8 tipů na levné turistické vybavení Quechua z Decathlonu od 69 Kč

Redakce
Publikováno 6. září 2018

Pod privátní značkou Quechua prodává Decathlon výrobky pro pěší a vysokohorskou turistiku, běh na lyžích, kempování či chůzi na sněžnicích. Vývojové centrum Quechua se nachází v Savojsku na úpatí Mont Blanc, kde se navrhují a zkouší nové výrobky. Značka Quechua a její výrobky jsou dobře hodnoceny i samotnými turisty, kdy se především v poměru ceny a výkonu vybírá obtížněji jiná varianta ke koupi.

8 tipů na zboží z Decathlonu

  1. Tipy z Decathlonu

    Nepromokavé pončo Quechua Arpenaz

    Pončo Quechua oceníte především při deštivém počasí. Vejde se pod něj i menší batoh do 25 litrů, přitom je velmi skladné a lehoučké. Nepromokavost je testována v dešťové komoře pod proudem 60 litrů vody/m²/h po dobu 2 hodin. Tento test simuluje průměrný déšť na horách.

    Lidé, kteří si tento výrobek zakoupili, ocenili jeho nízkou cenu (149 Kč) a hlavně to, že je opravdu nepromokavý a dá se s ním vyrazit i do větrného a deštivého počasí např. na Islandu. V domácích podmínkách bude tedy naprosto dostačující.

    Zdroj fotky: Decathlon

  2. Tipy z Decathlonu

    Pánské kalhoty Quechua SH100 Warm

    Do mrazivého počasí nebo zasněženého terénu se budou hodit pánské kalhoty Quechua SH100 Warm. Materiál je prodyšný a zabraňuje srážení vlhkosti, přičemž podšívka je fleecová a pěkně hřeje, takže byste neměli jen tak promrznout.

    Cena je nastavena na 399 Kč, poměr výkon/cena je opravdu vynikající. Nejen na stránkách Decathlonu, ale i na outdoorových fórech jsou tyto kalhoty chváleny, takže je to opravdu dobrý tip na výhodnou koupi.

    Kdo potřebuje kalhoty na vysokohorskou turistiku do opravdu mrazivého počasí, pak není problém vybrat si v cenové relaci o pár stovek výše, kde Quechua nabízí další alternativy a to nejen pro pány, ale i děti a dámy. K dispozici je více barevných provedení, a tak by se měl dle svých nároků vybrat opravdu každý.

    Zdroj fotky: Decathlon

  3. Tipy z Decathlonu

    Batoh Quechua NH100 10 litrový

    Na malé výlety a procházky se mnohým zákazníkům Decathlonu vyplatil nákup batohu Quechua NH100. K výběru je mnoho barev a i když není co do velikosti nijak velký – objemově má 10 litrů – svou službu udělá.

    Batohy samotné jsou Decathlonem testovány a je si vědom kvality svých výrobků. I proto může na většinu batohů poskytnout 10 let záruku. A že se jim tento výrobek opravdu povedl, svědčí i samotné hodnocení zákazníků, kteří jsou s tímto batohem za pouhých 69 Kč nadmíru spokojeni.

    Pokud byste preferovali větší batohy, pak se podívejte na 20litrové či 40litrové varianty tohoto produktu. Výběr má Decathlon v kategorii batohů opravdu pestrý.

    Zdroj fotky: Decathlon

  4. Tipy z Decathlonu

    Stan Quechua Arpenaz pro 2 osoby

    V jednoduchosti je krása a stan Quechua Arpenaz to jen potvrzuje. Vejdou se do něj sice jen dvě osoby, ale pro ty, kteří cestují jen párkrát do roka, je tou pravou volbou.

    Stan Quechua je lehoučký (jen 2,2 kg), takže se s ním bude dobře cestovat a nezabere moc místa. Má samonosnou konstrukci a i díky dvěma prutům se skládá opravdu snadno. Do pěti minut není problém tento stan postavit a když si nevíte rady, podíváte se na přiložené video u stanu, které vám pomůže.

    Ložnice tohoto stanu má rozměry 120×200 cm, max. výška je 105 cm. Odolá větru do rychlosti 40 km/h a svou nepromokavost stan potvrdí i při přívalových deštích.

    Za cenu 599 Kč nemá cenu přemýšlet, kde nakoupit lépe. Pro ty, kteří potřebují stan pro rodinu je připraven Arpenaz Family 4.1, který je opět řádně otestován a to nejen Decathlonem samotným, ale i zákazníky, kteří si tuto rodinnou variantu oblíbili.

    Zdroj fotky: Decathlon

  5. Tipy z Decathlonu

    Pánská bunda Quechua MH100 WTP

    Quechua nabízí v Decathlonu také 100% nepromokavou funkční bundu sportovního střihu. Bunda disponuje nepromokavými švy a voda se jen tak pod tuto bundu nedostane. Vždyť byla taky testována v dešťové komoře pod proudem 60 litrů vody/m²/h po dobu 2 hodin, což je simulace průměrného deště na horách.

    Funkční podšívka – síťovina – ve vrchní části napomáhá prodyšnosti oděvu a kapuce se dá nastavit na požadovanou výšku díky gumičce. Kapuce se dá případně sejmout úplně. Volnější střih této bundy pak umožňuje vzít si pod oděv další svršky.

    Zdroj fotky: Decathlon

  6. Tipy z Decathlonu

    Dámské tričko Quechua MH100

    Za necelou stovku zde máme taky něco pro něžné pokolení. Samozřejmě obdobný produkt je i pro pány, ale zde mají ženy k dispozici své oblíbené barvy tohoto lehkého a prodyšného trička.

    Tričko Quechua je opravdu velmi lehké, když velikost M má přibližně pouze 80 gramů. Oděv dostatečně odvádí pot a všité díly z polyamidové síťoviny v podpaží pak omezují vznik zápachu.

    Mezi další výhody patří rychlé schnutí a i to, že není potřeba toto tričko žehlit. Delší zádový díl pak umožňuje pohodlné nošení batohu.

    Zdroj fotky: Decathlon

  7. Tipy z Decathlonu

    Nepromokavá obuv Quechua MH100

    Turistická obuv Quechua MH100 je vhodná i do náročnějšího terénu. Velkým plusem bot je nepromokavost, kdy její nepromokavá membrána nepropustí vodu ani po 8 km chůze. Samozřejmě toto platí, pokud se vám voda nedostane nad kotníky a nezateče vám do bot shora.

    V takovém není problém zakoupit nepromokavé návleky, které ochrání svršek obuvi proti pronikání vody.

    Podešev je z materiálu pro suché i kluzké povrchy, boty mají tlumení došlapu. Velice zajímavá volba pro turisty, kteří uvažují nad koupí nové obuvi.

    Zdroj fotky: Decathlon

  8. Tipy z Decathlonu

    Šortky Quechua MH500

    Pro ty, kteří chodí na hory častěji, jsou zde vyrobeny tyto šortky. Nabídnou nejen pohodlný materiál na nošení, ale i dost úložného prostoru.

    Oděv má hned čtyři kapsy z toho dva na zip. Polostrečový materiál šortek nabídne dost pružnosti při pohybu, látka je prodyšná a rychle schne, nemusí se žehlit. Zákazníci si chválí hlavně pohodlnost nošení těchto kraťasů a použitý materiál.

    Za cenu 649 Kč dostanete opravdu kvalitní výrobek pro turistiku a vybrat si můžete ze dvou barev – černé a modré.

    Zdroj fotky: Decathlon

O Decathlonu

DecathlonDecathlon se již od roku 1976 snaží zpřístupnit sport co nejširšímu okruhu lidí. Na světě působí ve více než 40 zemích světa.

Francouzský prodejce sportovních potřeb vstoupil na náš trh v roce 2010 a za tuto dobu si našel mnoho příznivců. Nyní v naší republice provozuje 14 kamenných prodejen a další se připravuje otevřít. Pro Decathlon využívá kolem 20 privátních značek, které se zaměřují na nejrůznější sporty.

Už při vstupu do prodejny Decathlon zjistíte, jak snadno se lze v prodejnách orientovat i na základě roztřídění podle sportovních odvětví, kterých můžete nalézt až 70.

Další, čím se Decathlon od ostatních odlišuje, je to, že zaměstnává převážně sportovní nadšence. Už jen pohovor pro pracovní pozici u Decathlonu bývá něco jiného než na co jsou lidé zvyklí. Není výjimkou, že probíhá formou výběhu, různých soutěží apod.

Decathlon navíc motivuje své zaměstnance tím, že je možno se přímo podílet na zisku firmy. Zaměstnanec často drží akcie svého zaměstnavatele.

Před nákupem v e-shopu si ověřte, zdali není k mání slevový kupón Decathlon.

Nahlásit chybu v článku

Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Novinky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás