Autobusem do Chorvatska 2024: RegioJet nabízí zpáteční jízdenku od 1 998 Kč

Hana Volencová
Publikováno 30. května 2024

Do Chorvatska vlakem? Kdepak, letos autobusem. Regiojet pro nadcházející sezónu nahradil žluté vlaky luxusními dvoupatrovými autobusy. První spoje na trase Praha – Brno – Bratislava – Split vypraví společnost Regiojet už v pátek 31. května 2024. Jezdit budou až do pátku 27. září 2024, ze Splitu se pak poslední autobus vydá na cestu zpátky do České republiky v sobotu 28. září 2024.

  1. Přímý spoj z ČR i SR do 9 chorvatských letovisek

    Během letní sezóny se dostanete přímým autobusem společnosti Regiojet do 9 chorvatských destinací: Zadar, Sukošan, Biograd na Moru, Pakoštane, Vodice, Šibenik, Primošten, Trogir a Split.

    Vyjíždí se z Prahy, autobus začíná svou cestu na autobusovém nádraží Florenc. Cestující mohou přistoupit též v Brně u hotelu Grand a v Bratislavě na autobusové stanici Nivy. Potom už autobus zastavuje až na území Chorvatska. Postupně zajede do již zmíněných letovisek, která se nacházejí na pobřeží Jadranu mezi Zadarem a Splitem.

    Spoje budou v letních měsících provozovány denně, s odjezdem v 16:30 z Prahy, v 19:15 z Brna a ve 21:30 z Bratislavy a příjezdem do Splitu v 9:30 následujícího dne. Celá cesta z Prahy do Splitu tak zabere 17 hodin. V okrajových měsících sezony, kterými jsou červen a září, bude RegioJet vypravovat autobusy 3× týdně. V opačném směru, tedy ze Splitu zpět do České republiky, budou autobusy odjíždět vždy ve 20:30.

    Jízdenky do všech devíti chorvatských letovisek jsou k dispozici od 999 Kč (41 EUR), zpáteční jízdenka na dovolenou v Chorvatsku se tak dá pořídit už od 1 998 Kč na osobu. Pro cenu není rozhodující délka trasy, tedy odkud kam jedete, ale datum a den odjezdu, obsazenost spoje a zvolená třída.

  2. Autobus RegioJet nabídne pohodlná sedadla i WC

    Na cesty do Chorvatska RegioJet vypravuje dvoupatrové autobusy Setra, které označuje jako Fun&Relax+. Jde o autobusy s unikátním vnitřním uspořádáním sedadel pro příjemnější cestování. Cestující má na výběr ze dvou tříd.

    V přízemí autobusu najdete třídu Standard, která nabídne pohodlná a plně polohovatelná kožená křesla v uspořádání po dvou nebo speciální oddíl s velkým stolkem pro 4 cestující.

    V patře se nachází vyšší třída Relax, kde jsou pro cestující připravena i samostatná ergonomická křesla, která garantují osobní prostor, soukromí a rozšířený prostor pro nohy. Bonusem je panoramatický výhled.

    K wi-fi se mohou všichni cestující po celou dobu připojit zdarma. Samozřejmostí je i toaleta, klimatizace a zásuvka 230 V pro všechna křesla. U každé zásuvky se nacházejí porty USB a USB-C. V sedačkách jsou zabudované obrazovky se zábavním portálem plným filmů, hudby a her.

  3. Menu v autobusech RegioJet Fun&Relax+

    Na palubě je k dispozici kávovar, v němž si můžete kdykoli během cesty sami připravit prémiovou kávu. V nabídce je espresso, lungo, americano, cappuccino, latte macchiato a ledové verze káv. Zadarmo je i čaj, horká čokoláda a voda.

    Chlazené pivo, nealkoholické nápoje a drobné sladké i slané občerstvení si lze za poplatek zakoupit v palubním automatu. Automat přijímá platební karty a účtuje v eurech.

  4. Přeprava zvířat a zavazadel v RegioJetu

    Zdarma si s sebou můžete vzít jedno cestovní a jedno příruční zavazadlo. Jestliže vám to nestačí, je možné uhradit předem nebo přímo u autobusu poplatek za extra zavazadlo. Když si tuto možnost zakliknete už při nákupu jízdenky, činí poplatek 250 Kč. Pokud to budete řešit až na místě, je třeba mít připravenou hotovost ve výši 300 Kč. Za stejný příplatek lze převážet i složené a zabalené jízdní kolo.

    Vyrazit na dovolenou však tentokrát musíte bez domácího mazlíčka. Na mezinárodních autobusových linkách je přeprava zvířat zakázána. Výjimka se uděluje jenom vodicím a asistenčním psům.

  5. Storno jízdenky RegioJet do Chorvatska

    Změnily se vám nečekaně plány nebo jste ulehli do postele s chorobou a moře si boužel budete muset nechat tentokrát ujít? Stornovat zakoupené jízdenky je možné alespoň 6 hodin před odjezdem vašeho autobusového spoje. Storno poplatek činí 10 %. Podrobnosti najdete přímo na jízdence.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Novinky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás