Školní potřeby: 6 tipů na pomůcky pro první stupeň

Iveta Faifrová
Publikováno 16. srpna 2022

Před začátkem školního roku je dobré si připravit společně s budoucím školáčkem seznam a popovídat si o všech pomůckách, které bude potřeba pořídit. Náš článek vám nabídne konkrétní tipy školních pomůcek, které by vám neměly chybět.

Na trhu je velká škála potřeb, které jsou nezbytné, ale i zbytečné. Zaměřte se při výběru na praktičnost a minimalizujte nákup produktů, které by školáček možná ani nevyužil. Vaše peněženka vám poděkuje.

Rovněž si doporučujeme přečíst, jak získat příspěvek na školní pomůcky.

  1. Sešity různých rozměrů 📓

    Nabídka sešitů je rok od roku rozmanitější. Existují různé variace velikostí a motivy školních sešitů. Někomu vyhovují sešity linkované, někdo ocení čtverečkovaný papír, jiný čistě bílý. Pro hudební nauku bude třeba koupit sešit notový. Velikosti pro školní potřeby jsou běžně velikost A5 nebo A4. Motivy a vzhled sešitu si jistě zvolá rád sám školáček dle vlastních preferencí, možná dle předmětu a také možná proto, aby se mu daný předmět hezky do sešitu zapisoval.

    Pro inspiraci jsme pro vás vybrali linkovaný sešit velikosti A5. Obsahuje 20 listů, šíře linek je 12mm a vhodný je pro 1-3. třídu základních škol. Je s motivem nákladního vozidla, v nabídce najdete také jiné druhy podobných sešitů.

  2. Psací potřeby 🖊️

    Kvalita psacích potřeb je naprostý základ pro styl psaní a krasopis školáka. Ve škole je časté psaní delších textů, diktáty i písemné práce. Dítě si tak neustále procvičuje proces psaní. Vyzkoušejte nákup více druhů psacího pera a zeptejte se školáčka, jaké mu pro psaní vyhovuje nejvíce.

    Toto jedinečné psací pero je skvělé pro začátečníky. Ptáte se proč? Technologie rolleru umožňuje školákům psaní bez škrábání. Netvoří kaňky a při psaní lehce klouže. Výměna náplně je velmi snadná. Intuitivním způsobem napomáhá ke správnému držení. Jeho úchopová část je zvlášť k dostání pro praváky a leváky. Velkou výhodou je ergonomický tvar, úchop z protiskluzového materiálu, jedinečný design a zmizíkovatelný modrý inkoust.

  3. Rýsovací potřeby 📐

    Spolehlivé a kvalitní pomůcky jsou pro rýsování nezbytná pomůcka. Pokud potřebujete kružítko, pravítko, úhloměr a další, nejdříve zjistěte konkrétní rýsovací potřeby, které bude třeba nakoupit. Mezi tyto potřeby se také řadí mikrotužky, křivítka a šablony.

    Klasické kružítko je v dostání s náhradní tuhou a ořezávátkem. Velikost kružnice až 30 cm. Délka 11,5 cm. Je dodáváno v praktickém transparentním balení. V Booktook máte možnost osobního odběru v Praze. Pokud si tedy přejete uskutečnit online nákup, není problém ho osobně vyzvednout přímo na prodejně.

  4. Obaly na sešity 📚

    Pro zabránění a znehodnocení sešitů je nutné pořídit obaly. K dostání jsou na různé velikosti školních sešitů. Nejpraktičtější je pořizovat obaly v balení po více kusech. Na trhu existují čiré průhledné, lesklé, matné i barevné.

    Pro inspiraci jsme pro vás vybrali obal na sešit ve formátu A5. Transparentní a zrnitý povrch materiálu zaručí jednoduchou orientaci při balení sešitu do aktovky. Pokud si přejete dostávat akce a slevy na vaší e-mailovou adresu. Stačí se pouze přihlásit k odběru newsletteru na Booktook a neuteče vám žádná akce nejen na školní potřeby.

  5. Desky na sešity 📙

    Aby se sešity nepoztrácely a v aktovce se dále neničily. Je dobré pořídit desky na sešity a učebnice. Díky deskám budou sešity dětí stále jako nové. Jsou většinou z odolných materiálů, proto spolehlivě chrání před ohnutím stránek a potrhání papíru.

    Je to zkrátka nezbytná součást vybavení všech školáků na uložení sešitů, učebnic i knih. Šířka hřbetu jsou 3 centimetry. Velikost je na rozměry formátu A4, zavírání na gumičku. Rozměry jsou: 32 x 22,5 x 3 cm.

  6. Sáček na přezůvky 🩴

    U dětí velmi praktický a oblíbený doplněk je právě sáček na obuv. Je vhodný nejen na přenášení školních přezůvek, ale také pro sportovní obuv. Tyto sáčky jsou většinou textilní, vybírejte takový, aby byl praktický, odolný vůči nečistotám a aby byl omyvatelný. Případně vhodný pro praní.

    Díky zdrhování pomocí pevných tkanic je možné sáček nosit i na zádech. Tento sáček s v designu závoďáka Bleska McQueena je z pevného a omyvatelného materiálů. K dostání je více druhů.

Přípravu pro začátek školního roku není dobré podceňovat. Prohlédněte si v klidu doma všechny potřebné věci, které je třeba nakoupit. Díky možnosti dodání až domů ani nemusíte nikam chodit. Případně pokud přece jen pojedete tyto potřeby nakupovat do kamenného obchodu, připravte si seznam věcí, které budete kupovat, ušetříte si tak spoustu času a nebudete nervózní, že jste na něco zapomněli. Hurá do školy!


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Novinky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás