Letiště Papeete (PPT)

Aktuální čas Aktuální čas: 04:01
IATA kód PPT

Letiště Papeete (PPT) | © Patrick Cooper | Dreamstime.com

Doprava z letiště Papeete

Nejlepší varianta: Autobus

Nejlevněji se do centra Papeete dopravíte autobusy Le Truck. Jedná se o pestrobarevné dodávky, které vás do města svezou za 26 Kč130 ₣. Dodávky jezdí v intervalu asi 20 minut, zastávku naleznete před terminálem u hlavní silnice. Ve večerních hodinách stojí jízdenka 40 Kč200 ₣.

Alternativní varianta: Taxi

Využít lze také vozidel místních taxislužeb. Taxametry má pouze pár aut, na konečné ceně se tak musíte domluvit s řidičem před nástupem do vozidla. Cesta do Papeete vychází přibližně na 336 Kč1700 ₣415 Kč2100 ₣.

Uber z letiště

Uber není v této lokalitě k dispozici.

Terminály letiště Papeete

Letiště se skládá ze tří terminálů. Celkem zde operuje devět dopravců.

Přestup na letišti Papeete

Zatímco se vnitrostátní terminál 1 a mezinárodní terminál nacházejí ve stejné budově, je vnitrostátní terminál 2 umístěn v samostatné budově v pěší vzdálenosti. Minimální čas pro přestup je stanoven na 120 minut.

Spaní na letišti Papeete

Co čekat

Tahitské letiště je otevřeno 24 hodin denně. Jedná se o menší letiště s nepříliš hustým provozem v nočních hodinách. Naleznete zde několik restauračních zařízení a obchodů, avšak žádný z nich nemá otevřeno nonstop. Wifi je k dispozici zdarma po dobu 30 minut. Letištní personál je na nocující pasažéry zvyklý.

Kde spát

Možnosti k přespání jsou značně limitovány. Ve veřejné části letiště naleznete několik kovových a dřevených lavic bez opěrek na ruce. Za bezpečnostní kontrolou jsou k dispozici polstrované lavice. Letiště je bez klimatizace, vzduch je ochlazován pouze stropními větráky. Světla jsou v noci částečně ztlumena.

Služby na letišti Papeete

Wifi zdarma

Wifi připojení je zde zdarma pouze na půl hodinu. Název sítě je “Wi-Tahitiairport”. Po uplynutí bezplatného připojení lze zakoupit přístup na hodinu (59 Kč300 ₣) nebo na šest hodin (178 Kč900 ₣).

Jídlo a pití

Na letišti funguje celkem šest podniků: Atrium Terrasse, Atrium Lounge, Atrium Express, McDonald’s, Snack Kuriri a Revanui. Většina se nachází na vnitrostátním terminále 1 ve veřejné části. Žádný z podniků nemá otevřeno nonstop, nejdelší provozní dobu má Atrium Terrasse, obslouží vás zde od 4:30 až do půlnoci.

Úschovna zavazadel

Úschovnu zavazadel naleznete na mezinárodním terminále. Otevírací doba je od 6:00 do 22:00 s pauzou od 12:00 do 13:30. Za celodenní úschovu zaplatíte mezi 138 Kč700 ₣218 Kč1100 ₣ dle velikosti zavazadla.

Směnárny a bankomaty

Směnárna Tahiti Exchange operuje ve veřejné části mezinárodního terminálu. Otevřeno je v pracovní dny od 8:00 do 11:30 a dále vždy tři hodiny před mezinárodním odletem. Bankomaty jsou umístěny ve vnitrostátním terminále 1 ve veřejné části.

Letištní salonky

Air Tahiti Nui Lounge naleznete na mezinárodním terminále v odletové hale. Salonek se otevírá vždy dvě hodiny před prvním odletem, zavírá se hodinu po poslednímu odletu. Vstupovat lze pomocí Priority Pass. Salonek je klimatizován, vybaven televizorem a wifi připojením. Součástí jsou i sprchy. K dispozici jsou nealkoholické a alkoholické nápoje.

Sprchy

Sprchy se nachází pouze v letištním salonku (viz výše).

Další letiště v zemi Francouzská Polynésie


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.