Co si zabalit na dovolenou: 6 praktických tipů na oblečení

Iveta Faifrová
Publikováno 1. srpna 2022

Než vyrazíme na dovolenou, často nám cestou na letiště, nebo v autě probíhá otázka: Nezapomněl/a jsem na něco? Před cestou je dobré si vytvořit seznam věcí, které si s sebou chcete vzít a před opuštěním domácnosti si klidně i nahlas a fyzicky zkontrolovat všechny potřebné věci, hlavně doklady. Vyhnete se tak zbytečnému stresu, který v mnoha ohledech dovolená nabízí. Sice se těšíme na uvolnění a zábavu, ale i tak je plánování a dovolená pro mnohé stresovým faktorem. Díky našim tipům vám ušetříme spoustu starostí a pokud vám ještě něco chybí, můžete si dokoupit položky, které na svém seznamu třeba ještě nemáte.

  1. Co si zabalit na dovolenou: 6 praktických tipů na oblečení | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Univerzální outfit

    Na cestách se vyplatí mít s sebou oblečení, které je v základních barvách jako je bílá, černá, béžová a šedá. Máte tak možnost outfity jednoduše kombinovat, případně vrstvit. Tip pro vás: pokud si přejete přece jenom větší množství oblečení, jelikož jedete někam, kde bude teplo, ale chcete být připravení na chladnou variantu počasí, rolujte oblečení do skladných ruliček. V kufru nebo tašce nezaberete tolik místa.

    Pro dámy doporučujeme výběr šatů, které se hodí na procházku i na večeři. Přes den je můžete nosit se sandálky, večer si vezmete tenisky a džínovou bundu. Pro pány doporučujeme trička z bavlny. jsou lehké a prodyšné. Dají se koupit v různých barevných odstínech. Volte také jednoduché barvy.

  2. Co si zabalit na dovolenou: 6 praktických tipů na oblečení | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Obuv do lesa i do společnosti

    Jakou obuv si na cesty zabalit? Pokud si přejete ušetřit místo v cestovní tašce, na dovolenou by vám měly stačit dva páry bot. Jedny pantofle, případně sandálky a jedny tenisky. Lehkou vycházkovou obuv v podobě pantoflí můžete najít i v ortopedické variantě. Zajistíte si tak větší pohodlí. Zároveň se vám pantofle budou hodit i jako obuv v daném ubytování.

    Tenisky můžete na léto zvolit látkové, aby byly prodyšné a zároveň komfortní pro vaše procházky městem i po přímořské promenádě. Zároveň jsou praktické na cesty a řízení auta. Dámy, tenisky vypadají pěkně i k letní sukni a šatům, nebojte se proto kombinovat sportovně elegantní styl.

  3. Co si zabalit na dovolenou: 6 praktických tipů na oblečení | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Cestovní kosmetika

    Na cesty se vyplatí mít úsporné balení kosmetických potřeb. V dnešní době není problém sehnat cestovní lahvičky, do kterých vlastní kosmetiku přelijete. Existují i cestovní rozprašovače, pokud v létě nezapomínáte i na péči o vlasy. Vlasovou vodu si tak můžete na cesty přibalit také.

    Pokud se vám kosmetika nechce přelívat do cestovních lahviček, DM drogerie nabízí cestovní balení kosmetických přípravků všeho druhu. Pro muže, ženy i děti. Je dobré myslet také na vlhčené ubrousky, které jsou na cesty velmi praktickým pomocníkem.

  4. Co si zabalit na dovolenou: 6 praktických tipů na oblečení | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Cestovní lékárnička

    Lékárnička na cesty je rozhodně položka, která by na vašem seznamu neměla chybět. Pokud berete léky pravidelně, myslete na to, abyste je měli na cestách vždy při sobě. Pokud se jedná o prevenci, mějte menší taštičku, kam umístíte léky proti tišení bolesti, náplasti, dezinfekci proti drobným rankám a štípancům. Přibalte také obvaz a dámské hygienické potřeby.

    Léky můžete nakoupit on-line a z pohodlí domova. Pokud si nejste jistí, jaké léky vybrat, v klidu si na internetové lékárně prostudujte složení léků a jejich účinky. Předejdete tak nepříjemným pohledům ostatních čekajících ve frontě v obchodě.

  5. Co si zabalit na dovolenou: 6 praktických tipů na oblečení | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Složka na doklady

    Již na začátku našeho článku, jsme se zmínili o dokladech. Je to základní pilíř na cesty, který vám nikdy a nikde nesmí chybět. Dbejte na to, abyste měli doklady vždy platné, to si zkontrolujte již při plánování dovolené. Zároveň se vyplatí mít složku, kam doklady a další cestovní dokumenty uložíte.

    V jedné složce můžete mít přehledně doklady všech členů rodiny a navíc sem uložíte i doklad o cestovním pojištění, případně informace od cestovní kanceláře, jízdenky i letenky. Mít vše na jednom místě a po ruce se vám na cestě opravdu vyplatí.

  6. Co si zabalit na dovolenou: 6 praktických tipů na oblečení | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Četba na dovolenou

    Možná se vám stává, že v běžném pracovním nasazení nestíháte večer před spaním číst knížku. V ptáci i v domácnosti je toho na vás hodně a vy se těšíte, že si večer odpočinete. Na dovolené tomu může být jinak. Zabalte si s sebou knížku, kterou tak dlouho toužíte přečíst. Pokud si přejete zabalit více knih, v rámci úspory váhy zavazadla a prostoru, vám doporučujeme čtečku knih. Můžete si zakoupit e-knihy v neomezeném množství a užívat si četbu i odpočinek zároveň.

    Příjemnou knihou na dovolenou může být například beletrie od známé autorky Julie Caplinové, s názvem Cukrárna v Paříži. Nechte se přenést do milého děje a úzkých uliček romantické Paříže. Sladký a poutavý příběh si můžete užívat na cestě i přímo na lehátku u moře. Budete tuto knihu číst přímo v prosluněné Francii?

Díky seznamu věcí, které si máte zabalit na dovolenou a praktickým radám, jak uspořádat svůj šatník do kufru se vám bude chystat na dovolenou mnohem snadněji. Myslete především na to, že si vysněnou dovolenou užijete, zahoďte starosti za hlavu a prožijte krásné s slunečné léto. A kdyby vám náhodou počasí nepřálo, nebuďte smutní i v takovém případě se dá vymyslet alternativní plán, jako například stolní hry, u kterých zažijete spoustu zábavy. Možná je to další položka, kterou si na cesty přibalíte…


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy a triky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás