6 tipů na letní osvěžující nápoje a vkusné stolování

Iveta Faifrová
Publikováno 3. srpna 2022

V našem článku se zaměříme na skvělé tipy pro letní osvěžení. Ať budete někde na cestách, nebo doma na zahradě s rodinou a přáteli, nechte si inspirovat naší nabídkou a zároveň skvělými doplňky pro stolování. Skleničky, džbánky a karafy dotváří finální pocit z produktu, který budete servírovat. Design a barevné zdobení je pouze na vás. Pokuste se využít sezónní bylinky i jedlé květy ze zahrady a louky. Uvidíte, jak krásně ozdobí vaše letní limonády i nápoje. Nachystejte si opravdu velké množství ledu do zásoby, v tomto článku je ho opravdu velká spotřeba.

  1. 6 tipů na letní osvěžující nápoje a vkusné stolování | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Citronáda v novém kabátku

    Limonáda s příchutí citrusů k létu zkrátka patří. Příprava je celkem snadná, ale výsledek je velmi efektivní. Nakrájejte si dva citrony, které zbavíte slupky (chuť by díky slupce byla hořká). Dužinu vložte do nádoby na limonádu, vařečkou rozrušte jejich strukturu. Přidejte 5 polévkových lžic cukru a promíchejte. Nyní můžete nalít perlivou vodu, případně vodu z kohoutku a nezapomeňte na velké množství ledu, abyste docílili správného osvěžení.

    Nádoba na limonádu je velmi praktický kousek, který využijete po celé léto. Je vhodná také na rodinné oslavy, je větší než džbánek, proto se nemusíte stresovat s chystáním limonády stále dokola. Navíc vypadá i pěkně jako dekorace. Pokud nádobu umístíte na terasu, aby byla hezky na očích, je možné, že se u ní brzy vytvoří řada dětí, které nedočkavě chtějí limonádu ochutnat. Pro pocit ještě většího osvěžení přidejte do vaší domácí citronády snítku máty.

  2. 6 tipů na letní osvěžující nápoje a vkusné stolování | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Hugo ve sklenici

    Stihli jste si v červnu připravit bezinkový sirup? Pokud ne, nezoufejte, naštěstí se dá zakoupit již hotový. Nachystejte si plátek limetky, hodně ledu, sodu a prosecco. Na dozdobení budete potřebovat mátu. Nejdřív si do skleničky nachystejte led skoro až po okraj, přidejte limetku, bezinkovou šťávu dle chuti a prosecco se sodou 1:1. Tento lehký nápoj je vhodný na teplé letní večery s přáteli.

    Prožitek z nápoje je také daný sklenicí, ve které ho budete servírovat. Na tyto nápoje je vhodná takzvaná balonová sklenice. Používá se například v barech na Gin tonic. Pokud takovou sklenici doma nemáte, využijte skleničku na víno, která je na stopce.

  3. 6 tipů na letní osvěžující nápoje a vkusné stolování | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Cold brew

    Je horké letní ráno a vy máte chuť na ranní kávu ke snídani, která bude na terase. Je ale takové teplo, že nemáte chuť na teplou kávu, co s tím? Připravte si cold brew přes nos a bez starostí. Nemusíte se tak ráno trápit s přípravou horké kávy, vyčkáváním na její vychladnutí, případně dáváním ledu do vařící kávy.

    Jaký produkt vám pro tvorbu této lahodné kávy pomůže? Je to french press. Mletou kávu si do french pressu dejte večer před spaním, zalijte studenou vodou, ale nestlačujte filtr. Takto nechte kávu luhovat v lednici celou noc. Ráno stlačte filtr a užívejte se ledové osvěžení a skvělý začátek dne.

  4. 6 tipů na letní osvěžující nápoje a vkusné stolování | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Bezinková limonáda

    Vůně a chuť bezinek k létu patří. Bezinkovou limonádu děláme z květů bezu, citronu a cukru zhruba v druhé půlce června. Když mají bezinky plody, můžeme si z nich připravit domácí kávový likér. Dnes se ale věnujeme sirupu, který nám vytvoří opojnou voňavou a chutnou letní limonádu, tedy sirup z květů bezu. Tyto kouzelné bělavé kvítky mají lahodnou chuť bez které si naše léto ani neumíme představit.

    Na tuto limonádu doporučujeme džbán, nejlépe velký, průhledný a broušený džbán. Do kterého nakrájíme dva kusy citronu bez slupky, rozrušíme vařečkou jeho strukturu, přidejte bezinkový sirup dle chuti, velké množství ledu a na závěr sodovku nebo neperlivou vodu.

  5. 6 tipů na letní osvěžující nápoje a vkusné stolování | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Espresso tonic

    Hit letošního léta je jednoznačně espresso tonic! Jak ho připravit doma? Variant je několik, my si představíme tu základní. Vzhledem k tomu, že máme doma připravené cold brew, bude espresso tonic hračka. Do broušené skleničky si nachystejte led až po okraj, plátek citronu, tonic, který nalijte zhruba nad polovinu skleničky. Nyní přichází na řadu efektivní trik: jemně přes ledovou kostku nalijte do skleničky kávu. Tonic a káva se od sebe oddělí a vy získáte barevný nápoj, který potěší a osvěží každou návštěvu.

    Tento nápoj se vyjímá v broušených sklenicích. Vypadají velmi pěkně a jsou příjemné na dotek. Sklo je masivní a není náchylné k rozbití. Chcete espresso tonic oživit? Použijte snítku rozmarýnu a místo citronu pomeranč. Toto osvěžení je také čím dál běžnější k dostání i v kavárnách.

  6. 6 tipů na letní osvěžující nápoje a vkusné stolování | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Domácí ledový čaj

    Pokud nemáte v oblibě chuť kávy, připravte si domácí ledový čaj. Výborně chutná zelený čaj, který si nachystáte předem, necháte ho vychladnout a dochutíte ho plátky pomeranče a domácí meduňkou. Toto jemné spojení vás osvěží a zároveň pohladí na mysli. Meduňka totiž zklidňuje mysl a to se nám v hektické době velmi hodí.

    Přejete si, aby vám nápoj vydržel co nejdéle studený, případně teplý? Pořiďte si termo skleničky, které jsou dvouvrstvé a nápoj udrží teplý nebo studený. Vypadají velmi hezky a jsou k dostání v různých velikostech.

Doufáme, že jste v našem článku našli inspiraci pro letní osvěžení i pro nákup nových designových kousků pro stolování. Vyplatí se mít domácí bylinky čerstvé, vždy po ruce. Na zahradě máte jistě i sedmikrásky, jejich květy můžete ozdobit nejen letní saláty, ale i nápoje a limonády. Užívejte si krásné a teplé léto.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy a triky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás