhnout po správném střihu a barvě. Obecně platí, že na silnější postavy se hodí tmavší barvy, protože opticky zeštíhlují. Výrobci používají několik základních střihů:

    • Skinny jsou velmi úzké džíny z pružného materiálu, přiléhající přímo na tělo. Ideální jsou pro štíhlé dámy, hodí se i na menší postavy, úzké nohavice opticky prodlužují nohy.
    • Slim jsou úzké džíny z pevnějšího materiálu, nicméně ve srovnání se skinny nejsou tak upnuté. Slim a skinny džíny někdy bývají vybaveny speciální funkcí Push-up, která dokáže na pohled zpevnit a zvednout zadní partie.
    • Straight jsou rovně střižené a sluší všem typům postav. Jde o nadčasový střih, který nepodléhá aktuálním trendům.
    • Boyfriend neboli džíny od přítele jsou ryze v pánském stylu. Mohou mít snížený sed a nosí se zásadně ohrnuté nad kotníky. Jsou vhodné pro dámy s plnějšími tvary, stejně tak jako pro štíhlé dámy s chlapeckou postavou.
    • Bootcut je střih, který se od kolen směrem dolů mírně rozšiřuje. Tento střih je lichotivý pro dámy s plnějšími křivkami, dokáží spolehlivě zamaskovat silnější stehna.
    • Flare, bell bottom nebo také zvony prodlužují postavu a zeštíhlují nohy. Aktuálním trendem jsou kick flare se zkrácenou délkou.
    • Mom jeans se vyznačují vysokým pasem, směrem dolů se zužují. V devadesátých letech se byl tento střih známý jako mrkváče. Zvýrazňují pas, tento střih vyloženě svědčí ženským křivkám.
    • Cropped jeans neboli zkrácené džíny. Dříve se tomu říkalo čekání na velkou vodu, nyní jde o nejžhavější módní trend. Aktuálně se zkracují slim, skinny, boyfriend nebo zvonové džíny.
  2. Pánské džíny: Střihy a typy

    Také pánské džíny je vhodné vybírat podle konkrétního střihu. Mezi nejrozšířenější střihy patří:

    • Džíny Regular nebo také Classic představují klasický střih s vysokým pasem, který je u nohavic mírně zúžený.
    • Slim a skinny džíny se vyznačují úzkým střihem, přiléhají na stehnech, lýtkách a mívají nižší pas, jsou vhodné na hubenější postavy.
    • Straight mohou mít nízký i vysoký pas, mají rovný střih nohavic. Jde o nejoblíbenější a nejčastější střih pánských kalhot. Sluší téměř každé postavě.
  3. 7 tipů na letní džínové kousky

    1. Módní hlídka: 7 tipů na letní džínové kousky

      ZOOT: Dámské džínové kraťasy ONLY

      Na ZOOT.cz nás zaujala džínová kolekce od značky ONLY. Nepříliš známá dánská značka ONLY patří do stejné skupiny jako Vero Moda a je zaměřena výhradně na dámskou módu. Za velmi příznivé ceny zde pořídíte módní kousky podle nejaktuálnějších trendů.

      Do našeho výběru jsme zařadili džínové kraťasy Dylan s nízkým pasem, dostupné v černé a modré barvě. Na výběr je ale mnohem více typů. Prohlédnout byste si měli rozhodně kolekci klasických džínů, najdete v ní skinny džíny s potrhaným efektem, mom džíny s vysokým pasem nebo zkrácené boyfriend džíny, zkrátka všechny kousky, co právě letí. Kompletní nabídka je k dispozici na stránkách ZOOT.cz.

      Zdroj fotky: ZOOT.cz

    2. Módní hlídka: 7 tipů na letní džínové kousky

      UrbanStore: Pánské džínové kraťasy Diesel

      Diesel jednoznačně patří k nejznámějším a celosvětové nejoblíbenějším značkám. Modely jsou často dost extravagantní, nicméně pokud si koupíte diesly v klasickém střihu, dostane se vám kvalitní nadčasový kousek, který tolik nepodléhá trendovým mániím. Diesel je sice dražší značka, ušetřit se ale dá nákupem modelů z loňských kolekcí.

      UrbanStore.cz v rámci Final Sale nabízí pánské kraťasy Diesel za polovinu původní ceny. Vybírat je možné hned z několika barev, střihů a provedení, ceny začínají na 1 350 Kč.

      Zdroj fotky: UrbanStore.cz

    3. Módní hlídka: 7 tipů na letní džínové kousky

      Bibloo: Dámské džíny Replay

      Mezi tipy na džínovou módu nemůže v žádném případě chybět italská značka Replay. Ačkoli se Replay řadí spíše mezi dražší značky, je nutné si uvědomit, že si kupujete kvalitní a pohodlné džíny s originálními střihy.

      Ušetřit se dá relativně dost peněz, pokud budete vybírat z loňských kolekcí. Internetový obchod Bibloo.cz nabízí dámské džíny Replay s až 40% slevou. Nás zaujaly jedny módní zkrácené džíny Replay za cenu 2 399 Kč, zlevněné z původní ceny 3 999 Kč.

      Zdroj fotky: Bibloo.cz

    4. Módní hlídka: 7 tipů na letní džínové kousky

      Answear: Pánské džíny Medicine

      Medicine je poměrně nová polská značka. Zaměřuje se na mladou generaci a dala by se jednoduše s určitou nadsázkou charakterizovat jako „za málo peněz hodně muziky“.

      Na stránkách Answear.cz si můžete prohlédnou aktuální kolekci pánské linie. Najdete zde velký výběr střihů, barev a provedení přesně podle nejnovějších trendů. Džíny mají velmi často propracované detaily, rozhodně nenudí a ceny začínají na 399 Kč.

      Zdroj fotky: Answear.cz

    5. Módní hlídka: 7 tipů na letní džínové kousky

      Mall.cz: Dámské džínové kraťasy Brave Soul

      Brave Soul je jednou z nejprodávanějších britských značek. Kolekce nabízí svěží a stylové kousky pro dámy i pány, oblečení je plné barev a originálních prvků, které nenásilnou formou propojují design s městským stylem.

      Pro dámy jsme vybrali džínové kraťásky v bílé barvě s kontrastní výšivkou kolem pasu. Za akční cenu 373 se dají pořídit na Mall.cz, před nákupem ale určitě doporučujeme prohlédnout i další povedené kousky z aktuální kolekce Brave Soul.

      Zdroj fotky: MALL.cz

    6. Módní hlídka: 7 tipů na letní džínové kousky

      UrbanStore: Pánské džíny Levi’s

      Levisky jsou už 145 let synonymem kvality. Značku Levi’s založil Levi Strauss v Americe v polovině 19. století, kde vyráběl pracovní oděvy pro zlatokopy a dělníky. K výrobě používal odolný materiál původem z Evropy, nyní známý jako denim. Později ve spolupráci s krejčím Davisem patentoval zpevnění kapes měděnými nýty a brzy poté vznikl jeden z nejslavnějších modelů legendární Levi‘s 501 s poklopcem na knoflíky.

      Na UrbanStore.cz najdete nejen klasiku Levi’s 501 v moderním střihu. Díky Final Sale zde pořídíte kvalitní džíny Levi‘s už od 998 Kč.

      Zdroj fotky: UrbanStore.cz

    7. Módní hlídka: 7 tipů na letní džínové kousky

      Spartoo: Džínová sukně YURBAN

      V Čechách značku YURBAN zatím příliš neznáme, což je při pohledu na novou kolekci docela škoda. Značka se zaměřuje na originální streetwear módu za rozumné ceny. Kompletní kolekci najdete na stránkách Spartoo.cz.

      Nás zaujala džínová propínací sukně do áčka v zajímavém modrém odstínu. Pokud ale dáváte přednost elegantnějším střihům, pak určitě vyzkoušejte džínovou sukni IKOOL.

      Zdroj fotky: Spartoo.cz


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Módní hlídka


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás