Čtečka Amazon Kindle již od 1 895 Kč, tablet Amazon Kindle Fire od 1 630 Kč

Redakce
Publikováno 24. listopadu 2015

Německý Amazon nabízí až do 30. listopadu 2015 v akci čtečky knih Kindle a levné tablety Kindle Fire. Přímo do Česka si je sice objednat nemůžete, ale i s tím vám Skrblík poradí.

Čtečky Kindle a tablety Kindle Fire v akci

Cenové zvýhodnění se vztahuje pouze na novou verzi čtečky Kindle Paperwhite, na starší dotykové Kindle a na nový tablet Kindle Fire.

Nejlevnější je tablet Kindle Fire, se 7palcovým displejem, wi-fi a 8GB pamětí. Nevýhodou je nízké rozlišení 1024×600 px a jemnost displeje pouhých 171 ppi.

Tablet pohání 1.3GHz čtyřjádrový procesor a vnitřní paměť lze rozšířit paměťovými kartami. Zadní kamera má rozlišení jen 2 Mpx a video natáčí v rozlišení 720p, přední kamera disponuje rozlišením pouze 640×480 px.

  • Kindle Fire s reklamou za 59,99 eur (asi 1 630 Kč) Zobrazit
  • Kindle Fire bez reklamy za 74,99 eur (cca 2 030 Kč) Zobrazit

Základní verze čtečky Kindle s úhlopříčkou 15,2 cm se prodává v černé a bílé barevné variantě. Čtečka knih je vybavena dotykovým elektronickým papírem, který šetří oči.

Do čtečky se vtěsná několik tisíc knih, nerušené čtení a rychlé otáčení stránek zajišťuje 1GHz procesor. Baterie čtečky vydrží několik týdnů.

  • Amazon Kindle s reklamou za 69,99 eur (cca 1 895 Kč) Zobrazit
  • Amazon Kindle bez reklamy za 79,99 eur (asi 2 165 Kč) Zobrazit
  • Amazon Kindle Refurbished za 59 eur (cca 1 600 Kč) Zobrazit

Akční nabídka se vztahuje také na vyšší model čtečky Amazon Kindle Paperwhite s úhlopříčkou 15 cm a rozlišením 300 ppi. To je dvakrát více, než má předchozí generace čtečky Kindle Paperwhite.

Čtečka je vybavena integrovanou svítilnou, díky které si je možné bez problémů číst i v noci. Do textu je možné si dopisovat poznámky nebo používat spartánský webový prohlížeč. Dražší verze čtečky obsahuje 3G modul s bezplatným přístupem k internetu různě po světě.

  • Kindle Paperwhite s reklamou, s wi-fi za 99,99 eur (asi 2 705 Kč) Zobrazit
  • Kindle Paperwhite bez reklamy, s wi-fi za 119,99 eur (asi 3 245 Kč) Zobrazit
  • Kindle Paperwhite s reklamou, s 3G a s wi-fi za 159,99 eur (asi 4 325 Kč) Zobrazit
  • Kindle Paperwhite bez reklamy, s 3G a s wi-fi za 179,99 eur (asi 4 865 Kč) Zobrazit
  • Amazon Kindle Paperwhite Refurbished za 89 eur (cca 2 410 Kč) Zobrazit

V ceně všech tabletů a čteček je již zahrnuto poštovné po Německu.

Co znamená Refurbished?

Jako Refurbished se označují již použité nebo rozbalené čtečky a tablety. Vždy jsou bez závad a ve 100% stavu, prodávají se však levněji. Amazon je po přijetí vyčistí, nechá je projít diagnostikou a případné chyby opraví.

5+1 Kindle Fire zdarma

Amazon současně nabízí šestý Kindle Fire zdarma při současném pořízení alespoň pěti kusů. V nákupním košíků stačí vybrat šest kusů a zadat slevový kód FIRE6PACK.

Doporučujeme se domluvit třeba ve škole a provést společnou objednávku.

Návod: Jak si objednat Kindle do ČR

Amazon sice přímo do Česka nedodává, ale to není žádný velký problém. Stačí použít službu MailboxDE.cz, která funguje na podobném principu jako Shipito.

Objednáte si zboží z Amazonu, jako místo doručení vyberete německý sklad Mailboxu a ten vám za poplatek zásilku přepošle do Česka.

Poplatek za zpracování balíku do 2 kg je 68 Kč, k tomu je třeba připočíst poštovné. Na výběr je několik variant, za balík Do ruky od České pošty zaplatíte 65 Kč.

Minirecenze Kindle Fire

Redakce Skrblíka letos v říjnu několik dní testovala Kindle Fire.

Jedná se o solidně zpracovaný 7palcový tablet s proprietárním operačním systémem od Amazonu na bázi Androidu, systém je hodně propojený s Amazonem, zlé jazyky tvrdí, že Kindle Fire je v podstatě výkladní skříní obchodu Amazon a jediným jeho účelem je donutit uživatele nakupovat na Amazonu obsah (knihy, seriály, filmy nebo muziku). Tablet disponuje čtyřjádrovým 1,3 GHz procesorem a 8GB paměti, které lze ale rozšířit až 128GB micro SD kartou.

Velmi slabý je vestavěný fotoaparát, je prakticky nepoužitelný. Výhodou je ale přední fotoaparát, který je možné využít např. během Skype video-hovoru, u tabletu této cenové kategorie příjemné překvapení.

I přesto, že Kindle Fire jede na Amazonem upraveném Androidu, nelze využívat Google Play, ale pouze obchod s aplikacemi od Amazonu, kde je možné získat celou řadu známých aplikací – např. Skype, není ale možné instalovat aplikace od Google – např. Chrome nebo Mapy.

Tablet se nám zdál vzhledem k velmi nízké ceně celkem svižný, na prohlížení internetu, čtení knih, hraní jednoduchý her, skypování, atd. je ideální. Vzhledem k ceně je i ideální pro děti.

Pro mnohé uživatele bude nevýhodou absence českého rozhraní – je možné využívat pouze angličtinu, němčinu a další rozšířené světové jazyky.

Jak si objednat Amazon Kindle


P
Pavel 30.11.2015 – 16:02

Zdravím, tak jsem chtěl využít této nabídky a koupit si za výhodnou cenu Kindle Paperwhite, nicméně krátce po odeslání objednávky mi přišel (v němčině) e-mail o tom, že si mě potřebují ověřit a že jim mám poslat své číslo karty, adresu a ještě něco - jenže podržet se jak: FAXEM, nebo POŠTOU! Stalo se vám to někomu? Já jsem to chtěl "obejít" tak, že jsem si založil internetový fax a poslal jim to přes to, nicméně absolutně nechápu, co si na mě chtějí ověřovat - přece ve chvíli kdy jim řádně zaplatím, tak co si na mě chtějí dál ověřovat, a ještě k tomu takovým šíleným způsobem? Mimochodem, včera jsem jim to posílal, dnes stále žádné potvrzení nepřišlo - a pokud to nestihnou ještě během dneška, tak už si Kindle ve slevě nebudu moct koupit a to by mě velmi mrzelo. Jsem udiven jejich praktikami...

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Novinky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás