Jak se zabavit doma: Neomezená data zdarma, HBO GO a O2 TV za 1 korunu

Lenka Chládková
Publikováno 17. března 2020

Od pondělí 16. března do úterý 24. března 2020 platí v České republice zákaz volného pohybu osob na území celého státu. Vláda nařizuje lidem omezit pohyb na veřejně dostupných místech pouze na nezbytně nutnou dobu. Kromě cesty do zaměstnání, do obchodu, k lékaři nebo k vyřízení neodkladných záležitostí by se nemělo prakticky vycházet z domu. Výjimka mimo jiné zatím platí na pobyt v přírodě nebo v parcích.

V souvislosti se současnou nelehkou situací některé společnosti připravily akce, které se dají využít ke zpříjemnění pobytu doma, další by měly přispět k usnadnění domácí výuky dětí, určité úlevy schválila i vláda.

  1. Podání daňového přiznání prodlouženo o 3 měsíce

    Lhůta pro podání daňového přiznání za rok 2019 a zaplacení daně se prodlužuje bez jakýchkoli sankcí a nutnosti prokazovat důvody související s koronavirem o 3 měsíce – daňové přiznání je možné podat až do 1. července 2020. Prodloužení termínu se vztahuje pouze na poplatníky, kteří nemají povinnost podat daňové přiznání elektronicky.

    Vládní nařízení až do odvolání ruší platnost modrých parkovacích zón ve městech a obcích.

  2. HBO GO na 5 týdnů za 1 Kč

    Za 1 Kč si je možné na první měsíc předplatit iDnes Premium. Po registraci (a zadání platebních údajů) získáte službu HBO GO na 5 týdnů zdarma, digitální předplatné jednoho titulu (celkem z 10 možných) podle vlastního výběru a vybrané audioknihy, případně e-knihy zdarma nebo s 50% slevou.

    Předplatné iDnes Premium následně stojí 39 Kč měsíčně, lze jej však kdykoli zrušit. Hned po prvním přihlášení stačí na hlavní straně kliknout na HBO GO a zkopírovat si unikátní kód určený předplatitelům iDnes Premium. Poté se je třeba registrovat na HBO GO a vybrat možnost „Předplatit HBO GO“, vyplníte údaje o platební kartě (případně zadáte svůj účet PayPal), kliknete na „Máte už Voucher?“ a do políčka vložíte vygenerovaný kód. Kód je třeba uplatnit do konce dubna 2020.

    HBO GO po uplynutí 5 týdnů zdarma stojí 159 Kč na měsíc. K dispozici je několik celovečerních filmů (jako například Avengers: Endgame, Spider-Man: Daleko od domova, Harry Potter, Aladin nebo Lví král apod.) a seriály z produkce HBO (Hra o trůny, vizionářský seriál Roky a roky, Příběh služebnice, Imperium: Mafie v Atlantic City, Sedmihlářky, Temný případ, Černobyl, z českých pak Pustina nebo Bez vědomí).

  3. Hlídejte si konec zkušební doby

    U většiny služeb se při registraci zadávají platební údaje. Pokud nebudete chtít pokračovat a zapomenete službu vypnout, bude vám z účtu automaticky stržena platba za další měsíc v plné výši. Samozřejmě pouze v případě, že nemáte v nastavení platební karty omezeny internetové platby.

    Celou situaci je možné elegantně vyřešit s kartou Revolut, jednoduše se zde nepovolí autorizace plateb pro danou společnost. U placených tarifů Revolut lze využít jednorázové virtuální platební karty, které po každém použití mění své číslo i CVC kód.

  4. O2: Neomezená data zdarma a to nejlepší z O2 TV za 1 korunu

    Od pondělí 16. března do konce dubna 2020 jsou pro zákazníky společnosti O2 dostupná neomezená data zdarma. Služba se dá jednoduše aktivovat u hlasového tarifu s daty od 200 MB v samoobsluze Moje O2. Balíčky O2 Spolu (sjednané od 16. září 2019) a tarify [:kůl:] mají neomezená data automaticky.

    Nejlepší seriály z produkce HBO, dětské pořady, dokumenty a zpravodajství nabízí O2 TV na 30 dní za 1 korunu, poté služba stojí 299 Kč na měsíc. Stávající zákazníci O2 TV, kteří využívají tarify O2 TV Bronzová, Stříbrná, M a L si mohou aktivovat balíček Kino s kanály HBO na měsíc zdarma.

  5. T-Mobile: Neomezená data, bonus za dobití a TV programy zdarma

    Od středy 18. března 2020 si mohou zákazníci T-Mobile aktivovat v aplikaci Můj T-Mobile neomezená data. Nabídka je určena pouze klientům s tarifní smlouvou a platí do 30. dubna 2020.

    Pro zákazníky s Twist kartou je připraven 50% bonusový kredit na volání, SMS a data, bonus bude připsán ke kreditu při dobití v aplikaci Můj T-Mobile nebo na stránce s dobíjením. Bonusový kredit má platnost 30 dnů.

    Od 16. března 2020 T-Mobile pro své zákazníky rozšířil nabídku televizních programů v tarifech XS, S, M a L. Programy jsou přidány automaticky, není třeba ladění, restart nebo jiné nastavování. Zákazníci se mohou těšit na FilmBox Extra a Premium, sportovní programy, dětské programy Minimax, Nick Toons, Nickelodeon nebo Cartoon Network, a dokumentární kanály jako BBC Earth, Travel Channel či Viasat.

  6. Česká televize: UčíTelka

    Česká televize spustila v pondělí 16. března 2020 na ČT2 pořad určený dětem na prvním stupni základních škol – UčíTelka. Ve všední dny od devíti hodin probíhá televizní vyučování rozdělené do třicetiminutových bloků, každý blok je vždy určen pro jeden ročník prvního stupně. Každý den je jeden předmět, dvakrát do týdne čeština a matematika, jednou týdně společenské vědy. Televizní vyučování končí ve 12:00, následuje Odpoledka, která je programově zaměřena na starší žáky.

    Speciální výukový program nabízí v úterý a ve čtvrtek i ČT1, po skončení Sama doma začíná Škola doma. Tento pořad je určen pro děti, které se připravují na příjímací zkoušky na střední školy nebo víceletá gymnázia.

    Televizní vyučování je zatím naplánováno na 1 měsíc.

  7. Fraus: Elektronické učebnice zdarma

    Elektronické učebnice pro domácí výuku zdarma nabízí nakladatelství Fraus. K dispozici jsou až do odvolání všechny elektronické učebnice pro základní a střední školy. Děti si mohou probrané učivo procvičovat ve velmi povedené a obsáhlé internetové aplikaci Škola s nadhledem.

    Až do odvolání si lze objednávat tištěné pracovní sešity z nakladatelství Fraus za výrobní ceny.

  8. Všechny články z Reportéra za 1 korunu

    Přístup ke všem článkům v magazínu Reportér je možné získat za 1 korunu. Na jeden měsíc budete mít přístup k veškerým textům na webu magazínu Reportér – články, rozhovory, reportáže, příběhy, komentáře a další rubriky. K dispozici jsou také audioverze většiny článků. Nabídka je prozatím platná do 20. března 2020.

  9. Lepší TV na 30 dní za 1 korunu

    Po dobu jednoho měsíce si je možné za jednu korunu vyzkoušet služby internetové televize Lepší TV. V rámci služby se nabízí 114 programů, 30denní archiv vysílaných pořadů, 1 317 filmů bez příplatku a kompletní HBO. Po ukončení zkušební lhůty služba stojí 199 Kč + 219 Kč kompletní HBO na měsíc.

    Služba je bez závazku, ale pozor, pokud se rozhodnete službu po ukončení zkušební lhůty dále nevyužívat, je nutné v uživatelském účtu zrušit automatické strhávání plateb.

  10. Netflix: Filmy a seriály na 30 dní zdarma

    Zdarma lze využít také službu Netflix. Seriáloví nadšenci si mohou dát kompletní série seriálů Narcos, Perníkový táta, Papírový dům, Stranger Things, Black Mirror, Sherlocka nebo Zaklínače. Ve filmech nechybí české klasiky jako Vesničko má středisková, Obecná škola, Slavnosti sněženek, Postřižiny nebo Pelíšky, z pohádek pak Anděl Páně nebo Tři bratři. Jinak je výběr celovečerních filmů omezen, zahraniční filmy jsou často v původním znění nebo s novým (a velmi nezvyklým) dabingem.

    Po uplynutí zkušební lhůty stojí služba v základní verzi 199 Kč. Další tipy na bezplatné videotéky nebo služby se zkušební lhůtou zdarma najdete v článcích: Online videotékyFilmy online zdarma 2020.

  11. E-knihy ke stažení zdarma

    Pro čtenáře e-knih existuje několik možných variant, kde si stáhnout e-knihy zdarma. Přehled 15 webů obsahuje Skrblíkův článek E-knihy zdarma ke stažení.


P
PePa 18.03.2020 – 05:42

Tak ten tip č.2 už měl být tak o 5 měsíců dříve, třeba v souvislosti se službou Lepší TV. Také na 1 měsíc za korunu včetně HBO. Tak jsem si řekl, že to tedy za tu korunu vyzkouší. Teprve později jsem zjistil, že ta koruna je trik, jak přijít k údajům kreditní karty! Po instalaci nebylo nikde uvedeno, že je kdesi v nastavení dopředu zatrženo, že chci platit předplatné, takže asi po dvou dnech používání, kdy jsem zjistil, že to zcela jistě nechci, jsem se jenom odhlásil a myslel jsem si, že tím jsem službu ukončil. Jenže ouha! V příštím výpisu z banky jsem zjistil, že mi LepšíTV strhla 419 Kč! Teprve po několika e-mailech mě odpověděli, kde je to nastaveno a abch si to v tom nastavení tedy odškrtl. Myslí, že si takhle LepšíTV lehce přivydělala...

Odpovědět

Lenka Chládková
Lenka Chládková redaktor Skrblíka 18.03.2020 – 11:49

Dobrý den, Lepší.TV za 1 Kč jsme zmiňovali přibližně před rokem ve Skrblíkově týdnu. Pokud se proklikáte celým nastavením služby, souhlasíte, že se vám platby budou automaticky odečítat z účtu. Konkrétně je to uvedeno u shrnutí objednávky – co jste si objednal a kolik zaplatíte (1 Kč), ve znění "K ničemu se nezavazuji, pokud mi služby nebudou vyhovovat, kdykoli je můžu změnit nebo zrušit. Po měsíci za 1 Kč mi služba Lepší.TV bude automaticky prodloužena za 199 Kč a stanice HBO za 219 Kč měsíčně." Nejste ale jediný, kdo doplatil 418 Kč za nepozornost :-) Celou věc jsem dopodrobna řešila se zákaznickou podporou Lepší.TV a ano, s velkou pravděpodobností se zde počítá s tím, že si zákazník nevšimne této podmínky, na druhou stranu bysme měli vždy dávat pozor a pečlivě pročítat vše, co potvrzujeme. Ke zrušení služby se stačí přihlásit do uživatelského účtu a odškrtnout automatické platby. Případně se dá pracovat s limity pro platby na internetu na platební kartě a veškeré jiné platby řešit přes dočasné limity, využít se dají i virtuální karty nebo karta od Revolut, jak uvádíme v článku. V každém případě Vám děkuji za reakci a přeji hlavně zdraví :-)

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Novinky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás