Skrblíkova kuchařka: Recept na špagety s rajčaty a bazalkou
Špagety s rajčaty a bazalkou jsou chutnou klasikou, kterou zvládne uvařit i kuchař amatér. Cherry rajčata můžete v receptu nahradit ještě levnější variantou – tomaty z vlastní zahrádky.
- Cena za 1 porci: 26,50 Kč
- Cena za 2 porce: 52,90 Kč
Suroviny a rozpočet
Množství | Surovina | Cena |
---|---|---|
250 g | Špagety | 8 Kč |
250 g | Cherry rajčata | 19,90 Kč |
6 stroužků | Česnek | 2 Kč |
Čerstvá bazalka | 7 Kč | |
Olivový olej | 5 Kč | |
20 g | Sýr Gran Moravia | 10 Kč |
Chilli | 1 Kč | |
Pepř | ||
Sůl | ||
Celkem | 52,90 Kč |
Postup přípravy
- Nejdříve si dejte vařit vodu na špagety. Než se voda uvaří, nakrájejte si česnek na plátky a cherry rajčata překrojte na půlky.
- Až se vám začne vařit voda, tak ji osolte a dejte vařit špagety.
- Na olivovém oleji opečte česnek dozlatova a přidejte rajčata, sůl a špetku chilli. Lehce poduste, dokud rajčata nezměknou a nepustí trochu vody.
- Přidejte uvařené špagety, pepř a nasekanou bazalku. Promíchejte a můžete podávat.
- Na talíři už jen stačí posypat sýrem Gran Moravia (nebo parmezánem) a ozdobit lístkem bazalky.
Jak recept vylepšit
Pravý parmezán není cenově vhodný pro skrblíky, vhodnejší je použít “náhražku” od značky Gran Moravia, který vyjde na 50 Kč za 100 gramů a máte ho navíc už nastrouhaný.
Zatím žádné komentáře