Vlakem do Chorvatska 2023: Regiojet nabízí zpáteční jízdenky od 1 380 Kč

Lucie Schmidtová
Publikováno 17. června 2023
  • Žluté vlaky jezdí z ČR do Chorvatska od 16. června do 30. září 2023
  • K dispozici je i přímá autobusová linka až do Splitu
  • Podělte se s námi v komentářích o vlastní zkušenost s cestou do Chorvatska Regiojetem

I v letošní letní sezoně je možné pro cestu k chorvatskému moři využít vlaky společnosti Regiojet. Od pátku 16. června do pondělí 30. září 2023 bude stejně jako v předchozích letech v provozu pravidelná noční linka mezi Českou republikou a Chorvatskem. Cesta vede i letos přes Bratislavu.

Jízdenka byla oproti loňskému roku (článek z roku 2022) zdražena o 100 Kč, zpáteční jízdenka stojí od 1 380 Kč. Počítejte však spíše s cenou o něco vyšší, někdy i dvojnásobně, hodnota jízdenek se pohybuje ve větším rozmezí a záleží také na tom, kdy se na cestu vydáte. Žluté vlaky jezdí během letních měsíců každý den, letos se k nim přidává ještě přímá autobusová linka z pražského Florence až do chorvatského Splitu.

Jeli jste již v minulosti Regiojetem do Chorvatska? Pokud ano, budeme rádi za vaši osobní zkušenosti. Podělte se o ni v komentářích na konci článku.

  1. Vlakem do Chorvatska 2023: Regiojet nabízí zpáteční jízdenky od 1 380 Kč

    Vlakem z ČR i ze Slovenska do chorvatských měst od 1 380 Kč

    Bez přestupu se prostřednictvím žlutého vlaku Regiojet dostanete do Rijeky, Záhřebu nebo Ogulinu. S jedním přestupem dojedete návaznými autobusy do oblastí Crikvenica, Rabac nebo Primošten. Při cestě zpět vás tyto autobusy vyzvednou a dovezou na nádraží, kde přestoupíte na přímý vlak.

    Z Rijeky je možné pokračovat autobusem až do Puly, Poreče, Bašky, Rabacu, na Krk a do města Crikvenica či Novi Vinodolski. Z Ogulinu dojedete do Biogradu, Šibeniku, Primoštenu, Trogiru, Splitu, Omiše i do města Pakoštane, Vodice, Rogoznica, Seget Vranjica, Baška Voda a dalších.

    Například přímý vlakový spoj z Prahy do Rijeky začíná na pražském hlavním vlakovém nádraží, pokračuje zastávkami v Kolíně, Havlíčkově Brodě, Žďáru nad Sázavou, Brně a Břeclavi. Dále pokračuje na Slovensko do Bratislavi a do Slovinska do Celje, zastavuje v chorvatských městech Záhřeb, Ogulin a končí v Rijece. Cesta z Prahy do konečné destinace trvá 17 hodin 55 minut.

    Cena jízdenky

    Cena zpáteční jízdenky do Rijeky se pohybuje od 1 380 Kč, do Crikvenice, Rabacu či Primoštenu od 1 980 Kč. Cena však záleží také na tom, na kdy si jízdenku zakoupíte a jakou si vyberete.

    Otevřený prostor či kupé pouze s polohovatelnými sedačkami je levnější, než lůžkové kupé s polštářem a přikrývkou. Pokud byste nechtěli s jinými lidmi sdílet kupé, je tu možnost si celé kupé zarezervovat pouze pro sebe.

    Co vás po cestě čeká

    Pro cesty do Chorvatska jsou nasazené klimatizované vozy ASTRA, které disponují obrazovkami v sedačkách, zásuvkami a wi-fi. Během cesty se podává voda i teplé nápoje zdarma a za poplatek si lze u stevardů objednat také občerstvení.

    Některé druhy občerstvení je možné připlatit již k jízdence – sushi set, ceasar salát, kuřecí wrap či croissant. Ráno je pro všechny cestující se zaplaceným lůžkem připravena snídaně.

    Storno jízdenky

    Pokud se vaše plány změní nebo onemocníte, je možné jízdenku do Chorvatska stornovat. Storno se musí provést více než 14 dnů před odjezdem. V případě zrušení cesty více než 60 dnů do odjezdu vám Regiojet vrátí plnou částku, od 60 do 30 dnů činí storno poplatky 25 % a od 30 do 14 dnů je to 50 %.

    Detaily vlakového spoje do Chorvatska

    • Spoj: vlaková linka bez přestupu/s 1 přestupem a návaznými autobusy
    • Odjezd: z ČR i ze Slovenska
    • Frekvence spoje: každý den od 16. června do 30. září 2023
    • Cena za zpáteční jízdenku: od 1 380 Kč
    • Doba jízdy: např. 17 hod 55 min z Prahy do Rijeky
  2. Vlakem do Chorvatska 2023: Regiojet nabízí zpáteční jízdenky od 1 380 Kč

    Autobusem z ČR i ze Slovenska až do Splitu od 1 998 Kč

    Žlutým autobusem se tento rok dostanete až do Splitu. Tato přímá autobusová linka vyjíždí z pražského autobusového nádraží Florenc, pokračuje přes Brno, Bratislavu, Zadar, Sukošan, Biograd, Pakoštane, Vodice, Šibenik, Primošten, Trogir až do Splitu.

    Jedná se o přímou autobusovou linku obsluhovanou každý den od 16. června do 30. září 2023. Cesta z Prahy do Splitu trvá 17 hodin – v 16:30 vyjedete a v 9:30 jste na místě. Cena se pohybuje od 999 Kč za jednosměrnou a od 1 998 Kč za zpáteční.

    Detaily autobusového spoje do Splitu

    • Spoj: přímá autobusová linka (žádné přestupy)
    • Odjezd: z ČR i ze Slovenska
    • Frekvence spoje: každý den od 16. června do 30. září 2023
    • Cena za zpáteční jízdenku: od 1 998 Kč
    • Doba jízdy: 17 hodin z Prahy do Splitu
  3. Zavazadla, kola a zvířata v Regiojetu

    Zavazadla

    U Regiojetu je možné přepravovat libovolný počet zavazadel, a to za předpokladu, že se vejdou do příslušného kupé a nebudou ostatní cestující omezovat. Zároveň musí splňovat smluvní přepravní podmínky.

    Jízdní kola

    Přeprava jízdního kola je povolena pouze ve žlutých vlacích (autobusy ne), a to za poplatek 300 Kč/kolo na osobu. Přepravu jízdního kola je možné zarezervovat jako doplňkovou službu v posledním kroku rezervace.

    Zvířata

    Převážet zvířata není bohužel v Regiojetu možné, zákaz platí nejen v autobusech, ale také ve vlacích. Výjimku tvoří pouze asistenční psi. RegioJet to odůvodňuje tím, že se snaží zajistit bezpečnost a pohodlí cestujících a zvířata by mohla představovat riziko či nepohodlí pro ostatní pasažéry.

  4. Děti zdarma

    Děti do 1,99 let mohou v Regiojetu cestovat zdarma. V tomto případě nemají děti nárok na vlastní sedačku nebo lůžko, přeprava probíhá na klíně rodiče. Děti ve věku 2 až 6 let mohou být přepravovány jako “doprovázené děti”.

    Pro děti ve věku od 6 do 18 let je nutné zakoupit samostatnou jízdenku v odpovídajícím tarifu nazvaném “Děti a mládež 6 – 18 let”. Ceny jízdenek pro tuto věkovou skupinu se mohou lišit v závislosti na trase a třídě cestování.

Podělte se s námi o svou vlastní zkušenost

Vyrazili jste již v minulosti do Chorvatska Regiojetem? Pokud ano, jak probíhala cesta, jak hodnotíte služby a jaký jste z toho měli zážitek?

Budeme rádi za vaši osobní zkušenost, podělte se v komentářích s ostatními čtenáři Skrblíka.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Novinky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás