Zjednodušte si hledání informací o lokalitách s GeoPas.cz

Petr Novák
Publikováno 2. dubna 2024

Hledáte snadný způsob, jak zjistit všechny potřebné informace o lokalitě, ve které si plánujete koupit nemovitost nebo rozjet nový projekt? Představte si, že byste mohli prozkoumat každý kout České republiky s několika málo kliknutími. Aplikace GeoPas.cz přináší jednoduchý a přímý přístup k územním datům v České republice, čímž značně zjednodušuje práci s informacemi o lokalitách. Díky snadné dostupnosti podrobných údajů, od katastrálních po demografické, je hledání informací rychlejší a pohodlnější než kdy dříve.

Zjednodušte si hledání informací o lokalitách s GeoPas.cz

Co je GeoPas.cz a proč si zaslouží vaši pozornost?

GeoPas.cz je inovativní webová aplikace, která uživatelům umožňuje rychlé a přehledné prohlížení širokého spektra údajů o území České republiky. Klíčovou výhodou je její schopnost integrace různých datových zdrojů do jedné, snadno použitelné platformy. To zahrnuje nejen základní katastrální data, ale také rozšířené informace, jako jsou například územní plány mnoha obcí nebo podrobné statistiky obyvatelstva. Jednoduše řečeno, GeoPas.cz se může jevit jako taková rozšířená verze katastru nemovitostí.

Pro koho je GeoPas.cz vhodný?

GeoPas.cz je určen pro široké spektrum uživatelů, včetně:

  • Realitní makléři: Nabízí klíčová data pro sestavení atraktivních nabídek.
  • Investoři: Odhaluje investiční příležitosti a rizika.
  • Odhadci: Podporuje přesné odhady hodnoty nemovitostí.
  • Úředníci: Zjednodušuje správu a plánování území.
  • Stavitelé: Ulehčuje přípravu staveb díky přístupu k důležitým údajům.
  • Občané: Nabízí přímý přístup k informacím o místě, kde žijí, včetně veřejných služeb a demografie.

Jeho používání je opravdu snadné!

Jakmile vstoupíte na webovou stránku GeoPas.cz, stačí do vyhledávacího pole zadat adresu, název místa nebo parcelní číslo, které vás zajímá. Výsledkem je okamžité zobrazení detailní mapy s relevantními údaji.

Mapa nabízí různé datové vrstvy, které lze snadno procházet, včetně katastrální mapy. Chcete-li například zjistit informace o parcelách, občanské vybavenosti nebo dokonce o životním prostředí, GeoPas.cz vám to umožní. Přepínání mezi vrstvami je intuitivní, díky tomu získáte komplexní pohled na vybranou lokalitu.

Zjednodušte si hledání informací o lokalitách s GeoPas.cz

Pokud potřebujete specifičtější informace, filtr ve vyhledávacím nástroji vám poskytne možnost upravit vaše dotazy dle potřeby. To je obzvláště užitečné pro ty, kteří hledají nemovitosti s konkrétními charakteristikami nebo potřebují provést detailní analýzu oblasti. Používání GeoPas.cz je tedy mnohem snažší a rychlejší, než tradiční nahlížení do katastru.

Co všechno vám GeoPas.cz může prozradit?

GeoPas.cz uživatelům nabízí přístup k množství datových vrstev, které pokrývají různé aspekty území a nemovitostí. Mezi klíčové vrstvy patří:

  1. Území: Zahrnuje parcely, obce, okresy a další územní celky, včetně informací o věcných břemenech.
  2. Vodstvo: Obsahuje údaje o vodních tocích, plochách a záplavových územích, které jsou důležité pro hodnocení rizik a pojistitelnosti.
  3. Geologie: Nabízí informace o geologické skladbě a radonovém indexu, klíčové pro stavebnictví a hodnocení environmentálních rizik.
  4. Zemědělství: Zobrazuje údaje o půdních blocích a kvalitě půdy, užitečné pro plánování a využití zemědělské půdy.
  5. Životní prostředí: Sdružuje informace o znečištění, hlučnosti a kontaminovaných lokalitách.
  6. Občanská vybavenost: Poskytuje přehled o školách, úřadech, zdravotnických zařízeních a dalších důležitých službách.
  7. Infrastruktura: Zahrnuje informace o poskytovatelích internetu a jiné klíčové infrastruktuře.
  8. Obyvatelstvo: Zobrazuje informace o demografii, nezaměstnanosti a sociálních charakteristikách. Uživatelé zde najdou také data o průměrném věku a exekucích, včetně statistik o trestných činech a přestupcích za poslední rok.
  9. Ekonomika: Poskytuje přehled o ekonomice lokality, včetně výstavby, podnikání a sídlech firem.

GeoPas.cz je zcela zdarma

GeoPas.cz je zcela zdarma, takže za jeho používání nezaplatíte ani korunu. Nicméně, existují určité limity pro přístup k datům, které jsou zavedeny s cílem udržet systém efektivní a dostupný pro všechny uživatele.

Tyto základní limity lze snadno a bezplatně navýšit pouhou registrací prostřednictvím emailové adresy. Tím se otvírá širší paleta možností pro uživatele, kteří vyžadují intenzivnější využití platformy, ať už pro osobní účely nebo pro profesionální projekty. Registrace tedy představuje snadný způsob, jak maximalizovat potenciál GeoPas.cz, aniž by bylo nutné investovat do placených služeb.

Placený přístup k API pro váš byznys

Jedním z klíčových cílů GeoPas.cz je usnadnit firmám práci s daty tím, že přichází s unifikovaným API, které lze snadno propojit s nejrůznějšími systémy a aplikacemi. Díky tomu se projekty a podniky mohou soustředit na to, co umí nejlépe, a nemusí ztrácet čas vyhledáváním, čištěním a aktualizací dat. GeoPas.cz API se tak stává nenahraditelným nástrojem pro integraci a analýzu dat v reálném čase, což přináší nejen úsporu času, ale i zdrojů.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Novinky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás