Skrblíkova kuchařka: Recept na čevapčiči
Čevapčiči (česky také čevabčiči, chorvatsky a bosensky ćevapčići nebo ćevapi a turecky kupodivu kebab) je masový pokrm původem z oblasti kolem Turecka a zemí bývalé Jugoslávie. Jeho základem je mleté jehněčí, hovězí či vepřové maso doplněné o cibuli a další ingredience.
- Cena za 1 porci: 52 Kč
- Cena za 2 porce: 104 Kč

Suroviny a rozpočet na 2 porce
| Množství | Surovina | Cena |
|---|---|---|
| 300 g | Mleté maso | 97 Kč |
| 1 ks | Menší cibule | 1 Kč |
| 2 stroužky | Česnek | 2 Kč |
| Majoránka | 2 Kč | |
| Mletá červená paprika | 1 Kč | |
| Olej | 1 Kč | |
| Sůl | ||
| Pepř | ||
| Celkem | 104 Kč |
Postup přípravy
- Mleté maso smíchejte s nasekanou cibulí, lisovaným česnekem, majoránkou, solí, pepřem a mletou paprikou.
- Ze směsi utvořte válečky a ty obalte v mouce. Pak je smažte na vrstvě oleje.
- Čevapčiči se podává s nakrájenou cibulkou a hořčicí. Jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši.
Jaké maso použít na čevapčiči
Na čevapčiči můžete použít co nejkvalitnější hovězí mleté maso, vepřové mleté maso, ale vůbec nejlépe mix obou.
Zatím žádné komentáře