Zapisujte si veškeré své výdaje s mobilní aplikací a zjistěte, kde ušetřit!

Redakce
Publikováno 19. dubna 2014

Šetření již dávno není o jen odpouštění si masa a tlusté vrstvy másla na ranním rohlíku. Aby vaše peněženka šetřící opatření poznala, je třeba zacílit na ty nejdražší (nebo nejčastější položky). A abyste se dozvěděli, které to jsou, je nutné si veškeré výdaje hlídat a zapisovat.

Naprosto bez výjimky, ať už se jedná o lízátko pro vnuka nebo malé pivo na odpolední procházce, vše musí být zaevidované.

Chytrý pomocník v kapse

Obrovsky usnadněnou evidenci veškerých výdajů mají uživatelé chytrých mobilních telefonů. Na mobily s operačním systémem Android i Apple existuje celá řada vesměs bezplatných aplikací, které s hlídaním útrat pomohou.

Tak například:

Všechny tyto aplikace fungují na obdobném principu. Nejprve si vytvoříte kategorie výdajů, například potraviny, doprava, energie nebo děti. Kategorie vám následně umožní sledovat změny výše výdajů nebo poslouží k celkovému přehledu, proto zvažte, jaké si vytvoříte.

Po úvodním nastavení je již používání aplikace jednoduché. Doporučuji si připnout její ikonku na obrazovku telefonu, aby byla vždy po ruce (ehm, po prstu).

Při každém placení nezapomeňte aplikaci otevřít a platbu tam zaznamenat. Důslednost je naprosto klíčová, ne nadarmo se říká že halíře dělají talíře! Budete-li zaznamenávat pouze platby např. v řádu stokorun, ztrácí veškeré hlídání výdajů jakýkoliv smysl.

Do aplikace nezapomeňte zaznamenávat také výdaje hrazené z bankovního účtu. Výdaje je možné v případě potřeby zobrazovat v grafech či exportovat do počítače.

Z vlastní zkušenosti mohu říct, že používáním aplikace se dopracujete k takřka šokujícím informacím.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy a triky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás