Tipy z lékárny: 10 produktů pro zdravé klouby

Olga
Publikováno 30. listopadu 2019

Obtížím s klouby je dobré předcházet vhodnými cviky a zdravou životosprávou. Při již vzniklých problémech je ale nevyhnutelné sáhnout po vhodných doplňcích kloubní výživy a nejrůznějších přípravcích na klouby. Bolesti a nepříjemné stavy způsobují především nedostatek vitamínů C a D a minerálů jako je vápník, hořčík a železo, ale může jít také o přílišné namáhání nebo závažné onemocnění. Doplňky stravy pro zdravé klouby doporučujeme užívat pravidelně dle příbalových letáků, aby bylo zamezeno bolestem a ztuhlosti kloubů, citlivosti kloubů v závislosti na počasí nebo řídnutí kostí.

V dnešní době ani pestrá strava dostatek potřebných látek nezajistí a k některému typu doplňku stravy je nutné se přiklonit téměř vždy. Proto přinášíme článek s tipy na kloubní výživu a přípravky na klouby, které jsou ověřené a vyzkoušené řadou spokojených zákazníků.

Dodatečná sleva na váš nákup

V lékárnách Benu, Dr. Max, Lékárna.cz a Pilulka můžete získat dodatečnou slevu až 9 % na celý Váš nákup, stačí se bezplatně registrovat do cashbacku Tipli. Jako dárek na uvítanou získáte dalších 100 Kč.

Jak funguje cashback?

Provozovatelé obchodů běžně vyplácí provizi internetovým stránkám za každého přivedeného zákazníka. Čím dražší nákup zákazník provede, tím vyšší provizi majitel stránek získá.

Cashbacky tuto myšlenku posouvají dál: O získanou provizi se rozdělí se zákazníkem. Pokud by při nákupu cashback nevyužil, peníze zůstanou obchodu.

10 doplňků stravy pro zdravé klouby

  1. Priessnitz Péče o klouby Kolageny + Boswellie 90 + 30 tablet

    10 produktů pro zdravé kloubyBoswellie Serrata je nízký strom původem z Indie, z jehož usušené kůry se získává pryskyřice a z ní poté boswellové kyseliny, které jsou hojně využívány na problémy s klouby, trávicím traktem, srdcem a hladinou cholesterolu v krvi. Napomáhá podpoře hybnosti a pružnosti kloubů a s vitaminem C k normální tvorbě kolagenu v těle pro správnou funkci chrupavek. Vitaminy K a D pak přispívají ke zdravému stavu kostí.

    V Péči o klouby se nachází i hydrolyzované kolageny typu I., II. a nativní kolagen typu II., které jsou nejúčinnější v boji s bolavými a namáhanými klouby.

    Přípravek je vhodný pro aktivní jedince pro preventivní ochranu jejich pohybového aparátu a pro ty, kteří již bolestí kloubů trpí. Doporučené dávkování je 1 tableta denně, po dobu alespoň 3 měsíců.

    Zdroj fotky: Benu.cz

  2. GS Condro Diamant 120 tablet

    10 produktů pro zdravé kloubyGS Condro Diamant je vhodnou kloubní výživou pro všechny typy kloubů. Pečuje o chrupavky, vazy i šlachy, které jsou při pohybu nejvíce opotřebovávány.

    Doplněk stravy obsahuje 1 600 mg glukosamin sulfátu ve vysoké kvalitě a komplex Diamant Fortescin pro správné krevní zásobení vazů a šlach, a vitamin C pro zpevnění chrupavek a menisků.

    Glukosamin sulfát je základní stavební molekula proteoglykanů, zajišťujících přirozenou výživu kloubních chrupavek a kloubního mazu, který snižuje opotřebení kloubů.

    Diamant Fortescin je kombinací účinné látky aescinu, která napomáhá krevnímu zásobení kloubních pouzder, a vitaminu C v dávce 12 mg, který je důležitý pro tvorbu kolagenu v těle.

    Doporučujeme nepřekračovat předepsané dávkování 1x denně 2 tablety, nebo 2x denně 1 tabletu po dobu alespoň 3 měsíců.

    Zdroj fotky: Dr.Max

  3. Alavis Maxima Triple Blend Extra silný 700 g

    10 produktů pro zdravé kloubyJedná se o jednu z nejprodávanějších kloubních výživ na českém trhu, což je založeno na jeho vysoké účinnosti a spokojenosti zákazníků. Viditelné účinky se začínají projevovat často již po měsíci užívání, kdy začínají naplno účinkovat všechny obsažené látky této kloubní výživy.

    Zlepšuje funkčnost celého pohybového aparátu a bojuje proti obtížím jako je bolest kolen, ramen, kyčlí nebo skřípání a lupání v kloubech. Při dodržení pravidelnosti v užívání dochází k ustoupení bolestí a snadnějšímu pohybu.

    Výrobek není nijak ochucen a někteří zákazníci si stěžují na velmi hořkou chuť, ale účinky jsou tak znatelné, že to často nebyla překážka v konzumaci.

    Oproti ostatním doplňkům kloubní výživy se cena může zdát vyšší. Dávkování je ale rozvrženo do 3 měsíců užívání, tedy při přepočtu, 1 měsíc léčivé kůry vychází na 363 Kč.

    Zdroj fotky: Lékárna.cz

  4. Barny’s Triple Blend Extra silný 700 g

    10 produktů pro zdravé kloubyBarny’s je synonymem pro prémiovou kloubní výživu a ve spolupráci s Alavis vytvořili univerzální a vysoce účinný doplněk stravy pro klouby.

    Výrobek obsahuje MSM, látku, která až zázračně pomáhá při stavbě pojivových tkání; glukosamin sulfát a chondroitin sulfát, které jsou přirozenou součástí kloubní chrupavky; kvalitní kolagen typu I. z ryb, pro vazy a šlachy a kolagen tupu II., což je přirozená součást kloubní chrupavky.

    Hořká pachuť byla, dle hodnocení zákazníků, často překážkou v užívání. Chuť byla tedy vylepšena o aroma a sladidlo ze stévie, čímž se snížila extrémní hořkost a užívání je daleko snesitelnější.

    Produkt je vhodný při počínajících až středně těžkých obtížích, pro těžce pracující, sportovce a pro osoby s vysokou zátěží kloubů.

    Zde se jedná také o vyšší cenu, ale balení Barny’s Triple Blend Extra silný 700 g je dávkováním rozvržený na období 5 měsíců. Jednoměsíční užívání pak vyjde na pouhých 225,80 Kč.

    Zdroj fotky: Pilulka.cz

  5. Annabis Arthrocann Collagen Omega 3-6 Forte 60 tablet

    10 produktů pro zdravé kloubyArthrocann Collagen Omega Forte je špičkový doplněk stravy pro ochranu a normální vývoji kostí, kloubů a kloubních chrupavek, šlach a kloubního vaziva především pro sportovce a seniory.

    Obsahuje komplex NaturCOLLAX, součástí kterého je certifikovaný kolagen typu I., kolagen typu II., vitamín C a D, zázvor, boswellii a kurkuma. Dále obsahuje glukosamin a chondroitin sulfát, MSM, kyselinu hyaluronovou a obohacen je o omega kyseliny 3–6 z lněných a konopných semínek.

    Dávkování je doporučováno pří prevenci v množství 1 tablety 1x denně a při trvajících problémech 2 tablety 1x denně po dobu alespoň 2 měsíců.

    Zdroj fotky: Lékárna.cz

  6. Cannaderm Mentolka konopné mazání 200 ml

    10 produktů pro zdravé kloubyMentolka konopné mazání je gel s rychlým nástupem účinku, chladivý, s lehkou texturou pro zevní použití v místě projevů bolestí zad, kloubů, svalů a šlach. Velmi dobře se vstřebává, nelepí ani nedráždí pokožku.

    Ve vysoké koncentraci je ve složení obsažen výtažek z kaštanů, kostivalu lékařského, konopí setého, arniky horské, mentolu a eukalyptu, které účinně bojují při bolesti svalů z namáhání, akutních i chronických problémech se zády a klouby, při zánětech šlach nebo projevech revmatismu, artrózy a ischiasu.

    Zdroj fotky: Pilulka.cz

  7. Medistik dual stick hot/cold 58 g

    10 produktů pro zdravé kloubyMedistik je účinný lék tlumící bolest v praktické tuhé formě. Stačí vysunout, potřít bolavé místo a po několika minutách dochází k uvolnění a odstranění bolesti. Bojuje se ztuhlostí páteře a krční šíje, bolestí kolen, kyčlí, opotřebovaností kloubů, fyzickým přetížením, svalovými křečemi a proti tenisovému loktu.

    Díky lokálnímu zevnímu užití nezatěžuje trávení tak, jako léky a jedná se o bezpečnou variantu, kdy při aplikaci nedochází k potřísnění rukou a nutnosti je umývat.

    Pomocné látky Methyl Salicylatu a Mentholu jsou tu obsaženy ve vysoké koncentraci oproti konkurenčním výrobkům a jejich účinek lze ještě zvýšit masáží nebo lehkým převazem.

    Prostředek je vhodný především pro sportovce, seniory a pro osoby s fyzicky namáhavým povoláním.

    Zdroj fotky: Benu.cz

  8. Annabis konopná mast na klouby svaly a záda 300 ml

    10 produktů pro zdravé kloubyV Annabis konopné masti je použit za studena listovaný konopný olej z čerstvých, čistých a vysoce kvalitních semen a výtažek z konopí neošetřeného herbicidy ani pesticidy.

    Jedná se o masážní gel s účinnými látkami jako je konopný olej, kafr, tymián a tea tree olej pro rychlou úlevu od bolesti kloubů, šlach, svalů a zad. Dobře roztíratelný, rychle vstřebatelný a nemastí. Konopná mast je vhodná pro masáže větších ploch kůže v oblasti bolavých a namáhaných míst.

    Nanášet lze dle potřeby během dne.

    Zdroj fotky: Pilulka.cz

  9. Priessnitz Kloubní chladivé mazání De Luxe 200 ml

    10 produktů pro zdravé kloubyVysoká kvalita a účinnost, to jsou produkty Priessnitz, užívané v lázeňství. Kloubní chladivé mazání je masážní gel s jedinečným složením z boswellie, kafru, mentolu a rozmarýnového oleje. Boswellie pomáhá při problémech s klouby, kafr prokrvuje a stimuluje kůži, mentol chladí a rozmarýnový olej bojuje proti bolesti svalů a kloubů a vyživuje pokožku.

    Varianta De Luxe obsahuje až dvojnásobné množství pomocných látek než varianta Classic a tím je umocněná i rychlost účinku.

    Jemný a lehký krém aplikujte dle potřeby na postižené místo a vmasírujte do pokožky.

    Zdroj fotky: Lékárna.cz

  10. Alpa Herbal bylinné mazání na klouby 250 ml

    10 produktů pro zdravé kloubyAlpa bylinné mazání ve formě gelu obsahuje silice a extrakty z hřebíčku, levandule, tymiánu, rozmarýnu a zázvoru, které pomáhají s bolestí a uvolňují svalstvo. Účinek umocňuje methylsalicylát rozšiřující vlásečnice a zvyšující krevní oběh, menthol a kafr, kteří prokrvují pokožku. Výtažek z kaštanu, kostivalu, extrakt z arniky, skořicová a eukalyptová silice působí proti vyčerpanosti svalů a namáhání žilního systému.

    Gel svoji vůní uvolňuje smysly a urychluje hojení. Určeno k zevnímu užití při bolestech svalů, kloubů, při sportovních poraněních, křečových žilách, pohmožděninách a bolestech hlavy.

    Při potížích vtírejte do kůže bříšky prstů 3-5x denně, do úplného vstřebání.

    Zdroj fotky: Lékárna.cz


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Novinky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás