Tipy z AliExpressu: 9 stylových organizérů na kosmetiku

Martina Opravilová
Publikováno 4. března 2021

Čínské internetové tržiště AlieExpress.com nabízí širokou škálu levného zboží. Bez problému zde tak seženete vše od oblečení a vybavení do domácnosti až po elektroniku.

Asi proto nebude překvapením, že AliExpress nabízí řadu skvělých úložných boxů na kosmetiku za super ceny. Díky nim budete mít vše přehledně poskládané a až budete hledat oblíbenou rtěnku či krém, snadno je najdete.

Chystáte se teprve na svůj první nákup na tomto tržišti a nevíte jak na to? Přečtěte si náš návod na AliExpress – ten vás celým procesem provede.

A co clo a DPH?

Než se pustíme do samotných tipů, pojďme si posvítit na to, jak je to u těchto zásilek s clem a DPH. Možná vám neuniklo, že v minulém roce bylo často diskutovaným tématem právě DPH v souvislosti s nákupy na asijských e-shopech. Plánovaná změna byla nakonec odložena, ze všech zásilek (opravdu všech – i těch, u kterých je hodnota velmi malá) se tak bude DPH platit až od 1. července 2021. K tomu je pak samozřejmě nutné počítat s poplatkem za celní prohlášení.

Doposud tedy platí původní systém. U zboží pro osobní potřebu jsou stanoveny následující podmínky:

  • Cena zboží společně s poštovným nepřekračuje hodnotu 22 EUR? Pak je toto zboží osvobozeno jak od cla, tak od DPH.
  • Cena zboží nepřesahuje 150 EUR, ale překračuje 22 EUR? Pak se neplatí clo, je však nutné doplatit DPH.
  • Cena zboží překračuje 150 EUR? Pak je třeba počítat s tím, že bude nutné zaplatit jak clo, tak DPH.

Ušetřete další až 4 % z nákupu na AliExpressu

Cashback Tipli.czJe to jednoduché. Nejprve se zdarma zaregistrujte v cashbackovém portálu Tipli.cz. Do AliExpressu se poté proklikněte přes odkaz na webu Tipli.cz. Získáte tak až 4 % z celého nákupu zpět na svůj bankovní účet.

Jak je to možné? E-shopy běžně vyplácí provozovatelům internetových stránek provize, pokud jim přivedou nového zákazníka. Tipli.cz a další cashbacky tuto myšlenku dotáhly ještě dále, o svou provizi se rozdělí se zákazníkem.

PS: Při registraci na Tipli.cz získáte na uvítanou bonus až 300 Kč.

Zaregistrovat se do Tipli

Tipy z AliExpressu: 9 stylových organizérů na kosmetiku

1 Boxík s několika přihrádkami

Jen 7,77 $ zaplatíte za boxík, který díky jednoduchému designu skvěle zapadne téměř do každé koupelny. Produkt se skládá z několika přihrádek, do kterých uložíte šampon, štětce i hřeben. Boxík je pak dostupný ve 2 barvách –  šedé a béžové. Bohužel má tento výrobek zatím jen 3 hodnocení, ty jsou však maximálně pozitivní, navíc obchod získal skvělý feedback.

Tipy z AliExpressu: 9 stylových organizérů na kosmetiku

2 Perfektně seřazeno

…přesně to si budete říkat, až uložíte kosmetiku do praktického boxu, který je navíc dostupný v několika barevných provedeních a ve 4 různých velikostech. Cena začíná již na 8,70 $. Navíc nejde o žádnou novinku – produkt hodnotilo už více než 1000 zákazníků. Samozřejmostí je také poštovné zdarma.

Tipy z AliExpressu: 9 stylových organizérů na kosmetiku

3 Maxi box

Boxík až se 4 zásuvkami? I ten na AliEpressu seženete. Nad poslední zásuvkou se navíc nachází několik přihrádek, do kterých lze uložit další kosmetiku. Zkrátka dobře – tento produkt je rozhodně i pro náročné. Není divu, že už od zákazníků obdržel výborné hodnocení.

Tipy z AliExpressu: 9 stylových organizérů na kosmetiku

4 Přehledně nejen na cestách

Taštička na kosmetiku, která nabízí hned několik přihrádek a kapsiček, je ideálním kouskem na cesty. Tomu sice současná doba příliš nepřeje, i přesto však tohoto pomocníka jistě využijete. Nejedná se totiž o žádnou mini taštičku, do které dáte maximálně 3 malé lahvičky, ale o produkt o rozměrech 21 × 16,5 × 7 cm, do které se vejde celá řada produktů. K dostání je navíc v celé řadě barevných variant a za poštovné opět neplatíte.

Tipy z AliExpressu: 9 stylových organizérů na kosmetiku

5 Seřaďte si rtěnky i laky

Díky průhlednému stojánku, který obsahuje čtvercové boxíky, si jednoduše seřadíte rtěnky, lesky, ale i laky na nehty. Až pak budete hledat svou oblíbenou rtěnku, budete přesně vědět, kam sáhnout.

Tipy z AliExpressu: 9 stylových organizérů na kosmetiku

6 Horizontálně i vertikálně

Přesně tak můžete postavit stojánek na rtěnky či lesky, který koupíte na AliExpressu. Výrobek pak tvoří i poměrně zajímavou bytovou dekoraci. Bohužel má tento produkt zatím jen jedno hodnocení, obchod, který jej prodává, však již stihl získat výborný feedback. Pozitivně jej hodnotilo více než 97 % lidí.

Tipy z AliExpressu: 9 stylových organizérů na kosmetiku

7 Praktický koš

Jemné barvy, několik přihrádek, poštovné zdarma a super cena – tak by se dal stručně popsat koš na kosmetiku, do které se vejde hned několik kousků kosmetiky. K dostání je v několika barvách, které skvěle zapadnou do mnohých koupelen či pokojů.

Tipy z AliExpressu: 9 stylových organizérů na kosmetiku

8 S nastavitelnou výškou poliček

Super vychytávkou je také stojánek, u kterého si můžete sami zvolit, jakou výšku budou mít jednotlivé poličky. Potřebujete do stojánku uložit malé laky na nehty, ale i vysoké lahvičky s krémy? Žádný problém!

Tipy z AliExpressu: 9 stylových organizérů na kosmetiku

9 Místo boxu vak

Kosmetiku samozřejmě není třeba uložit jen do boxu – stejnou funkci plní i vak. Ten má navíc jednu velkou výhodu – když vyrazíte na cesty, nemusíte kosmetiku nikam přendávat, ale vezmete si ji ve vaku jednoduše s sebou. Vybrat si navíc budete moci ze 4 barevných variant.


DP
Daniela Prymusová 09.03.2021 – 15:35

Dobrý den, spíše než napsat komentář bych se ráda zeptala. Na Aliexpressu nakupuji poměrně často a ráda. Zajímalo by mě, jestli když si objednám zboží po 1.7.2021 s dopravou např. z ČR nebo jiné evropské země, budu muset stejně platit clo? Někde jsem slyšela, že se proclívá při vstupu do Evropské Unie. A bude potom ještě nějaký další poplatek při doručení? Předem moc děkuji za odpověď. Věřím, že to bude zajímat i další čtenáře. S pozdravem Daniela Prymusová

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Nezařazeno


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás