Módní hlídka: 10 tipů na dámské minimalistické oblečení od 299 Kč

Marie Janáčová
Publikováno 1. září 2018

Minimalismus v módě je v současnosti velmi aktuálním tématem a můžeme ho chápat ve dvou rovinách. Prvním úhlem pohledu může být minimalismus týkající se množství oblečení ve vašem šatníku. Základem tohoto relativně nového trendu je, jak už samotný název napovídá, mít co možná nejmenší množství oblečení. Druhou možností, jak chápat minimalismus v módě, je minimalistický design oblečení – jednoduché, univerzální a snadno kombinovatelné kousky. Obě možnosti však spolu mohou úzce souviset.

  1. Minimalismus v šatníku

    Že většina žen ráda nakupuje, není samozřejmě žádnou novinkou, mnoho žen ale kupuje zbytečná kvanta oblečení, které reálně nemohou vynosit. Znáte to, procházíte kolem obchodu s oblečením, jen tak ze zvědavosti do něho nakouknete, i když víte, že momentálně nic nového nepotřebujete, a v okamžiku vycházíte ven s taškou nového oblečení a někdy možná i s výčitkami svědomí. Často se pak stává, že vám mnoho kousků oblečení leží ladem ve skříni a vy čekáte na příležitost, kdy si daný kousek obléct, ale tato příležitost nepřichází.

    Minimalismus tedy nabádá k omezení nákupu oblečení a většímu rozmyslu při vybírání. Hlásá, že v šatníku by měly být univerzální kousky, které můžete kombinovat se vším a vynosíte je k většině příležitostí. Základem je kupovat pouze to, co doopravdy potřebujete. Nejenže si časem vytvoříte ve skříni více místa na jiné věci, ale také ušetříte peníze a nebudete obklopena množstvím oblečení, které stejně nevyužijete. Minimalismus spočívá sice v nákupu menšího množství oblečení, za to ale vyšší kvality.

  2. Minimalistický design

    Druhý úhel pohledu je minimalismus týkající se designu oblečení. Běžně v obchodech narazíte na přehršel oblečení s potisky a nápisy rozličných tvarů a motivů. Minimalistické oblečení se ale drží nenápadného, přesto stylového designu. Vynechává zdobení, doplňky omezuje na minimum a vyznačuje se neutrálními barvami jako jsou černá, bílá a šedá. Střihy jsou jednoduché, rovné.

    Takové oblečení se dá snadno kombinovat, působí střídmě a čistě, přesto z něho můžete vytvořit trendy outfity, které budou nepřehlédnutelné. Nepotřebujete tedy stovky kusů výrazného oblečení, ale několik kousků vyznačující se kvalitou a univerzálností, tím se dostáváme zpět k celkovému minimalismu v šatníku.

10 tipů na minimalistické oblečení a doplňky. Pamatujte, v jednoduchosti je krása.

  1. Módní hlídka: 10 tipů na dámské minimalistické oblečení od 299 Kč

    Šedý kabát s kapsami

    Tropické počasí pomalu ustoupilo a s blížícím se podzimem je třeba přemýšlet o pořízení teplejšího oblečení. V chladném počasí se vám bude výborně hodit tento jednoduchý šedý kabát dánské značky Vila. Kabát je rovného střihu o délce 83 cm (velikost M). Má límec do véčkového výstřihu. Vpředu najdete dvě velké nenápadné kapsy. Kabát je obohacen o vnitřní podšívku. Zapínání je na dvě patentky v přední části.

    Kabát je hebký a příjemný na dotek a zahřeje vás v chladném podzimním počasí. Použitý materiál je u vnější i vnitřní části 100% polyester.

    Zdroj fotky: ZOOT.cz

  2. Módní hlídka: 10 tipů na dámské minimalistické oblečení od 299 Kč

    Bílé tričko s náprsní kapsou

    I obyčejné bílé tričko s krátkým rukávem může mít neotřelý střih. Toto originální tričko značky Noisy May můžete kombinovat jak s kalhotami, šortkami, tak i se sukní. Má nezvykle střižené rukávy a větší náprsní kapsu. Tričko nemá klasický výstřih, pokračuje až ke krku, kde je zakončeno nízkým stojáčkem.

    Materiál trička je 100% bavlna, je příjemné na dotek a mírně pružné. Stejné tričko můžete na ZOOT.cz pořídit také v černé nebo žluté barvě.

    Zdroj fotky: ZOOT.cz

  3. Módní hlídka: 10 tipů na dámské minimalistické oblečení od 299 Kč

    Klasický černý rolák

    Naprosto univerzální kousek. Jednobarevný černý rolák ideálně doplní váš outfit a vždy vás spolehlivě zahřeje. Vyzkoušejte třeba tento jednoduchý rolák značky Mango. Je vyroben z jednobarevné pleteniny s kašmírem. Límec je vysoký a zakončený elastickým úpletem.

    Rolák je hladký, bez vzoru. Složení svetru je následující: 5% Kašmír, 22% Polyamid, 31% Polyester a 42% Viskóza.

    Zdroj fotky: Answear.cz

  4. Módní hlídka: 10 tipů na dámské minimalistické oblečení od 299 Kč

    Bílé pruhované culottes kalhoty

    Skandinávská značka Selected Femme se zaměřuje na minimalistické střihy, důkazem jsou i tyto volné vzorované kalhoty typu culottes. Kalhoty mají vysoký pas na gumu. Po stranách najdete dvě kapsy. I minimalistické oblečení může být vzorované, proužky jsou typickým příkladem.

    Materiál kalhot je recyklovatelný a ekologický, jedná se o 82 % lyocell a 18 % bavlnu. Látka je pevná, prodyšná a mírně průsvitná. Kalhoty jsou volné a velmi pohodlné.

    Zdroj fotky: ZOOT.cz

  5. Módní hlídka: 10 tipů na dámské minimalistické oblečení od 299 Kč

    Roll-top batoh

    Roll-top batohy jsou v kurzu. Vyzkoušejte třeba tento futuristický batoh značky Ucon Acrobatics Alan, který mohou nosit jak ženy, tak i muži, je univerzální. Batoh je oproštěn od všeho přebytečného. Design je čistý, jednoduchý a nadčasový. Hlavní prostorná kapsa má zapínání ve vrchní části pomocí rolování se zabudovaným magnetem. Hlavní úložný prostor má i šikovný boční přístup na zip. Zde najdete přihrádku na menší notebook, menší síťové kapsy, boční elastický pásek na lahev a řemínek s karabinkou na klíče.

    Popruhy batohu a záda jsou polstrované. Na přední straně batohu je vyražené nenápadné logo značky. Materiál je 80% polyuretan, 10% polyester a 10% bavlna. Rozměry batohu jsou 62 (46) x 35 x 10 cm a objem 12 l. Hmotnost batohu je 730 g.

    Zdroj fotky: Freshlabels.cz

  6. Módní hlídka: 10 tipů na dámské minimalistické oblečení od 299 Kč

    Kalhoty s vysokým pasem

    Návrat “zvonáčů” do módy jste už jistě zaznamenali, znovu je můžete vidět v ulicích. Vyzkoušejte tuto staronovou klasiku taky. Pořiďte si třeba tyto černé kalhoty s vysokým pasem značky Vila. Jsou volné a pohodlné. Hodí se k jednoduchým topům, působí elegantně a čistě. Kombinovat je můžete jak s teniskami, tak i s lodičkami. Jsou univerzální a ve vašem šatníku pro ně určitě najdete místo.

    Zapínání kalhot je na knoflík, háček a zip. V pase se také nachází vázačka. Na Bibloo.cz tyto kalhoty najdete kromě černé i v růžové barvě. Materiál kalhot je 100% polyester.

    Zdroj fotky: Bibloo.cz

  7. Módní hlídka: 10 tipů na dámské minimalistické oblečení od 299 Kč

    Stříbrné hodinky Komono

    Hodinky jsou typickým doplňkem, který nikdy nezklame. Belgická značka Komono produkuje nadčasové a elegantní hodinky. Tyto stylové stříbrné hodinky v minimal designu si zamilujete. Jsou čisté, jednoduché a krásně doplní outfit. Hodinky jsou s minerálním sklem, japonským quartzovým strojkem a páskem z milánské nerez oceli. Hodinky se přizpůsobí vašemu zápěstí, jsou pohodlné a kvalitní

    Průměr ciferníku je 36 mm a vodotěsnost 5 ATM.

    Zdroj fotky: Mall.cz

  8. Módní hlídka: 10 tipů na dámské minimalistické oblečení od 299 Kč

    Dlouhá oversize košile

    Bílá košile by neměla chybět v žádném šatníku, hodí se ke kalhotám, sukni i šortkám. Vynosíte ji k jakékoliv příležitosti a je lehce kombinovatelná. Tato dlouhá oversize košile s dlouhým rukávem z Tchiba se vám bude zaručeně hodit. Je z jemného, nemačkavého a elastického materiálu. Košile má prodloužený zadní díl s mírně zaobleným lemem. Zapínání je na knoflíky, které jsou skryté lemem. Košile je volná a vzdušná. Má také typickou náprsní kapsu. Rukávy jsou zakončeny dlouhými manžetami.

    Materiál látky je 65 % bavlna (z ekologického zemědělství), 30 % polyester a 5 % elastan. Přítomnost elastanu zaručuje tvarovou stabilitu. Délka košile je cca 76 cm.

    Zdroj fotky: Tchibo.cz

  9. Módní hlídka: 10 tipů na dámské minimalistické oblečení od 299 Kč

    Slip-on tenisky Vans

    Vans tenisky jsou dnes už stejným kultem jako třeba tenisky Converse. Kdo je nemá nebo aspoň jednou neměl, jako by nebyl. Tyto slip-on tenisky mají čistý a jednoduchý design, který se hodí téměř ke každému oblečení. Pro minimalistický styl jsou jako vyšité. Boty jsou nazouvací bez šněrování. Logo je na botech velmi decentní, nerušivé.

    Tenisky mají zesílenou patu a polstrovaný lem pro pohodlnější chůzi. Podrážka má pro tuto značku typický vaflový vzor. Použitým materiálem je bavlněné plátno, textilní stélka a gumová podrážka.

    Zdroj fotky: Freshlabels.cz

  10. Módní hlídka: 10 tipů na dámské minimalistické oblečení od 299 Kč

    Černé šaty s 3/4 rukávem

    Klasické rovné černé šaty by ve vaší skříni neměly chybět, využijete je k jakékoliv události. Tyto šaty značky Only budou působit elegantně s lodičkami, ale stejně tak je můžete nosit třeba s teniskami. Jejich univerzálnost si zamilujete. Klasický rovný střih lichotí postavě. Šaty mají tříčtvrteční rukávy a kulatý výstřih téměř u krku. Délka šatů je cca do půlky stehen. V zadní části šatů najdete zip. Šaty nemají podšívku ani kapsy.

    Materiál šatů je 74 % polyester, 22 % viskóza a 4 % elastan. Díky elastanu látka hezky drží tvar. Materiál je pevný a příjemný.

    Zdroj fotky: ZOOT.cz


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Módní hlídka


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás