8 triků, jak ušetřit v Bille

Lenka Chládková
Publikováno 10. ledna 2024

Logo BillaV České republice obchodní řetězec Billa působí od roku 1990, aktuálně zde provozuje kolem 250 poboček. V prodejnách je obvykle vlastní pekárna a obsluhovaný pult s uzeninami. Obchodní síť nabízí nejen potraviny, ale i drogerii a základní potřeby pro domácnost.

Billa obecně platí za jeden z nejdražších řetězců na českém trhu. Pokud se chystá zdražení nějakého sortimentu, Billa navyšuje ceny jako první. Některé výrobky jsou o deset až dvacet procent dražší než v konkurenčních řetězcích. I přes to se dá v Bille ušetřit.

  1. Sledujte akční letáky Billa

    Letáky s nabídkou akčních cen se obměňují každou středu. Nabídka zahrnuje výrobky napříč celým sortimentem. Slevy jsou poměrně výrazné, v akci se nakupovat rozhodně vyplatí. Nevýhodou je, že pokud je daný výrobek během akce vyprodán, většinou už nebývá za zvýhodněnou cenu doplněn.

    Billa k propagaci zboží používá sedm různých označení:

    • Akce: Akční nabídka platná jeden týden, platnost nového letáku začíná vždy ve středu. Zboží v akci se obvykle v jistém intervalu opakuje.
    • Super cena: Vybraný cenově zvýhodněný produkt ze sortimentu.
    • MultiPack: Cenové zvýhodnění platí až při koupi několika kusů výrobku.
    • Ještě nižší ceny: Označuje dlouhodobější snížení ceny zboží.
    • Nakupujte chytře, nakupujte Clever: Upozorňuje na privátní značku Clever.
    • Billa Bonus club – zelené cenovky: Nabídka a ceny platí pouze pro členy Billa Bonus clubu.
    • Víkendová nabídka: Akční ceny vybraných produktů platné pouze od pátku do neděle.
  2. Staňte se členem věrnostního klubu Billa

    Členství v bonusovém programu BILLA Bonus club přináší řadu výhod. Především to jsou slevy na vybrané zboží. Slevy jsou až do výše 50 % z ceny u vybraných výrobků. Nabídka se mění každých 14 dnů. Sleva se uplatní předložením členské karty (i v mobilní aplikaci) při placení u pokladny. Za každý nákup se dříve načítaly BILLA body. Ty byly na konci roku 2023 zrušeny. Nyní sbíráte body, které lze několikrát do roka vyměnit za značkové produkty se slevou.

    S BILLA Bonus clubem lze ušetřit při nakupování vybraných produktů označených zelenou cenovkou. Tyto výhodnější ceny platí právě jen pro členy BILLA Bonus clubu. Akční nabídka produktů je každý týden obměňována a vy ji najdete také v letáku.

    S registrací do věrnostního programu získáte rovněž partnerské slevy. Billa nabízí například 50% slevový kupon na fotoknihy, fotografie a další foto produkty, nebo až 33% Billa slevový kupón na vybrané značky elektro spotřebičů. Tyto slevové kódy jsou rovněž obměňovány.

    Čeká na vás také narozeninová sleva, kterou obdržíte v měsíci, kdy máte narozeniny. Jedná se o 10% BILLA slevový kupón na celý nákup. A členové věrnostního programu mají rovněž dárek nebo službu zdarma při sjednání dovolené s BILLA Travel.

    Výhody věrnostního programu BILLA Bonus club:

    • Výhodnější ceny na vybrané produkty
    • Sbírání bodů na značkové produkty se slevou
    • Slevové kupóny na nákupy v partnerských obchodech
    • Narozeninová 10% sleva
    • Dárek nebo služba zdarma k vybraným zájezdům s BILLA Travel

    Zřízení věrnostní karty je jednoduché. Na stránkách Billa.cz stačí vyplnit registrační formulář, na jehož základě bude vygenerována digitální BILLA Bonus Club karta. Karta je následně uživateli kdykoli k dispozici v mobilní aplikaci BILLA.

  3. Využijte narozeninové slevy v Bille

    Každému členu BILLA Bonus clubu je v měsíci, ve kterém má narozeniny, poskytnuta narozeninová sleva ve výši 10 % z celého nákupu.

    Slevový kupon s 10% slevou na celý nákup je součástí účtenky za první nákup v měsíci, ve kterém má zákazník narozeniny.

  4. Sledujte regál s výrobky, u kterých se blíží datum spotřeby

    Billa nabízí výrobky, kterým se blíží datum spotřeby, až za polovinu původní ceny. Oproti jiným řetězcům do tohoto regálu dává i výrobky, které mají 2 až 3 dny do data doporučené spotřeby.

  5. Slevové kupóny na nákupy v partnerských obchodech

    Každý člen věrnostního programu BILLA Bonus club má ve svém online účtu přístup ke slevovým kuponům do partnerských obchodů. Slevy dosahují až 50 % a lze je využít ve vybraných obchodech a e-shopech, k dispozici bývají také slevy na vstupenky do vybraných divadel, muzeí či dětských center.

    Podrobné pokyny k uplatnění slevy jsou uvedeny přímo u slevového kupónu. Nabídka slev se pravidelně obměňuje.

  6. Privátní značky Billa, Clever, Vocílka či Naše BIO

    Billa nabízí ve své obchodní síti také několik privátních značek. Zboží s nejnižší cenou je prodáváno pod značkou Clever. Přestože se jedná o produkty, které se prodávají za diskontní ceny, posbíraly některé výrobky ve spotřebitelských testech poměrně vysoká hodnocení například Piškoty Clever, Clever Sekaná nebo Lovecký salám Clever.

    Na druhou stranu některé produkty značky Clever při hodnocení kvality vyloženě propadly.

    Doporučit lze značku BILLA, která nabízí kvalitní výrobky za přijatelnou cenu. Například produkty BILLA České máslo a BILLA Smetanový jogurt, 1 kg získaly značku kvality dTestu, navíc ve srovnání se značkovými produkty nabízí sortiment privátní značky BILLA mnohem nižší ceny. Pod značkou BILLA se aktuálně prodává více než 400 výrobků.

    Produkty ekologického zemědělství najdete pod označením BILLA BIO. Výrobky BILLA BIO podléhají nejpřísnějším kontrolám, přitom ceny jsou o poznání nižší než ceny v obchodech specializovaných na BIO produkty. Privátní značka Free nabízí bezlepkové a bezlaktózové produkty bez dochucovadel.

    Prémiová značka vybraných gurmánských specialit a nejrůznějších delikates je označena jako BILLA Premium.

    Domácí produkci Billa podporuje prodejem čerstvého masa z českých chovů pod značkou Vocílka. Nová značka GRILL Party zahrnuje nejen maso na gril, párečky, klobásky, burgery nebo sýry, ale i grilovací omáčky, pečivo a zeleninu.
    Česká farma pak nabízí sezónní ovoce a zeleninu, která pochází výhradně od lokálních dodavatelů.

    Sortiment ovoce a zeleniny byl rozšířen o privátní značku BILLA Bon Via. Pod značkou jsou prodávány produkty z prověřených farem ze slunných oblastí Evropy. Hotová jídla nabízí Billa pod značkou BILLA Easy. Ta zahrnuje saláty, obložené bagety, předvařenou zeleninu, sendviče a jiné hotovky.

    Ušetřit je možné i při nákupu drogerie. Značka Today zahrnuje kosmetiku a produkty pro osobní péči v dobré kvalitě za slušné ceny. Pod značkou ZooRoyal BILLA prodává krmivo a další potřeby pro čtyřnohé mazlíčky.

  7. Nakupujte online s 10% slevou a dopravou zdarma

    BILLA začátkem roku 2023 spustila nový e-shop Billa.cz. Nákupy jsou prozatím doručovány pouze v Praze a Brně a Mladé Boleslavi a jejich okolí.

    Na první tři online nákupy je poskytována sleva 10 %, slevový kód obdržíte po zadání vaší e-mailové adresy na stránkách Billa.cz. Doprava je zdarma na všechny objednávky a minimální hodnota nákupu je 500 Kč.

  8. Výhodné cestování s ITS BILLA TRAVEL

    Billa je součástí stejného koncernu jako cestovní kancelář ITS BILLA TRAVEL. Díky tomuto spojení bylo dříve možné nasbírané BILLA body vyměnit za slevu na některé zájezdy. Například na letecké zájezdy za 2 000 BILLA bodů bylo možné získat slevu ve výši 1 000 Kč, za 1 500 BILLA bodů slevu 750 Kč a za 1 000 BILLA bodů slevu 500 Kč.

    Od roku 2024, kdy byl systém BILLA Bonus clubu pozměněn, máte se věrnostním programem nárok na dárek nebo službu zdarma k vybraným zájezdům s BILLA Travel.


J
Jarda 25.01.2017 – 07:14

Dovoluji si drobnou opravu. BILLA karta není produktem Raiffeisen banky, byla převzata od Citi bank spolu s držiteli této karty. Raiff tuto kartu nyní dále provozuje.

Odpovědět

Petr Novák
Petr Novák redaktor Skrblíka 25.01.2017 – 10:47

Jardo, děkuji za opravu. Článek jsem aktualizoval.

Odpovědět

J
Jana 20.05.2017 – 15:44

Dne 17,5, jsem měla narozeniny. Dnes jsem žádala o narozeninovou slevu a nic jsem nedostala. Jak to je?

Odpovědět

Petr Novák
Petr Novák redaktor Skrblíka 21.05.2017 – 20:42

Dobrý den, poukázku na slevu dostanete při prvním nákupu v měsíci, ve kterém slavíte narozeniny. Sleva má podobu klasické účtenky, pro její získání je třeba při placení předložit Billa kartičku, při jejíž registraci jste uvedla své datum narození.

Odpovědět

M
Marie 07.03.2018 – 14:32

Dobrý den, ráda bych se zeptala,jestli se narozeninová sleva poskytuje na celý nákup, ve kterém jsou výrobky už ve slevě a jestli se poskytuje i na slevněný alkohol,pokud se na něj vůbec poskytuje. Děkuji za odpověď.

Odpovědět

Lenka Chládková
Lenka Chládková redaktor Skrblíka 08.03.2018 – 08:54

Dobrý den, Marie, 10% narozeninová cena je na celý nákup, vztahuje se i na zlevněné zboží. Pokud vím, slevu nejde uplatnit na dárkové poukázky, tabákové výrobky a dobíjecí kupony, na alkohol by se sleva vztahovat měla.

Odpovědět

PB
Pavla Blaschková 04.05.2018 – 20:54

Dobrý den.Prosím,poskytujete ještě slevu na nákup vstupenek přes Ticketstream?Děkuji Blaschková

Odpovědět

M
Marie 13.07.2018 – 11:02

Dobrý den, mám Billa body, které mi dle nějakého Vašeho sledování časem upíšete. Ráda bych je využila, ale jako seniorka nevím jak, prosím, přemýšlejte i nad potřebami nás starších. Děkuji Marie

Odpovědět

Lenka Chládková
Lenka Chládková redaktor Skrblíka 13.07.2018 – 14:39

Dobrý den, paní Marie, zde jste na webu Skrblík.cz, nikoli na webu obchodního řetězce Billa. Nicméně pokud neuplatníte nasbírané body do 1 roku od připsání, Billa je vždy umaže. Body se dají využít jako sleva na nákup zboží v časově omezených kampaních. Z posledních mě napadají kuchyňské spotřebiče Tefal nebo lůžkoviny Dormeo – sleva byla kolem 50 %. Před pár týdny skončila akce na výměnu 1 500 bodů za 10% slevu na celý nákup. Tyto akce Skrblík.cz pravidelně sleduje v rubrikách Skrblíkův týden nebo Letáková hlídka, stačí, když se přihlásíte k odběru zpravodaje a budete mít přehled o tom, jaké slevy probíhají. Případně Vám doporučuji informovat se na stránkách Billa nebo přímo u pokladních v Bille.

Odpovědět

MK
Maria Kutinová 19.05.2020 – 13:41

zdravim chtela bych zjistit zda se da obnovit karta ktera se mi zlomila potrebovala bych novou ptala jsem se ve vice prodejnach billy a nikdo mi nepomohl pro info o karte prosim napiste na email diky Kutinova

Odpovědět

I
Iveta 03.02.2021 – 10:18

Dobrý den. Jak se prosím přičítají body za nákup.Utratil jsem 2090,87 Kč a pribylo mi jen 41 bodů na kartě. Někde jsem se dočetl, že u prvního nákupu 50,-Kč je 1 bod a za každých dalších 10,-Kč 1 bod. Můžete mi to prosím tedy vysvětlit jak to tedy funguje. Děkuji

Odpovědět

M
Miroslav 13.10.2021 – 08:29

Za dvě platby Edenred stravenkovou kartou nad 500 Kč dostanete zpět 100 Kč., Musíte si to aktivovat v účtu !

Odpovědět

JD
Jaroslava Donátová 06.04.2022 – 11:19

Dobrý den, dnes jsem učinila již podruhé v tomto měsíci nákup přes kartu Billa bonus klubu a stále mi nevyjela poukázka na narozeninovou slevu. Proč? Narozeniny 10. 4. Děkuji za odpověď, Jaroslav a Donátová.

Odpovědět

M
Mira 14.01.2024 – 20:08

Billa je v průměru velmi drahä. Ani žádné nahoře uvedené akce a slevy nedovedou z billy udě´at atraktivní obchod👎 nesnaží se dost a nenechá se inspirovat konkurencí jakl Lidl a Penny. Nevím, proč tam vůbec lidé nakupují.

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy a triky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás