Jarní prázdniny začínají: 9 věcí, které byste si měli sbalit na hory

Lenka Chládková
Publikováno 1. února 2020

Jarní prázdniny probíhají každým rokem od začátku února až do poloviny března. Jsou rozděleny do šesti týdenních turnusů, přičemž termíny pro jednotlivé okresy určuje směrnice vydávaná Ministerstvem školství. V mnoha rodinách je o programu během jarních prázdnin jasno, jezdí se na hory. Jenže počasí na horách je dost proměnlivé a nečekané onemocnění či zranění může přijít prakticky kdykoli.

Vždy je dobré se náležitě připravit, zastavili jsme se proto v internetové lékárně Piluka.cz a vybrali několik produktů, které by v lékárničce na cestu do hor rozhodně neměly chybět. Do pátku 7. února 2020 zde navíc můžete ušetřit 5 % z hodnoty celého nákupu, stačí když nakoupíte za více než 999 Kč a v košíku zadáte slevový kupon Pilulka ve znění SKRBLIK5.

  1. Lékárnička do batohu: Cestovní lékárnička HARTMANN

    Jarní prázdniny začínají: 9 věcí, které byste si měli sbalit na horyCestovní lékárnička Hartmann je ideální na cesty. Díky svému obsahu se hodí na ošetření běžných drobných úrazů. Lékárnička je dobře skladná, se svými rozměry 17x15x7 cm se vejde do každého batohu či kufru. Vybavena je popruhem, dá se snadno vzít i přes rameno.

    V lékárničce najdete několik druhů náplastí, dezinfekční čistící tampony, fixační i elastické obinadlo, obvaz a pinzetu.

    Zdroj fotky: Pilulka.cz

  2. Kosmetika na hory: Krém na opalování a tyčinka na rty 2v1

    Jarní prázdniny začínají: 9 věcí, které byste si měli sbalit na horyBez správné kosmetiky se na horách neobejdete. Ideální řešení pro ochranu pokožky před sluncem, chladem i větrem představuje zimní řada kosmetiky Piz Buin. Produkty určené pro péči o pokožku vyloženě v horských podmínkách vyvinul Švýcar Franze Greiter poté, co se během výstupu na horu Piz Buin sám ošklivě spálil.

    Stejně jako pokožka trpí v zimním počasím i rty, vysušují se a praskají. Z těchto důvodů nás zaujala kombinace krému SPF50 a balzámu na rty SPF 30. Praktické balení se vejde do každé kapsy. Obecně se Piz Buin New Mountain Cream 2v1 doporučuje lyžařům, snowboardistům a horolezcům.

    Zdroj fotky: Pilulka.cz

  3. Krém na ruce: Avène Cold Cream

    Jarní prázdniny začínají: 9 věcí, které byste si měli sbalit na horyV zimě netrpí jen pleť, ale také ruce, které jsou nejčastěji vystaveny mrazu, větru nebo sněhu, což má za následek vysušení, v extrémních případech může kůže na rukou vlivem zimy i popraskat. V základní výbavě na hory by neměl rozhodně chybět kvalitní hydratační krém na ruce.

    Koncentrovaný krém Cold Cream od Avène má nenápadnou neutrální vůni, dobře se roztírá a vsakuje, nezanechává žádný film. Obsahuje sukralfát, který napomáhá regeneraci kůže, další podstatnou složkou je termální voda Avène, která přispívá ke zklidnění. Byl testován v drsných severských podmínkách a je vhodný pro celou rodinu.

    Zdroj fotky: Pilulka.cz

  4. Mast na bolest svalů a kloubů: Olfen gel

    Jarní prázdniny začínají: 9 věcí, které byste si měli sbalit na hory
    Při lyžování nejsou žádnou výjimkou bolesti svalů a kloubů, proto se vyplatí mít po ruce gel, který umí ulevit od bolesti. Léčivý přípravek Olfen gel obsahuje léčivou látku diklofenak, který působí proti bolesti, tlumí zánět a má protirevmatické účinky.

    Olfen gel se maže přímo na postižené místo, čímž dosahuje vysoké koncentrace v místě bolesti. Gel je čirý, neparfémovaný, rychle se vstřebává, na pokožce nezanechává mastný film. Určen je dospělým a mladistvým od 14 let, aplikuje se 3–4x denně.

    Zdroj fotky: Pilulka.cz

  5. Hřejivé náplasti na záda: VoltaTherm

    Jarní prázdniny začínají: 9 věcí, které byste si měli sbalit na hory
    Hřejivé náplasti pomáhají při svalovém revmatismu, bolestech svalů, ramen nebo zad. VoltaTherm se doporučuje ke krátkodobé léčbě bolesti při akutním namožení, podvrtnutí nebo pohmoždění například při poranění při sportu.

    Bolavé místo se po přiložení náplasti příjemně prohřeje až na 8 hodin, teplo pak utlumí bolest až na 24 hodin. Hřejivé náplasti VoltaTherm neobsahují léčiva, používání se doporučuje dospělým a dospívajícím od 12 let.

    Zdroj fotky: Pilulka.cz

  6. Kineziologické tejpy: Ortéza na míru RockTape

    Jarní prázdniny začínají: 9 věcí, které byste si měli sbalit na horyV poslední době se při bolestech svalů a kloubů těší velké oblibě kineziologické tejpy. Po správné aplikaci zlepšují funkci svalů, kloubů a šlach, urychlují hojení a podporují jejich regeneraci. Díky tomu pomáhají při sportovním výkonu, prevenci a léčbě akutních i chronických onemocnění pohybového aparátu.

    U tejpů je nejdůležitější pružnost, pevnost a přilnavost. V tomto ohledu velmi dobrý poměr cena/výkon nabízí kineziologické tejpy RockTape H2O. Lepidlo na páskách je hypoalergenní, odolné vodě a potu, na kůži vydrží 2–10 dní. Pružnost je stejná jako pružnost kůže, neobsahují žádný zinek ani latex.

    Zdroj fotky: Pilulka.cz

  7. Homeopatika na chřipku pro celou rodinu: Oscillococcinum

    Jarní prázdniny začínají: 9 věcí, které byste si měli sbalit na horyChřipka či nachlazení může pobyt na horách dost znepříjemnit, naštěstí existují přípravky, které pomáhají podobným situacím předcházet. Uživateli je velmi dobře hodnocen homeopatický přípravek Oscillococcinum. Doporučuje se jak k preventivnímu užívání, tak i při prvních příznacích.

    Oscillococcinum je vhodné pro celou rodinu, přípravek mohou užívat i malé děti. Obsah jedné dózy se nechává rozpustit pod jazykem, nebo v malém množství vody. Jako prevence se bere jedna dóza denně.

    Zdroj fotky: Pilulka.cz

  8. Léky na chřipku a nachlazení: Coldrex MaxGrip

    Jarní prázdniny začínají: 9 věcí, které byste si měli sbalit na horyColdrex je osvědčeným lékem, který dokáže snížit horečku, ulevit od bolesti hlavy, uvolnit ucpaný nos a utlumit bolest v krku. Obsahuje kombinaci 3 léčivých látek, jež pomáhají zmírnit veškeré příznaky chřipky a nachlazení.

    Coldrex MaxGrip s příchutí lesního ovoce se podává formou horkého nápoje dospělým od 18 let. Užívá se jeden sáček až 4x denně s rozestupem 4–6 hodin. Pokud si v e-shopu Pilulka koupíte 2 produkty Coldrex, získáte ponožky jako dárek. Akce platí do vyprodání zásob.

    Zdroj fotky: Pilulka.cz

  9. Přírodní lék na kašel: Kaloba

    Jarní prázdniny začínají: 9 věcí, které byste si měli sbalit na horyNa léky proti kašli by se při cestě na hory nemělo zapomenout. Nabídka přípravků na léčbu kašle je poměrně široká, nás zaujal lék Kaloba a to hned z několika důvodů. Především jde o rostlinný lék ve formě kapek, který je vhodný i pro malé děti. Obsahuje výtažek z kořene rostliny Pelargonium sidoides, která se ještě před objevením antibiotik používala k léčbě tuberkulózy.

    Dnes se užívá při suchém dráždivém kašli, vlhkém kašli, škrábání v krku i rýmě. Pokud se Kaloba začne brát ihned při prvních příznacích kašle a nachlazení, dokáže zmírnit příznaky a podstatně urychlit léčbu.

    Zdroj fotky: Pilulka.cz


d
daniel 01.02.2020 – 14:32

Pilulka.cz zaplatila promo?

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Novinky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás