Ušetřete stovky korun v dm drogerii: Jak využít naplno program dm active beauty

Hana Volencová
Publikováno 28. května 2024

S věrnostními kartičkami a nákupními aplikacemi se v poslední době roztrhl pytel, není snad obchod, který by jednu neměl. Některé se vyplatí více, jiné méně a některé téměř vůbec. Troufáme si tvrdit, že do první skupiny patří zákaznický program od dm drogerie. Když se v tom totiž naučíte trochu chodit, můžete díky němu za drogistické zboží, kosmetiku, ale i za potraviny nebo třeba potřeby pro domácí mazlíčky ušetřit docela pěkný obnos.

    1. Členství v programu active beauty

      Abyste mohli začít výhody v dm drogerii využívat, je nutné se zaregistrovat do programu dm active beauty a získat členskou kartu.

      To je možné buď online, kdy karta přijde do měsíce poštou včetně doplňkové karty pro dalšího člena rodiny, nebo si o registraci řekněte na prodejně. Tím kartu získáte hned.

      Členskou kartu lze následně nahrát do mobilní aplikace Moje dm, kterou si můžete zdarma nainstalovat do chytrého telefonu. Není to ale nutné. Nicméně aplikace je dobrým pomocníkem ve sledování výhod, které se dají získat. Taky vám umožní získat další bonusy, ke kterým jen s pouhou kartičkou nemáte přístup.

      Pokud tedy chcete využívat maximum výhod, stáhněte si bezplatně aplikaci Moje dm z Google Play nebo App Store. Při jejím prvním spuštění se zaregistrujte, nebo se přihlaste pomocí e-mailu, který už používáte pro své nákupy v online shopu dm.cz, a následně propojte své online konto se zákaznickou kartou.

    2. Jak získat dm body

      Při každém nákupu potom členskou kartičku předkládejte pokladní k naskenování. Je jedno, zda to bude ta plastová, nebo elektronická ve formě QR kódu v aplikaci.

      Základní pravidla jsou následující: Za každých utracených 25 korun získáte 1 bod. Jeden bod má hodnotu 0,25 Kč. Slevu na nákup lze uplatnit po dosažení minimální hranice 200 bodů, což odpovídá slevě 50 Kč.

      Přiznejme si, zas až tak výhodně to nezní. Člověk by musel nakoupit kosmetiku, drogerii a potraviny za pět tisíc korun, aby tu padesátikorunu získal. Existují ale slušné urychlovače a právě v nich tkví celé kouzlo ušetřených peněz.

    3. Extra body, vícenásobné body a eKupony

      Kdo má v mobilu aplikaci, je pro něj sbírání jednodušší. A má taky lepší přehled o svém zákaznickém účtu a výhodách. Kdo aplikaci nechce nebo nemůže mít, potřebuje sledovat webové stránky obchodu a po obdržení karty si zřídit konto.

      Po přihlášení do konta nebo přímo v aplikaci si vždy jednou za měsíc můžete aktivovat nové eKupony, které lze uplatnit během následujících 30 dnů. Jedná se většinou o několik produktových kuponů, které 20–40× znásobí hodnotu bodů za určité zboží. K nim se pokaždé přidá i jeden kupon na celý nákup, který obvykle 10× násobí body celého nákupu. Občas se může ukázat i takový, který při nákupu na vaše konto automaticky přičte navíc 200 bodů.

      Tyto kupony si aktivujete v účtu nebo v aplikaci jedním kliknutím, bez aktivace totiž nefungují. Při nejbližší návštěvě drogerie se vám pak už automaticky uplatní po načtení karty nebo aplikace během placení. Ty eKupony, které jste aktivovali, ale příslušné zboží jste nakonec nezakoupili, zůstanou připravené na uplatnění kdykoli příště až do konce své platnosti.

      V současnosti se vám automaticky zdvojnásobí body za zboží, které je označené zelenou cenovkou. Jde o výrobky, které jsou šetrné k přírodě, často mají označení Bio.

    4. Speciální kupony díky aplikaci

      Uživatelé aplikace mají možnost využívat i exkluzivní eKupony. Ty znásobí bodovou hodnotu vybraného zboží až 50×. V aplikaci je poznáte podle odlišného vzhledu.

      Další eKupony mohou uživatelé aplikace získat třeba za sledování živého vysílání dmLIVE, které probíhá dvakrát měsíčně přímo v aplikaci a vždy je věnované konkrétnímu tématu. Občas také dm drogerie připraví pro zákazníky nějakou hru, a tak na Velikonoce např. hledáte v prodejnách ukrytá velikonoční vajíčka, a pokud naskenujete QR kód, který na nich najdete, získáte eKupon na určitý sortiment.

      Speciální eKupon můžete získat i při zvláštních příležitostech. Například ve chvíli, kdy dm zavádí novou službu a vy ji úspěšně vyzkoušíte (momentálně třeba Scan & Go). Občas přijde milé překvapení i do schránky. Když slavíte narozeniny, může s gratulací dorazit i tištěný kupon na celý nákup.

    5. Do dm drogerie jen se seznamem

      Jak tedy ušetřit v dm drogerii co nejvíce? Zásadní pravidlo zní – plánujte své nákupy.

      Pokud člověk ví, že dané zboží nebo značku pravidelně používá, může koupit s ohledem na trvanlivost více kusů v době, kdy se to bodově vyplatí. Naopak nemá smysl s aktivovaným vícenásobným kuponem na celý nákup zaskočit jen pro pár věcí. To je lepší takový kupon aktivovat později.

      Stejně tak je dobré hlídat si cenu zboží. Za produkt, který stojí 24,90 Kč, bod nedostanete, ačkoli ve výsledku u pokladny těch 25 korun zaplatíte.

    6. Jak dm body vyměnit za slevu

      Výměna bodů za slevu na nákup je potom úplně jednoduchá. Ve chvíli, kdy už jste jich nastřádali alespoň 200, si o ni můžete říct u jakéhokoli nákupu v hodnotě 50 Kč a vyšší.

      Stačí požádat pokladní o uplatnění svých bodů, předložit kartu, zadat čtyřmístný PIN kód, který jste si nastavili u registrace, a vybrat výši slevy až do maximální možné částky, kterou máte nasbíranou. Může se vám tak stát, že si nákup odnesete jen za 1 Kč.

    7. Příklad sbírání a uplatnění dm bodů

      Abyste si udělali lepší představu, jak lze s dm body ušetřit, uvedeme příklad. Když si koupíte prací prášek, který stojí 400 Kč, dostanete za něj 16 standardních bodů. Za každých 25 Kč se přičte 1 bod.

      Pokud ale u pokladny použijete eKupon, který násobí body dané značky 40×, rázem máte 640 bodů.

      Když si necháte naskenovat i kupon na celý nákup v hodnotě 200 bodů, máte hned na kontě 840 bodů.

      Těchto 840 bodů odpovídá slevě 210 Kč (1 bod = 0,25 Kč), kterou si můžete nechat odečíst ze svého nákupu při příští návštěvě.

    8. Sbírání a uplatnění bodů přes dm e-shop

      Body lze sbírat i v online shopu, stejně tak v něm lze uplatňovat i eKupony. Při nákupu přes internet ale nelze uplatňovat tištěné kupony.

      Před potvrzením objednávky je potřeba zadat číslo své zákaznické karty nebo mít propojené účty. Body získané přes e-shop jsou pak ale blokované po dobu 30 dní z důvodu případného využití práva na odstoupení od smlouvy nebo vrácení zboží.

      Využít slevu na nákup za nasbírané body ale zatím můžete pouze v kamenných prodejnách.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy a triky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás