Příspěvky na dovolenou v ČR: 5 000 Kč do Karlových Varů, dotace na lázně, slevy na vstupném v Praze

Lapetka
Publikováno 28. července 2020

Dovolenková sezóna je v plném proudu, a mnoho lidí dá letos přednost pobytu v České republice. Připravili jsme proto ucelený souhrn tipů na slevové kupóny, vouchery a akční nabídky na dovolenou v Česku. Projděte si s námi následující tipy – vybere si určitě každý!

  1. Slevový voucher 4 000 Kč na lázeňské pobyty – víme, kde je uplatnit!

    V rámci podpory českého lázeňství můžete získat od státu voucher v hodnotě 4 000 Kč na pobyt a procedury v českých lázeňských zařízeních. Zájem byl obrovský a některé lázně už další klienty s těmito vouchery odmítají. Není ale vše ztraceno a díky nám voucher můžete nejen získat, ale i uplatnit.

    Prvním krokem je vyplnění a odeslání jednoduchého on-line formuláře na stránkách Kudy z nudy. Následně vám do e-mailu přijde voucher s kódem, který můžete uplatnit při platbě v lázních – ať už on-line, nebo na místě. Podmínkou pro uplatnění voucheru na lázeňský pobyt je alespoň 6 po sobě jdoucích nocí a čerpání alespoň 5 procedur. Pravidlem je také možnost uplatnění pouze 1 voucheru na 1 pobyt. Voucherů si můžete vygenerovat i uplatnit více.

    Kromě návodu, jak voucher získat, vám přinášíme i tipy na zařízení, které k 27. červenci 2020 vouchery akceptují (každé lázně mají omezený počet voucherů, který mohou přijmout). Před rezervací a zaplacením je vhodné se na recepci ujistit, že tomu tak stále je.

    Mezi zařízení, kde můžete vouchery stále uplatnit, patří například:

    Kompletní soupis lázeňských zařízení naleznete také na stránkách Kudy z nudy, ale vzhledem k tomu, že se situace rychle mění, je potřeba se proklikat jednotlivými zařízeními a stav k danému okamžiku ověřit.

  2. Příspěvek na ubytování v Karlových Varech až do 5 000 Kč

    Karlovy Vary jsou na turisty připraveny a zajistí bezstarostnou dovolenou pro každého – získat můžete příspěvek na ubytování, wellness, nebo lázeňský pobyt ve výši až 5 000 Kč. Vše, co musíte udělat, je jednoduše si na webové stránce města vygenerovat voucher, který následně uplatníte při rezervaci.

    Výše příspěvku (hodnota voucheru) se liší dle typu pobytu, který si vyberete.

    • voucher v hodnotě 5 000 Kč lze uplatnit na lázeňský pobyt o minimální délce 7 nocí a hodnotě rezervace minimálně 19 000 Kč
    • voucher v hodnotě 2 500 Kč lze uplatnit na wellness pobyt o minimální délce 4 noci a hodnotě rezervace minimálně 9 000 Kč
    • voucher v hodnotě 1 000 Kč lze uplatnit na ubytování se snídaní o minimální délce 3 noci a hodnotě rezervace minimálně 3 000 Kč

    Základní pravidla pro následné uplatnění voucheru jsou tato:

    • platí na pobyty do 30. 9. 2020
    • kód voucheru je platný 7 dní (168 hodin) od vygenerování (do té doby musíte udělat rezervaci pobytu)
    • platí pouze při rezervaci napřímo (ne například přes cestovky nebo slevové portály) a předem
    • není přenositelný na jiné osoby
    • na jednu rezervaci lze využít jen jeden voucher
    • platí pro vybraná zařízení, případně pobytové balíčky
  3. Turistická slevová karta Karlovy Vary RegionCard s 85% slevou

    Na webové stránce Karlovy Vary RegionCard si můžete s výraznou slevou až 85 % pořídit turistickou slevovou kartu, platnou do 31. 8. 2020. Nejvíce je zlevněna 4denní karta pro 1 dospělého – místo 1 000 Kč teď zaplatíte pouhých 150 Kč!

    Díky této kartě máte dopravu zdarma v Karlových a Mariánských Lázních, vstup zdarma do více než 40 turistických míst, a slevu 10 – 50 % na vstup do dalších více než 30 míst. Ke kartě navíc vždy zdarma dostanete tištěného průvodce.

    Kartu lze zakoupit v infocentru v Karlových Varech, ve vybraných hotelích, nebo si ji pořídit online.

  4. Voucher v hodnotě 500 Kč zdarma na kulturní a jiné zážitky ve Středních Čechách

    Za kulturou do Středních Čech – to je název akce, díky které získáte zdarma voucher v hodnotě 500 Kč na vstupy do památek, muzeí nebo třeba galerií – podmínkou je nová rezervace ubytování na minimálně 2 noci v jednom ze zapojených ubytovacích zařízení ve Středních Čechách.

    Na recepci hotelu pak stačí požádat o vydání poukazu na voucher, a do 72 hodin pak poukaz proměnit ve voucher na příslušné webové stránce. Na uplatnění voucheru pak máte 30 dní, nejpozději je však platný do 30. 11. 2020. Karta funguje na bázi „nabitého kreditu“ – pokud je vstupné nižší, než aktuální zůstatek na kartě, strhne se jen příslušný obnos, pokud vyšší, zbytek je potřeba doplatit dle možností daného zařízení (hotově / kartou).

    Veškeré detaily, včetně mapy zapojených hotelů a zařízení, kde lze voucher uplatnit, naleznete na stránce propagující Voucher: Za kulturou do Středních Čech.

  5. Prázdninová sleva 50 % na vybrané památky, muzea a galerie v Praze

    Majitelé karty Lítačka (dopravní karta, určená pro cestování v rámci Pražské integrované dopravy) mohou v červenci a srpnu v rámci akce S Lítačkou za kulturou čerpat 50% prázdninové slevy na vstupy do památek v hlavním městě. Vstupy, které jsou v této slevě zahrnuty jsou do objektů Vyšehradu, Muzea hlavního města Prahy, Galerie hlavního města Prahy, Obecního domu, Výstaviště Praha, Staroměstské radnice, Musea Kampy, a Galerie Villa Pellé. Pro získání 50% slevy na vstup stačí u pokladny ukázat kartu Lítačka, případně aplikaci s platným kuponem.

    Kromě této letní akce umožňuje vlastnictví Lítačky mnoho dalších slev a výhod – třeba 20 minut carsharingu zdarma, nebo slevy na vstupy do divadel, třeba slevu na představení Divadla Ypsilon.

  6. V Praze jako doma – slevové vouchery na vstupy

    Podtitul Jedna noc v hotelu vám odemkne celé město, nese letní akce pro turisty, kteří se v Praze ubytují alespoň jednu noc v některém z vybraných hotelů, penzionů, hostelů, nebo dokonce kempů.

    Princip akce je založen na sbírání bodů, které pak proměníte za vstupy na různé atrakce a památky, nebo dokonce i komentované prohlídky. Vstupy jsou ohodnocené vždy určitým počtem bodů.

    Body získáte pouhým ubytováním – za každou noc získáváte 2 body na osobu, přičemž na jeden pobyt může získat jedna osoba maximálně 8 bodů. Pokud tedy někde zůstanete déle, než 4 noci, počet bodů se vám již nebude navyšovat.

    Pro zisk bodů stačí vybrat si z katalogu partnerských ubytovacích zařízení na stránce letní akční nabídky, zarezervovat si místo přes jich webové stránky a voucher obdržíte při ubytování automaticky. Nabídka je platná do 30. 9. 2020, nebo do vyčerpání voucherů – pokud tedy chcete mít jistotu, že jsou vouchery stále k dispozici, raději si to na recepci telefonicky ověřte.

    Podrobně a velmi přehledně najdete vše vysvětleno na stránkách projektu V Praze jako doma.

  7. Slevové vouchery na ubytování v Jižních Čechách

    Pokud se rozhodnete strávit letní dovolenou v Jižních Čechách, pak můžete také čerpat zajímavou výhodu – slevový voucher na ubytování, poskytovaný Jihočeským krajem.

    Sleva na ubytování platí pouze pro nové rezervace (zrušení pobytu a nová rezervace nemusí být uznána), provedené prostřednictvím určeného webového portálu. Voucher je určen skupinám od 2 do 6 osob a uplatnit jej lze pouze při pobytu minimálně na 3 noci, přičemž sleva je poskytována maximálně na 7 nocí.

    Na zmíněné stránce pak stačí kliknout na „Chci svůj voucher“ a vyplnit do formuláře všechny osoby, které se pobytu účastní (včetně dětí). Jakmile vám pak přijde voucher do e-mailu, do 48 hodin se musíte vrátit na webovou stránku tohoto projektu a rezervovat si ubytování, kde vouchery akceptují.

    Poskytnutá sleva je pak ve výši 30 % z ceny na ubytování na osobu a noc, max. 300 Kč za osobu a noc (sleva je poskytována pouze na ubytování, nikoliv na stravu a další služby).

    Pro ubytované jsou navíc připraveny další, velmi zajímavé turistické slevy na vstupy a atrakce. Pro uplatnění je potřeba předem požádat na ubytování o vystavení potvrzení, které pak na pokladně k získání slevy předložíte.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Novinky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás