Sluchátka od 209 Kč: Vybrali jsme 7 nejlepších bluetooth i kabelových modelů

Aneta Susedíková
Publikováno 15. listopadu 2023
  • Nejlevnější sluchátka koupíte již od 209 Kč, ta disponující dodatečnými funkcemi mohou stát i několik tisíc
  • Zaměřili jsme se na špuntová a pecková sluchátka i sluchátka přes hlavu a uvádíme bezdrátové i kabelové modely
  • Máme pro vás 7 tipů na nejlepší sluchátka z každé cenové kategorie

Sluchátka se zamotanými dráty jsou už převážně minulostí. Díky funkci bluetooth je dnes stačí už jen vytáhnout z nabíjecího pouzdra a strčit do uší, nebo přetáhnout přes hlavu. Bezproblémové připojení a absence zamotaných kabelů jsou obrovským plusem, někomu však stále vyhovují ta drátová.

Sluchátka můžeme sehnat za pár stovek, rozdíl v ceně však často souvisí s kvalitou zvuku, pohodlím a dalšími funkcemi. Dražší možnosti mohou nabízet lepší zvukové technologie, jako je například aktivní potlačení hluku. Záleží na individuálních preferencích a na tom, jak často a pro jaký účel sluchátka používáte. Vybrali jsme pro vás 7 nejlepších sluchátek, ať už preferujete cenově dostupnou kvalitu nebo toužíte po nejvyšší úrovni zvukového zážitku.

  1. Jak vybrat sluchátka

    • Při výběru sluchátek je třeba dbát hlavně na vaše osobní preference. Pokud rádi posloucháte muziku, pravděpodobně byste se měli zaměřit na citlivost a frekvenční rozsah, pokud potřebujete se sluchátky telefonovat, pak by vás mohla zajímat schopnost sluchátek tlumit okolní zvuk.
    • Zajímat by vás měla také cena. Ta se může lišit v závislosti na typu sluchátek, kvalitě zvuku a dalších funkcích. Samozřejmě platí, že za lepší kvalitu je třeba zaplatit více peněz, proto si stanovte svůj pevný rozpočet ještě před samotným výběrem.
    • Nastudujte si informace o kvalitě zvuku daných sluchátek. Jinou kvalitu budete potřebovat pro hraní her, jinou pro poslech podcastů a jinou pro poslech muziky.
    • Zaměřte se také na doplňkové funkce sluchátek, které by se vám mohly hodit. Může se jednat například o voděodolnost, mikrofon, životnost baterie nebo dotykově ovládaná tlačítka.
  2. Špunty, pecky nebo sluchátka přes hlavu

    Špunty a pecky mají výhodu v tom, že při nošení nejsou příliš vidět. Někomu nemusí dobře sedět v uších, dnes už se ale většinou prodávají s několika velikostmi špuntů, vyberete si tedy pro vás tu nejpohodlnější. Jsou ideální na sport a často jsou odolné proti kapkám potu či vody.

    Sluchátka přes hlavu jsou velká, ale mnohdy v uších drží mnohem lépe než pecková či špuntová. Na druhou stranu v nich mohou při několikahodinovém používání nepříjemně tlačit a bolet uši, proto je důležité vybrat si taková, co mají měkké náušníky.

  3. Drátová či bezdrátová sluchátka

    Jestli jsou lepší drátová či bezdrátová sluchátka, na to nejspíš nelze zcela jednoznačně odpovědět. V dnešní době však rozhodně převažuje oblíbenost těch bezdrátových, protože se s nimi snadněji manipuluje a jsou nejlepší na sport.

    Drátová sluchátka ale mají výhodu v tom, že se nenabíjí – nemůže se vám tedy stát, že se vám na cestách vybijí. A pokud často cestujete letadlem, pak vás u drátových modelů nebude limitovat nutnost vypínat si bluetooth sluchátka při vzletu a přistávání.

Nejlepší sluchátka od 209 Kč

  1. Sluchátka od 209 Kč: Vybrali jsme 7 nejlepších bluetooth i kabelových modelů

    Apple Airpods Pro 2. generace

    Není žádným překvapením, že se za nejlepší sluchátka pro poslech hudby považují špičkové Airpods Pro 2. generace od Apple. Tato sluchátka nabízí rovnou několik funkcí, které byste u těch levnějších jen těžko hledali. Pravděpodobně nejoblíbenější z nich je ‘noise cancelling’, což znamená, že po nasazení sluchátek neuslyšíte vůbec žádný okolní zvuk. Výhodou je i to, že si nemusíte nutně pouštět písničky, takže je oceníte i ve chvíli, kdy jste v rušném prostředí. Kromě toho sluchátka disponují například funkcí detekce vlastního hlasu – pokud začnete mluvit, hlasitost hudby se automaticky sníží, abyste lépe slyšeli své okolí. Pokud jste zvyklí se sluchátky telefonovat, pak nejspíš oceníte schopnost sluchátek eliminovat nepříjemný zvuk větru.

    Apple Airpods Pro 2. generace mají zvuk na velmi vysoké úrovni. Cokoliv budete poslouchat, se díky prostorovému zvuku stane skutečným zážitkem. Na jedno nabití můžete poslouchat až 6 hodin a díky nabíjecímu pouzdru si poslech prodloužíte na 30 hodin. Ke sluchátkům dostanete čtyři velikosti špuntů, díky kterým vám budou v uších dokonale sedět.

    • Cena: 6 790 Kč
    • Zobrazit na: Alza.cz

    Zdroj fotky: Alza.cz

  2. Sluchátka od 209 Kč: Vybrali jsme 7 nejlepších bluetooth i kabelových modelů

    Marshall Major IV

    Designová bezdrátová sluchátka přes hlavu Marshall jsou kromě poslechu hudby i stylovým módním doplňkem, jelikož mají kvalitní kožené prvky. Sluchátka jsou nástupce typu Major III a mají vylepšený zvuk i vzhled. Na jedno použití si užijete až 80 hodin poslechu, což je skutečně parádní výkon. Sluchátka pak bezdrátově nabijete během tří hodin.

    Nezáleží na tom, jestli posloucháte metal, elektronickou nebo jinou hudbu, protože sluchátka Marshall Major IV mají vyšperkovaný zvuk ve všech oblastech – podle výrobce si užijete reálné basy, pevný střed a do nebes vytažené výšky. Není divu, že patří mezi nejlepší sluchátka přes hlavu. Můžete si je zakoupit v černé nebo hnědé barvě.

    Zdroj fotky: Smarty.cz

  3. Sluchátka od 209 Kč: Vybrali jsme 7 nejlepších bluetooth i kabelových modelů

    Philips In-Ear True

    Z těch levnějších bezdrátových sluchátek doporučujeme Philips In-Ear True, které můžete využít jak k poslechu hudby, tak i ke sportu či telefonování. Potěší jejich patnáctihodinová výdrž i odolnost proti vodě a potu. Philips In-Ear True rozhodně patří mezi nejlepší sluchátka do 1000 Kč.

    Disponují silikonovými špunty, které v uchu pevně drží. Sluchátka částečně dokážou potlačovat okolní šum a můžete si také zapnout režim ‘voice enhanced’, díky kterému si můžete povídat s přáteli.

    Zdroj fotky: Lidl-shop.cz

  4. Sluchátka od 209 Kč: Vybrali jsme 7 nejlepších bluetooth i kabelových modelů

    Intezze CORE

    Sluchátka Intezze CORE jsou ideálním pomocníkem na běhání, protože se nasazují za uši a tím pádem při pohybu sedí jako přibité. Nebude vadit ani to, když vám na ně stříkne voda nebo pot. To všechno z nich dělá nejlepší sluchátka na sport.

    Sluchátka disponují mikrofonem, frekvenčním rozsahem 20-20000 Hz, dobrou výdrží baterie, která dosahuje až 59 hodin a v neposlední řadě také autopárováním, což znamená, že se vám sluchátka při vytažení z pouzdra samy připojí k vašemu zařízení.

    • Cena: 1 490 Kč
    • Zobrazit na: Alza.cz

    Zdroj fotky: Alza.cz

  5. Sluchátka od 209 Kč: Vybrali jsme 7 nejlepších bluetooth i kabelových modelů

    Tblitz Dots

    Mezi nejlevnější bezdrátová sluchátka rozhodně patří Tblitz Dots, protože je koupíte už za dvě stovky. Sluchátka mají samozřejmě bluetooth, díky kterému si je připojíte k telefonu a nechybí jim ani mikrofon pro telefonování. Sluchátka vydrží hrát až 5 hodin a s nabíjecím pouzdrem až 20 hodin. Jsou vybaveny funkcemi, které mají i dražší sluchátka – například voděodolnost či automatické spárování. Kvůli průměrné kvalitě zvuku jsou však vhodné spíše pro nenáročné uživatele, kteří je budou využívat občasně.

    Zdroj fotky: Mironet.cz

  6. Sluchátka od 209 Kč: Vybrali jsme 7 nejlepších bluetooth i kabelových modelů

    Sony MDR-EX155AP

    Drátová sluchátka Sony patří mezi nejlepší sluchátka do 500 Kč. V tomto případě dostanete za málo peněz hodně muziky. Sluchátka jsou špuntová, v balení dostanete špunty rovnou troje, abyste měli jistotu, že vám budou v uších sedět jako ulité.

    Sluchátka mají 3,5 mm Jack, citlivost 103 dB/mW a frekvenční rozsah 5-24000 Hz. Na sluchátkách je ovládání, díky kterému můžete jedním tlačítkem přijímat hovory.

    • Cena: 399 Kč
    • Zobrazit na: Alza.cz

    Zdroj fotky: Alza.cz

  7. Sluchátka od 209 Kč: Vybrali jsme 7 nejlepších bluetooth i kabelových modelů

    Sony WH-CH520

    Sluchátka přes hlavu Sony WH-CH520 se prodávají v několika barevných variantách – černé, bílé, béžové a fialové. Muziku nebo cokoliv jiného zvládnou přehrávat až 50 hodin. Jejich výhodou jsou měkké náušníky, díky kterým vás nebudou při dlouhém poslechu bolet uši, jak to u jiných sluchátek často bývá. Sluchátka disponují také tlačítky, takže nemusíte vytahovat telefon, abyste si upravili hlasitost hudby nebo přepnuli na další písničku.

    Zdroj fotky: Smarty.cz


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy na dárky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás