Sport v zimě a ve městě? 6 tipů na levné sportovní doplňky do chladného počasí

Iveta Faifrová
Publikováno 27. ledna 2023

Chystáte se začít sportovat v zimním období? Trávit mrazivé zimní dny v pohodlí domova je příjemné, pohyb a aktivita jsou ale také důležité. Co se dá v zimě dělat za sporty ve městech? Překvapíme vás, není to “jen” běh. Města disponují rozlehlými parky, které jsou vhodné nejen pro příjemné vycházky, běh, ale také v případě sněhu pro běžkování! V rámci zahánění ospalosti, kvůli brzké tmě, můžete také vyrazit bruslit. Město nabízí venkovní veřejné bruslení, ale když je velký mráz, může se vám poštěstit a zabruslíte si na zamrzlém rybníku, či zátoce. V redakci jsme pro vás vybrali opravdu cenově dostupné kousky.

V našem článku se dozvíte, jak bojovat proti ospalosti a jak si udržet dobrou náladu. V pochmurných zimních časech to není snadné, ale díky aktivitě a levným doplňkům pro zimní sporty zkrátka nebudete chtít sedět doma. Určitě si na sebe nedávejte hned od začátku vysoké nároky. Začněte zlehka a zvyšujte svůj výkon. Uvidíte, že se vám sport venku zalíbí i v zimě. Navíc můžete využít slev, které po Novém roce internetové obchody nabízí. Vaše peněženka vám bude vděčná a budete k pohybu motivováni ještě o kousek víc.

  1. Sport v zimě a ve městě? 6 tipů na levné sportovní doplňky do chladného počasí

    Funkční legíny

    Nejlepším společníkem pro trávení volného času venku je v zimním období definitivně kvalitní oblečení. Existuje mnoho druhů: funkční prádlo, rukavice, trička, kalhoty i čepice. Pokud se vydáte na procházku, půjdete běhat, můžete oblečení také vrstvit. Nespoléhejte “jen” na funkční legíny, ale přes ně si vezměte například tepláky. Aby vaše tělo a svaly zůstaly v teple.

    Funkční legíny jsou ideální základní vrstvou pod oblečení. Tyto konkrétní jsou kompresní a navíc s funkcí Alphaskin, která vám nabízí graduální kompresi, která zvyšuje průtok krve a omezuje vibrace svalů. Jsou vhodné pro běh, běžkování a další sporty nejen v zimě.

  2. Sport v zimě a ve městě? 6 tipů na levné sportovní doplňky do chladného počasí

    Nákrčník

    Šála je pro venkovní sporty v celku nepraktická. Pokud nevíte jak udržet krk v teple při venkovním sportu. Doporučujeme vám vyzkoušet nákrčník. Na trhu je nepřeberné množství materiálů jako fleec, merino a pletené, barev a vzorů. Nákrčník je navíc prakticky, jelikož je multifunkční. Použít ho můžete k zakrytí krku, ale také ho smotat jako čelenku, aby i vaše uši byly v teple. Dá se z něj vytvořit i funkční čepice.

    Tento nákrčník je příjemný na nošení, ochráníte krk od chladu a můžete si tak užít příjemný pobyt v přírodě. Velikost odpovídá dvojitému přeložení, přiléhá ke krku a je elastický. Jedná se o klasický a tedy i nadčasový střih. Je cenově velmi výhodný, ale zároveň kvalitní s jednoduchou vazbou. Můžete ho používat i několik let.

  3. Sport v zimě a ve městě? 6 tipů na levné sportovní doplňky do chladného počasí

    Rukavice s reflexním prvkem

    Brzká tma v zimních časech trápí nás všechny. V rámci bezpečí si pořiďte do vašeho sportovního šatníku i reflexní prvky. Měli byste být dobře vidět. Reflexní doplňky využijete nejen při sportu, ale také při chůzi podél silnice. Jaké jsou další možnosti? Použijte čelovku, blikačky, které umístíte jednoduše na oblečení, případně batoh.

    Díky tomu, že budete dobře vidět nemusíte omezovat venkovní sportovní aktivitu. I pohyb ve tmě má své kouzlo, rozhodně to vyzkoušejte! Pro ochranu rukou si pořiďte rukavice s reflexním prvkem. Nebudete cítit chlad a navíc budete okolním sportovců, případně řidičům skvěle na očích.

    Aktuální cena na Gate

  4. Sport v zimě a ve městě? 6 tipů na levné sportovní doplňky do chladného počasí

    Trekingové hole

    Již delší čas váháte, jestli si je pořídit, nebo ne? Nastal ideální čas, jak jsme se již zmínili, ceny jdou po Vánocích strmě dolů a trekingové hole jsou skvělým společníkem pro aktivní výlety do přírody, ale pomáhají také lidem s menším pohybovým hendikepem nebo starším lidem. Mezi jejich benefity patří: dobrá opora a díky tomu snížená únava, pravidelnost a rychlost chůze i dýchání. Dále tlumí nárazy na klouby a tak uleví kyčli i páteři.

    Tyto hole jsou za opravdu exkluzivní cenu, jsou vyrobeny z lehkého hliníku. Mají profilovanou rukojeť a pohodlné držení na zápěstí. Hole disponují vnitřním systémem tlumení nárazů, který tlumí všechny vibrace i nárazy. Optimálně chrání zápěstí a klouby.

  5. Sport v zimě a ve městě? 6 tipů na levné sportovní doplňky do chladného počasí

    Kukla

    Pro případné aktivity venku je dobré chránit krk i hlavu před prochladnutím. Pokud vám nevyhovuje sportovat v čepici, protože máte pocit, že se vám stále někam posouvá a vás to znervózňuje. Doporučujeme vám koupit si kuklu, není totiž vhodná jen pro lyžaře. Ocení jí také běžkaři i běžci.

    Tato unisex kukla je vyrobená z rychleschnoucího, strečového a prodyšného materiálu. Má delší střih a průzor na oči. Kukla kryje nos i ústa, ploché švy pro větší pohodlí jsou samozřejmostí. Vyzkoušejte při sportu tento střih a uvidíte, že se vám její využití zalíbí.

  6. Sport v zimě a ve městě? 6 tipů na levné sportovní doplňky do chladného počasí

    Běžecké návleky

    Chce to běh a nohy v teple! Perfektním doplňkem pro běh ve sněhu i v blátě jsou návleky, díky kterým se voda a sníh nedostanou přímo do boty. Navíc zvýší vaší produktivitu. Díky kompresním návlekům zvýšíte účinnost žilního odtoku krve z nohou zpět k srdci. Dochází tak k lepší regeneraci svalů, ochrání vás před chladem a nezamezí proudění krve.

    Návleky pomáhají odvádět a absorbovat vlhko. Funkční zónování kopíruje tvar lýtkového svalu. Horní lem s příčným mřížkováním je dostatečně pružný a elastický. Nezamezuje proudění krve a neškrtí. Ionty stříbra v úpletu působí mírně antibakteriálně. Díky vláknům polyamidu a elastanu je návlek dostatečně pružný a pohodlný.

Před venkovní aktivitou vám doporučujeme se rozhýbat v teple domova, abyste nevyběhli takzvaně rovnou z gauče. Myslete také na stravu, která je nedílnou součástí aktivního života. Budete mít se svých výkonů velkou radost a jistě se budete cítit motivováni, když budete sportovat i v nepříznivých zimních měsících. Je to příjemný start do jarních dní, vyběhněte jim naproti!


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy a triky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás