Jízdenka na léto ČD 2019: Cestujte neomezeně od 790 Kč + jak získat 1. třídu zdarma

Martina Opravilová
Publikováno 13. června 2019

Od soboty 15. června 2019 začnou České dráhy prodávat Jízdenku na léto 2019, se kterou je možné cestovat vlakem po celé České republice po dobu 7 nebo 14 dnů. Jízdenka platí pro všechny vlaky 2. třídy, počet najetých kilometrů není nijak omezen.

Týdenní Jízdenka na léto za 790 Kč, čtrnáctidenní za 1 190 Kč

S Jízdenkou na léto můžete neomezeně cestovat vlaky 2. třídy v období od 1. července do 31. srpna 2019. Pořídit je možné jízdenky s platností na 7 nebo 14 po sobě jdoucích dní.

Jízdenku na léto je možné zakoupit na pokladně nebo v e-shopu Českých drah. Cestujícím, kteří pojedou ze stanice bez otevřené pokladny, prodá Jízdenku průvodčí ve vlaku.

Držitelé In Karty s platnou zákaznickou aplikací (IN 25, In 50 či Časový doplatek do 1. třídy) a držitelé karty ITIC si mohou pořídit Jízdenku na léto za zvýhodněnou cenu.

Základní cena Zvýhodněná cena (In Karta, ITIC)
7denní 790 Kč 690 Kč
14denní 1 190 Kč 990 Kč

Jízdenka je nepřenosná, cestovat na ni může pouze osoba na ní uvedená. Při kontrole průvodčím se společně s jízdenkou předkládá doklad totožnosti. U Jízdenky za zvýhodněnou cenu je nutné předložit průkaz ITIC nebo In Kartu.

Nevýhodou Jízdenky na léto je absence místenky, ta se však dá dokoupit přes e-shop mebo mobilní aplikaci Můj vlak, cena činí 35 Kč.

Jízdenka na léto platí do 31. srpna 2019. Pokud se rozhodnete Jízdenku pořídit až ke konci prázdnin například 27. srpna 2019, zaplatíte plnou cenu za Jízdenku na léto na 7 dnů, ale platit bude pouze 5 dní.

Jízdenka na léto první třídou bez doplatku

K jízdenkám do 2. třídy si lze snadno dokoupit doplatek do 1. třídy. Výhodnější podmínky mají držitelé In Karty. Jestliže In kartu nemáte, můžete si ji zřídit na zkoušku na 3 měsíce za 190 Kč. Ušetříte tak za Jízdenku na léto, veškeré další jízdenky a také za mobilní tarif. Koupit si ji můžete u pokladny, v e-shopu Českých drah, nebo v aplikaci Můj vlak.

Časový doplatek do první třídy na týden zdarma získáte výměnou za 250 bodů z Věrnostního programu ČD Body. Pro nasbírání 250 bodů musíte za jízdenky ČD utratit 2 500 Kč.

Koupíte-li si Jízdenkou na léto a zároveň uplatníte nasbírané ČD Body, získáte neomezné cestování 1. třídou na celý týden za 790 Kč.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Novinky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás