Chytré hodinky od 349 Kč: 8 nejlepších modelů pro každou příležitost

Aneta Susedíková
Publikováno 19. listopadu 2023
  • Chytré hodinky seženete již od 349 Kč, s extra funkcemi stojí i více než deset tisíc korun
  • V tomto článku jsme se zaměřili na ty, které mají perfektní výdrž a užitečné funkce
  • V článku přinášíme 8 tipů na nejlepší chytré hodinky různých cenových kategorií

Chytré hodinky se staly nejen přístrojem k měření času, ale také multifunkčním nástrojem pro každodenní život. V dnešní době jsou nepostradatelným pomocníkem při sportu či telefonování, někdo je využívá při práci i během odpolední pohodové chvilky. Někteří lidé už si bez nich nedokážou představit život, a my se jim ani nedivíme.

Výběr správných chytrých hodinek může být klíčový, každý uživatel má své individuální preference a potřeby. Někdo preferuje delší výdrž baterie, někdo s nimi chce platit v obchodech, poslouchat skrze ně hudbu, nebo potřebuje odolnost vůči vodě a nárazům. Rozmanitost funkcí a designu chytrých hodinek dává každému možnost najít takový model, který bude skvěle vyhovovat jeho životnímu stylu. My jsme pro vás vybrali 8 nejlepších chytrých hodinek, jež vás budou podporovat ve dne i v noci.

  1. Jak vybrat chytré hodinky

    Chytré hodinky vybírejte především podle toho, jaké máte potřeby a životní styl a na co je budete primárně využívat. Zaznamenávání sportovních výkonů, komunikace, platba nákupů nebo jen elegantní doplnění vašeho outfitu? Při procházení e-shopů jsme zjistili, že téměř všechny chytré hodinky jsou vhodné pro zaznamenává aktivity, odlišují se však v dalších detailech a parametrech.

    Záleží také na tom, zda upřednostňujete dlouhou výdrž baterie, která u některých hodinek přetrvá i více než měsíc, vodotěsnost, abyste s nimi mohli bez potíží plavat nebo se sprchovat a v neposlední řadě i například operační systém, design či další doplňkové funkce.

    Pokud nevíte, kde začít, nejdříve si určete, kolik peněz chcete do hodinek investovat. To vám pomůže omezit volbu a zaměřit se na ty možnosti, které jsou dostupné a zároveň splňují vaše potřeby.

  2. Co umí chytré hodinky

    Chytré hodinky v dnešní době disponují širokým spektrem funkcí. Při sportu oceníte schopnost měřit tepovou frekvenci, počet spálených kalorií, dobu cvičení a přítomnost GPS. Kromě sportu můžete s chytrými hodinkami odepisovat na zprávy, přijímat hovory i diktovat texty.

    Využijete je ale i v běžném životě, neboť chytré hodinky monitorují délku a kvalitu vašeho spánku a některé vám dokonce i doporučí, jak svůj spánkový režim změnit k lepšímu. Navíc vás dokážou šetrně vzbudit pomocí vibrací, takže už nebudete potřebovat klasického budíka v telefonu.

    Chytré hodinky vás v dnešní době dokážou upozornit na zvýšený stres a doporučí vám, abyste si odpočinuli. To proto, že dlouhodobě sledují váš tep, délku a kvalitu spánku a z toho vyhodnotí míru psychického (a fyzického) zatížení. Naopak umí také motivovat k pohybu v okamžiku, kdy se dlouho nehýbete.

Nejlepší chytré hodinky od 349 Kč

  1. Huawei Watch GT 3

    Huawei Watch GT 3

    Chytré hodinky Huawei Watch GT 3 mají elegantní vzhled a hodí se spíše pro dámy. Mohou se chlubit AMOLED displejem, díky kterému na hodinky uvidíte i ve dny, kdy svítí slunce. Na hodinkách si můžete zapnout funkci ‘always on display’, díky čemuž vám bude svítit ciferník a vy tak budete mít neustále přehled o čase. Je však třeba zmínit, že tato funkce má obvykle velký vliv na spotřebu baterie. Kapacita baterie je ale poměrně slušná, jelikož hodinky vydrží být v provozu až 168 hodin.

    Hodinky jsou perfektní na každodenní život i na sport. Jsou vodotěsné do 50 m, takže s nimi můžete jít i plavat, můžeme je tedy zařadit do kategorie nejlepší chytré hodinky na plavání. Vhodné jsou i pro běh díky zabudované GPS a pro silové tréninky, protože Huawei Watch GT 3 umí váš pohyb kompletně zanalyzovat a všechny vypočítané údaje vám poskytne v aplikaci.

    • Cena: 4 990 Kč
    • Zobrazit na: Alza.cz

    Zdroj fotky: Alza.cz

  2. Xiaomi Redmi Watch 3 Active

    Xiaomi Redmi Watch 3 Active

    Xiaomi Redmi Watch 3 Active jsou chytré hodinky ideální pro každodenní použití i sportovní aktivity. Disponují výdrží až 12 dní při běžném používání, měřením srdečního tepu, sledováním SpO2, spánku a vodotěsností až do 50 metrů a mají více než 100 sportovních režimů.

    Navíc mají funkce Bluetooth volání, možnost zobrazení notifikací z telefonu a praktické magnetické nabíjení. Xiaomi Redmi Watch 3 Active tak rozhodně patří do kategorie nejlepší chytré hodinky do 1 000 Kč.

    • Cena: 989 Kč
    • Zobrazit na: Mall.cz

    Zdroj fotky: Mall.cz

  3. WowME ID206

    WowME ID206

    Pokud hledáte nejlepší chytré hodinky do 500 Kč, pak už nehledejte. Ty od WowME svým vzhledem připomínají Apple Watch, jsou však o tisíce levnější. Hodinky dokážou počítat kroky, měřit tep, spánek i okysličení krve.

    Hodinky koupíte za 349 Kč, ale přesto vás uchvátí svými funkcemi. Můžete s nimi běhat, cvičit i plavat, protože jsou vodotěsné do 50 m (5 ATM). Zajímavá je také výdrž baterie, která má výdrž až neuvěřitelných 30 dní. Hodinky jsou k dostání v několika barvách řemínku od černé až po růžovou.

    • Cena: 349 Kč
    • Zobrazit na: Alza.cz

    Zdroj fotky: Alza.cz

  4. Silvercrest Fitness chytré hodinky s GPS

    Silvercrest Fitness chytré hodinky s GPS

    Chytré hodinky s GPS Silvercrest vás nezklamou při žádné sportovní aktivitě. Jsou cenově dostupné, ale přesto šlapou na paty i těm dražším. Hodinky jsou vyrobeny z lehkého a odolného materiálu a mají výdrž baterie až 7 dní v režimu chytrých hodinek a až 12 hodin v režimu GPS, proto je lze považovat za nejlepší chytré hodinky na sport.

    Hodinky vám po celý den měří kroky, tepovou frekvenci, spánek i míru stresu a energie, nechybí jim ani všechny funkce, které potřebujete pro telefonování. Vzhledem k nižší ceně je potřeba počítat s tím, že kvalita zpracování není taková, jako u hodinek za několik tisíc.

    Zdroj fotky: Lidl-shop.cz

  5. Xiaomi Watch S1 Active

    Xiaomi Watch S1 Active

    Xiaomi Watch S1 Active jsou hodinky pro aktivní muže i ženy. Mají odolný kovový rámeček, výdrž baterie až 12 dnů a mohou se pyšnit 117 sportovními režimy. Pokud rádi běháte, pak možná oceníte automatickou detekci aktivity – hodinky poznají, jestli běžíte na běžícím pásu, nebo venku. Na hodinkách můžete vyřizovat hovory bez telefonu, jelikož hodinkám nechybí zabudovaný reproduktor a mikrofon.

    Nejlepší chytré hodinky na běh jsou velice lehké, tudíž vás při pohybu nebudou nijak limitovat. Váží pouhých 36 gramů. Ocenit můžete také možnost měnit si styl ciferníku tak, aby vás nikdy neomrzel.

    • Cena: 3 119 Kč
    • Zobrazit na: Alza.cz

    Zdroj fotky: Alza.cz

  6. Garmin VENU 3

    Garmin VENU 3

    Garmin Venu 3 jsou elegantní, chytré GPS hodinky, které nabízejí snad všechny užitečné funkce pro sledování zdraví a fitness, které mohou hodinky nabízet. Mají 1,4palcový AMOLED displej s rozlišením 360 x 360 pixelů, na který dobře uvidíte i na přímém slunci. Hodinky jsou vyrobeny z lehkého a odolného materiálu a mají výdrž baterie až 14 dní. 

    Můžete je využívat na sport i práci a přitom se na hodinky spolehnete i v době odpočinku. Upozorní vás i na zvýšený stres, takže budete přesně vědět, kdy máte zvolnit tempo.

    • Cena: 11 990 Kč
    • Zobrazit na: Smarty.cz

    Zdroj fotky: Smarty.cz

  7. Samsung Galaxy Watch 4<

    Samsung Galaxy Watch 4

    Chytré hodinky Samsung Galaxy Watch 4 disponují kvalitním OLED displejem, zabudovanou GPS i možností placení. Jsou tedy ideální jak na sport, tak i na každodenní život a můžeme je zařadit mezi nejlepší chytré hodinky do 5 000 Kč. Pokud jste zastánci zdravého životního stylu a pohybu, pak jste našli ty nejlepší chytré hodinky Samsung. Spočítají vám klidně i podíl svalů a tuků z vaší celkové váhy.

    Vybrat si můžete ze čtyř barevných provedení, aby k vám perfektně ladily. Hodinky se hodí i k elegantním outfitům, takže se nemusíte bát, že byste je na firemní večírek nutně museli sundávat. Pokud třeba nebudete moct najít telefon, hodinky vám s tím pomůžou díky zvukové notifikaci.

    • Cena: 4 327 Kč
    • Zobrazit na: Alza.cz

    Zdroj fotky: Alza.cz

  8. Amazfit Cheetah Winner

    Amazfit Cheetah Winner

    Chytré hodinky Amazfit Cheetah Winner dokážou kromě běžných funkcí sledovat také váš dech, hydrataci a můžete si do nich uložit offline mapy. Hodinky disponují GPS, která dokáže oproti konkurenci zachytit až jednou více signálu. Navíc mají šikovný řemínek jako dělaný na sport, díky kterému se vám nezapaří ruka.

    Zdroj fotky: Mironet.cz


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy na dárky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás