Levné tenisky Adidas, Nike a Vans: 8 kousků s cenovkou do 1 690 Kč

Lenka Chládková
Publikováno 25. září 2019

Doby, ve kterých se tenisky obouvaly pouze na sportování, jsou už naštěstí dávno pryč. Tenisky dnes nosí všichni. Jsou pohodlné, dají se nosit prakticky ke všemu a mají styl. Navíc je z čeho vybírat. Výrobci se doslova předhání v nových technologiích, designech vytvářených slavnými umělci a retro edicích. K dostání jsou tenisky z nejrůznějších materiálů snad ve všech možných barevných kombinacích, dokonce se vyrábí boty s reflexními prvky, LED světýlky a dalšími vychytávkami.

Kam se ale zastavit pro nové tenisky? Kamenných prodejen a e-shopů s obuví je v Česku dost, pokud však chcete skutečného specialistu, měli byste zamířit na Footshop.cz. Pro inspiraci jsme pro vás vybrali několik modelů od nejznámějších značek.

  1. Levné tenisky Adidas, Nike a Vans | © Footshop.cz

    Tenisky Vans Old Skool

    Legendární černobílé tenisky Vans Old Skool byly poprvé uvedeny na trh v roce 1977 pod označením Style36. Původně byly určeny pro ježdění na skateboardu, dnes je nosí všichni – holky, kluci, mladí i dospělí. Patří mezi nejprodávanější tenisky po celém světě.

    Klasické Old Skooly dodají styl jakémukoliv outfitu. Boty mají pro Vans typickou vaflovou podrážku, která se velmi snadno udržuje. Hodí se ke každodennímu nošení, dají se vzít do školy, do práce, na hřiště, na výlety nebo jen tak na chození po městě.

    Výhodou je, že základní model Old Skool je v prodeji neustále. Pokud si na něj zvyknete, můžete si ho kupovat znovu a znovu. Nebo můžete jít ještě dál a pokračovat s jinou barevnou kombinací, vzorem či zcela unikátním designem v limitované edici. Najdete kožené, semišové i textilní varianty, prodává se také odlehčená (a to o poznání lehčí) verze.

    Zdroj fotky: Footshop.cz

  2. Levné tenisky Adidas, Nike a Vans | © Footshop.cz

    Pánské tenisky Adidas Yung-96

    Kultovní sneakery Adidas Yung-96 potvrzují návrat devadesátek v plné síle. Jde o velmi úspěšný model zejména u mladší generace. Za poměrně nízkou cenu totiž získáte design, který na ulici nejde přehlédnout.

    Adidas Yung-96 jsou na první pohled robustní boty, které kombinují retro prvky s moderními materiály. Jsou velmi lehké a hodí se i pro celodenní nošení. Svršek z vrstvené síťoviny a semiše zajišťuje optimální prodyšnost, autentická technologie Torsion System zaručuje stabilitu chodidla a poznáte jej podle X na podrážce – stejně jako v devadesátých letech.

    Na výběr je mnoho barevných kombinací, nicméně pro naše účely jsme zvolili šedý model se zelenými a růžovými detaily. Původní cena byla 2 480 Kč, nyní se prodává o 40 % levněji.

    Zdroj fotky: Footshop.cz

  3. Levné tenisky Adidas, Nike a Vans | © Footshop.cz

    Dámské tenisky Nike Classic Cortez

    Dalo by se říci, že tenisky Nike Classic Cortez odstartovaly úspěch značky Nike. Navrhl je spoluzakladatel značky Bill Bowerman coby trenér amerického olympijského týmu pro běh na dlouhé vzdálenosti. Boty na sobě měli olympionici na letních olympijských hrách v Mnichově v roce 1972 a jejich sportovní úspěchy se zasloužily o vysokou prodejnost tenisek Nike Cortez. První čistě dámská verze Senorita Cortez byla uvedena do prodeje v roce 1974.

    Klasické bílé tenisky s červeným logem Nike Cortez se dostaly do podvědomí lidí na celém světě díky oscarovému filmu Forrest Gump. Právě tyto tenisky Forrest dostal od Jenny a pak v nich běžel 3 roky, 2 měsíce, 14 dní a 16 hodin.

    Cortezky byly původně výhradně běžeckou obuví, během posledních let byl model mnohokrát přepracován. Současná podoba tenisek nabízí nadčasový design, kvalitní zpracování a především pohodlnou chůzi. Pořídit lze nejrůznější barevné kombinace, my vybrali tmavomodré provedení v kůži s růžovými detaily. Původní cena 2 190 Kč, právě teď jsou k dostání s 31% slevou.

    Zdroj fotky: Footshop.cz

  4. Levné tenisky Adidas, Nike a Vans | © Footshop.cz

    Pánské tenisky Puma RS-350 OG

    Na začátku byli dva bratři, kteří si založili firmu na ruční výrobu sportovní obuvi. Po více než 20 letech společné práce se rozdělili a každý se vydal svojí vlastní cestou. Adolf Dassler založil Adidas, Rudolf Dassler Pumu.

    Současná kolekce Sportstyle se inspirovala v 80. letech, přičemž nejlepší verzí z řady RS je model RS-350. Předcházel mu model RS Computer s plastovými nástavci na patách. Jeden z nástavců obsahoval čip, který zaznamenával čas, vzdálenost a spálené kalorie. Data se pro analýzu sportovních výkonů přenášela prostřednictvím kabelu do tehdejších počítačů (Apple IIE, Commodore 64 nebo IBM Personal Computer). Veškeré poznatky byly použity právě k vývoji modelu RS-350.

    Boty jsou vybaveny unikátní technologií RS Running System, která zajišťuje tlumení každého kroku. Netradiční barvy a zpracování ocení všichni, kteří neradi chodí s davem. Model se běžně prodává za 2 590 Kč, nyní jej pořídíte s 41% slevou.

    Zdroj fotky: Footshop.cz

  5. Levné tenisky Adidas, Nike a Vans | © Footshop.cz

    Tenisky Adidas 3MC

    Jednoduchý design inspirovaný ikonickým modelem Adidas Gazelle představují tenisky Adidas 3MC z kolekce Originals. Boty byly vyvinuty pro jízdu na skateboardu, odpružená pata tlumí nárazy, pružná gumová podešev Geoflex zajišťuje potřebnou přilnavost.

    V nabídce je mnoho barevných kombinací a provedení, pokud tedy nejste zrovna fanoušky skateboardingu, pak lze tenisky využít jako skvělý módní doplněk. Boty jsou navíc velmi odolné a dají se pohodlně nosit každý den.

    Zdroj fotky: Footshop.cz

  6. Levné tenisky Adidas, Nike a Vans | © Footshop.cz

    Dámské tenisky Adidas Stan Smith

    První sneakery Adidas Stan Smith byly vyrobeny na začátku sedmdesátých let pro tenisovou legendu Stana Smithe. Z ryze sportovní boty se stala městská klasika, která stylově doplní každý outfit.

    Jde o nadčasové boty, které se pyšní jednoduchým designem. Tenisky se díky prodyšnosti dokonale hodí pro každodenní nošení. K dispozici jsou různá provedení a barevné kombinace. Většina modelů je vyrobená z měkké kůže, nicméně my jsme do našeho výběru zahrnuli model s textilním svrškem, který je doplněn o detaily ve světle růžové barvě. Boty celkově působí svěže a lehce. Příjemná je i cena, která je snížena o 40 %.

    Zdroj fotky: Footshop.cz

  7. Levné tenisky Adidas, Nike a Vans | © Footshop.cz

    Dětské tenisky Adidas Stan Smith

    Kultovní klasika v kůži za super cenu a jako bonus zapínání na suché zipy. To jsou tenisky Adidas Stan Smith v dětském provedení.

    Boty jsou lehké, prodyšné a velmi pohodlné pro nošení každý den. Běžně se prodávají za 1 490 Kč, 40% sleva je z důvodu omezeného počtu velikostí.

    Zdroj fotky: Footshop.cz

  8. Levné tenisky Adidas, Nike a Vans | © Footshop.cz

    Slip-On Vans Classic 98 DX

    Jednoduché obouvání bez tkaniček nabízí legendární Vans Classic Slip-On 98 DX z exkluzivní kolekce Anaheim Factory. Boty Slip-On snadno nazujete a jdete. Pohodlnou chůzi zajišťuje textilní svršek, polstrovaný lem kolem kotníků, lehce zpevněná pata a gumová podrážka s typickým vaflovým vzorem.

    Pokud se vám nezdá šachovnicový vzor, můžete sáhnout po jakémkoli jiné barevné variantě. Například klasické černé s bílou gumou nebo v celočerném provedení s červeným logem Vans na patě.

    Zdroj fotky: Footshop.cz


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Módní hlídka


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás