Levně vlakem do Chorvatska: Regiojet nabízí zpáteční jízdenky do Rijeky za 1 180 Kč

Redakce
Publikováno 5. června 2020

Regiojet na období mezi 30. červnem a 25. zářím 2020 plánuje provoz pravidelné noční vlakové linky do chorvatské Rijeky. Vlaky budou v obou směrech jezdit třikrát týdně, z Česka vždy v úterý, v pátek a v neděli.

Jízdenka do Chorvatska 590 Kč na sezení, 790 Kč do lůžkového kupé

Velmi příjemným překvapením jsou ceny jízdenek. Během akce po zahájení prodeje koupíte jednosměrnou jízdenku do Rijeky za 590 Kč (místo na sezení) nebo za 790 Kč (lůžko).

V Rijece můžete nastoupit na navazující autobus Regiojetu a pokračovat v cestě do 30 destinací napříč celým pobřežím Chorvatska. Bez problémů se dopravíte do Zadaru, Makarské, Bašky Vody nebo do Splitu. Ceny těchto jízdenek budou začínat na 200 Kč.

Prodej jízdenek začne v úterý 9. června 2020. Počet akčních jízdenek není znám, lze však předpokládat, že po vyprodání určitého počtu cena vzroste.

Jízdní řád vlaků Regiojet do Chorvatska počítá se zastávkou v Lublani

Předběžný jízdní řád vlaku do Chorvatska počítá se zastávkami v Bratislavě i ve slovinské Lublani:

  • Praha 17:20
  • Pardubice 18:15
  • Brno 19:48
  • Břeclav 20:23
  • Bratislava cca 21:15
  • Lublaň cca 5:00-6:00
  • Rijeka příjezd cca 8:00, odjezd 18:00

Regiojet na spoj nasadí vagóny Astra s obrazovkami v sedačkách, se zásuvkami a připojením k internetu zdarma. Cestujícím nabízí možnost objednat si předem přes internet občerstvení přímo na místo. Nápoje a další pochutiny bude prodávat i během cesty.

Skupiny čtyř lidí si na cestu mohou rezervovat celé kupé buď v lůžkovém voze, nebo v kupé se sedačkami.

Skrblík pro čtenáře připravil návod jak ušetřit v Chorvatsku a nabízí také tip na 11 neobjevených míst v Chorvatsku.


M
Míra 08.06.2020 – 19:25

Myslím,že Regiojet p.Vančury chytil "příležitost za pačesy"!A udělal dobře.Je to velmi pohodlné cestování vlakem, oproti autu,či letadlu.Takové spojení s různými destinacemi u moře(i do jiných zemí)mělo již dávno být v nabídkách dopravců(hlavně ČD).Jsem přesvědčen,že bude časem o tuto službu velký zájem.Jen si nejsem jist,zda do budoucna cena jízdného zůstane dostupná všem občanům.Přeji mnoho úspěchů tomuto nápadu.Míra.

Odpovědět

J
Johny 23.06.2020 – 16:58

Souhlasím s Mírou, ale pan Vančura by měl příležitost chytit za pačesy důkladněji a jeho vlaky by měly projet celou Evropou až na jih Španělska. Když za Plzní vidím kolik autobusů všech možných cestovek našich i okolních států jede na západ směr Rozvadov, je jasné, že míří hlavně k moři do Španělska, případně jen do Francie. Namačkané cestující čeká mnohdy i více než 24 hodinová úmorná cesta. Jančurovým vlakem by to asi rychlejší nebylo, ale komfort v kupé na lehátku by byl nesrovnatelný s autobusem. Ocenila by to zřejmě i řada lidí, jenž na dovolenou létá. Samotný přelet mezi státy je samozřejmě rychlý, ale operace před letem a po přistání dost zdržují. K tomu další minusy v podobě vyšší běžné ceny, omezení v zavazadlech, ekologie atd.

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Novinky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás