10× nejlepší doplňky stravy pro ženy (+ extra sleva na celý nákup)

Lenka Chládková
Publikováno 24. listopadu 2018

Ženský organismus funguje v mnoha ohledech úplně jinak než mužský. Největší rozdíly jsou znát zejména s postupujícím věkem, proto je vhodné občas sáhnout po výživových doplňcích se speciálním složením. Někdy můžeme díky potravinovým doplňkům zdravotním problémům úplně předejít, jindy můžeme některé projevy podstatně zmírnit.

Nejlepší vitamíny pro ženy

Ženský organismus vyžaduje v různých životních obdobích zvláštní péči. Ať už jde o přípravu na těhotenství, běžné hormonální změny nebo úmysl udržet si mladistvý vzhled, krásné vlasy a zdravou pokožku, je třeba tělu dodávat speciální živiny a látky.

Samozřejmě žádný doplněk stravy nemůže nahradit dostatek pohybu, vyváženou a pestrou stravu, pitný režim, kvalitní spánek a co nejméně stresu. Hlavním zdrojem vitamínů a minerálů by měla být především strava, ve vyšším věku ale potřeba některých látek roste a současně se zhoršuje jejich vstřebávání z přirozených zdrojů. I z těchto důvodů jsou někdy potravinové doplňky naprosto nezbytné.

Nejlepší doplňky stravy pro ženy mají přírodní složení obohacené o vitamíny, minerály a rostlinné výtažky, které napomáhají fungování celého organizmu. Ale pozor, někdy je méně více. Důležité je potravinové doplňky a vitamíny nepřekombinovat, vždy je lepší užívat jen jeden. Tělo jej lépe využije a vy budete mít přehled o tom, co vám skutečně prospívá.

Obecně lze říci, že ženy by měly dbát na zvýšený přísun vitamínů skupiny B včetně kyseliny listové, biotinu a riboflavinu, vitamínů A, C, D, E, železa, vápníku a hořčíku.

Doplňky stravy na vlasy, nehty a pleť

Základem vlasů a nehtů je bílkovina keratin, která se přirozeně vyskytuje v lidském těle. Samotný keratin slouží k obnově vlasů a nehtů, jeho tvorba ale podstatně závisí na dostatku vitamínů, minerálů a dalších látek. Pokud je jich nedostatek, dochází ke zhoršení kvality vlasů a nehtů.

Účinnou kombinaci látek pro krásné vlasy a zářivou pleť zajistí přípravky s obsahem zinku, křemíku a selenu. Důležitou roli hraje také síra.

K redukci vrásek, udržení pružné pleti a mladistvého vzhledu se doporučuje užívat čistý hydrolyzovaný kolagen.

10 nejlepších potravinových doplňků pro ženy

  1. 10× nejlepší doplňky stravy pro ženy (+ extra sleva na celý nákup)

    Energy Gynex pro hormonální rovnováhu

    Velmi oblíbeným přípravkem pro všechny věkové kategorie je bylinný koncentrát Energy Gynex. Užívat ho mohou ženy i muži pro nastolení hormonální a psychické rovnováhy. Recenze Energy Gynex jsou velmi příznivé, uživatelky si většinou chválí zlepšení činnosti štítné žlázy, pomoc při otěhotnění a zmírnění projevů klimakteria.

    Energy Gynex je čistě přírodní, obsahuje pouze extrakty z bylin jako jsou například hluchavka bílá, měsíček lékařský, kontryhel nebo fenykl obecný. Působí antioxidačně, podporuje imunitní systém a má celkově velmi příznivý vliv na ženské reprodukční orgány.

    Zdroj fotky: Pilulka.cz

  2. 10× nejlepší doplňky stravy pro ženy (+ extra sleva na celý nákup)

    Doplněk pro růst vlasů: Revalid 270 tablet

    Revalid je léčivý přípravek, to znamená, že jeho účinky byly posouzeny a schváleny Státním ústavem pro kontrolu léčiv. Revalid obsahuje speciální komplex aminokyselin, vitamínů a minerálů, které podporují tvorbu keratinu. Keratin je základní stavební látkou pro vlasy a nehty, proto Revalid příznivě působí na růst a kvalitu vlasů a také na zpevnění nehtů.

    Revalid se doporučuje užívat při vypadávání vlasů, u roztřepených a lámavých vlasů bez lesku. Největší účinek je prokázán při dlouhodobém užívání, což potvrzuje i řada pozitivních recenzí. Užívají se 3 tablety denně, balení postačí na tříměsíční kůru. Jeden den užívání stojí 11,10 Kč.

    Zdroj fotky: Lékárna.cz

  3. 10× nejlepší doplňky stravy pro ženy (+ extra sleva na celý nákup)

    Nejlepší lék na zánět močových cest: Blokurima

    Dámy, které ví, co jsou záněty močových cest, ocení Blokurimu Akut. Osobně jsem vyzkoušela snad všechny dostupné přípravky určené k léčbě zánětů močových cest, někdy byly jejich účinky znát až po dvou až třech dnech užívání, jindy nezabraly vůbec. S Blokurimou mám jen ty nejlepší zkušenosti, při prvních náznacích infekce zabere téměř okamžitě. Vynikající je jako prevence, především v chladnějším období, ve kterých se záněty vyskytují nejčastěji.

    Blokurima je čistá D-manosa, kterou v malých množstvích obsahují hrušky a jablka. Po požití je vyloučena přímo do močového měchýře, kde zabraňuje bakteriím způsobujícím zánět přilnout k vnitřní straně močové trubice a proudem moči je odvádí z těla ven. Působí rychle a efektivně, nemá žádné vedlejší účinky a je 100% přírodní. Proto je vhodná i pro těhotné ženy.

    Zdroj fotky: Benu.cz

  4. 10× nejlepší doplňky stravy pro ženy (+ extra sleva na celý nákup)

    Multivitamin Centrum Pro ženy

    Centrum Pro ženy je doplněk stravy, který obsahuje vyvážený poměr vitamínů, minerálů a stopových prvků, který je vyvinutý speciálně pro potřeby ženského organismu. Přípravek má kromě esenciálních vitamínů, jako jsou například vitamíny skupiny B, A a C, vysoký obsah vápníku, železa a kyseliny listové.

    Kyselina listová je důležitým vitamínem ze skupiny B, přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání. Železo přispívá k normální tvorbě červených krvinek a k normálnímu energetickému metabolismu. Vitamíny D a K společně s vápníkem přispívají k udržení normálního stavu kostí, dostatek těchto vitamínů pomáhá předcházet osteoporóze. Jód je důležitý pro správnou funkci štítné žlázy. Biotin, selen a zinek prospívají vlasům, nehtům a pokožce. Doporučená denní dávka je 1 tableta denně, u balení s 60 tabletami jeden den užívání vychází na 6,48 Kč.

    Zdroj fotky: Dr.Max

  5. 10× nejlepší doplňky stravy pro ženy (+ extra sleva na celý nákup)

    Biosil Plus

    Nedostatek křemíku se v organismu projevuje zhoršením kvality pokožky, nehty jsou křehké a lámavé, vlasy se třepí a vypadávají. Pokud vás trápí některý ze zmíněných problémů, pak je na čase vyzkoušet Biosil Plus. Kromě oxidu křemičitého obsahuje také biotin, zinek a kyselinu pantothenovou.

    Biotin přispívá k udržení normálního stavu vlasů a pleti, zinek příznivě působí na stav nehtů, vlasů i pokožky, kyselina pantothenová zase přispívá ke snížení únavy a vyčerpání. Celkově je Biotin Plus v recenzích velmi dobře hodnocen, navíc se prodává za velmi příznivou cenu. Užívá se jedna tabletka denně, balení se 60 tabletkami vydrží na 2 měsíce a jedna denní dávka vychází na 0,98 Kč.

    Zdroj fotky: Lékárna.cz

  6. 10× nejlepší doplňky stravy pro ženy (+ extra sleva na celý nákup)

    Kolagen Forte a kyselina hyaluronová proti stárnutí

    Kolagen je jedna z nejdůležitějších bílkovin v lidském těle, je součástí všech pojivových a vazivových tkání. Jde o látku, která velmi prospívá kloubům, různé typy kolagenů obsahuje každá dobrá kloubní výživa. Kromě toho posiluje vlasy a nehty, je důležitý pro zdraví pokožky, podporuje regeneraci, pomáhá při celulitidě i na strie, zvyšuje pružnost cévních stěn a působí proti vzniku vrásek.

    Přípravek Kolagen Forte obsahuje hydralizovanou formu kolagenu, což je vysoce účinný čistý kolagen. Prokazatelně oddaluje stárnutí pokožky a zpevňuje ji. Vyhlazuje vrásky, zlepšuje pevnost nehtů i vlasů. Kyselina hyaluronová pak pokožku hydratuje, redukuje vrásky a urychluje hojení kůže. Dvě tablety denně pomohou nastartovat přirozenou tvorbu kolagenu v těle, 180 tablet vydrží na 3 měsíce, denní dávka vychází na 7,10 Kč.

    Zdroj fotky: Pilulka.cz

  7. 10× nejlepší doplňky stravy pro ženy (+ extra sleva na celý nákup)

    GS Pupalka Forte s vitamínem E 100 kapslí

    Pupalka dvouletá se doporučuje užívat na kožní onemocnění, zmírnění premenstruačního syndromu, astma a dokonce i na kocovinu. K léčení se používá olej lisovaný ze semen, který se prodává ve formě tabletek a kapek. Pupalka snižuje hladinu cholesterolu, příznivě působí na imunitu těla a zvyšuje pružnost cév.

    Přípravek Pupalka Forte obsahuje za studena lisovaný olej Extra Virgin z pupalky dvouleté. Primárně je určen k udržení krásné pokožky a mladistvého vzhledu. Přidaný vitamín E slouží jako ochrana před volnými radikály. Užívá se 1 až 2 tablety denně, u balení se 100 tabletami denní dávka vychází na cenu od 2,35 Kč.

    Zdroj fotky: Dr.Max

  8. 10× nejlepší doplňky stravy pro ženy (+ extra sleva na celý nákup)

    DonnaHAIR FORTE + náušnice Swarovski Elements

    Jedním z nejoblíbenějších potravinových doplňků na vlasy je DonnaHAIR. Přípravek je určen ženám, které trápí nadměrné vypadávání vlasů, zvýšená lámavost a třepení konečků. Doporučuje se také pro zpomalení šedivění a obnovení lesku. V hodnocení uživatelky zmiňují celkové zlepšení kvality vlasů a rychlejší růst.

    DonnaHAIR FORTE obsahuje biotin, zinek, kyselinu listovou, vitamin A, extrakty z přesličky, kopřivy a kvasnic. Při dlouhodobém užívání DonnaHAIR pomáhá při mastných či vysušených vlasech, udržuje přirozený objem a pečuje o kvalitu pokožky hlavy. Bere se jedna tobolka denně, balení 90 tobolek vydrží na 3 měsíce, přičemž jedna denní dávka vyjde na 6,66 Kč. Právě nyní je k dispozici limitovaná edice s náušnicemi DonnaHAIR s krystaly Swarovski.

    Zdroj fotky: Dr.Max

  9. 10× nejlepší doplňky stravy pro ženy (+ extra sleva na celý nákup)

    Nejlepší kolagen na pleť: Mořský kolagen Collalloc

    Bioaktivní mořský kolagen Collalloc je snadno rozpustný prášek ve vodě, který se pije ráno nebo večer. Rychle se vstřebává a jeho účinek je vidět nejrychleji na pleti, kterou na pohled omlazuje. Příznivě působí na pohybový aparát, je účinný proti bolesti a pomáhá při regeneraci po cvičení.

    Švýcarský produkt Collalloc obsahuje čistý hydrolyzovaný kolagen z ryb I., II. a III. typu. Jde o kvalitní a účinný mořský kolagen, se kterým tělo zachází stejně, jako by si ho samo vyrobilo a užívá ho přesně tam, kde je nejvíce zapotřebí. Zlepšuje strie a celulitidu, posiluje vlasy, nehty a zuby, zlepšuje pružnost vazů a šlach, snižuje bolesti kloubů. První měsíc se užívá 1 sáček denně, v dalších měsících se doporučuje 1 sáček jednou za týden. V prvním měsíci vychází denní dávka na 18,17 Kč.

    Zdroj fotky: Pilulka.cz

  10. 10× nejlepší doplňky stravy pro ženy (+ extra sleva na celý nákup)

    Nejlepší doplněk stravy na hubnutí: Zelená káva Premium

    V našem výběru rozhodně nesmí chybět potravinový doplněk na hubnutí. Nejvíce se nám osvědčil přípravek Zelená káva Premium s L-karnitinem a vlákninou od Vieste. Obsahuje účinný komplex 10 přírodních látek, které mají příznivý vliv na kontrolu tělesné hmotnosti. Zelená káva se užívá jako podporující prostředek k hubnutí, L-karnitin pomáhá zlepšit výkon, zrychluje spalování tuků a snižuje produkci volných radikálů,

    Zelená káva Premium dále obsahuje například extrakt z jader afrického manga, kapsaicin, mořskou řasu či chrom. Všechny látky se podílejí na redukci hmotnosti. Navíc obsahuje také jód. Užíváním přípravku si zajistíte dostatek energie po celý den, omezíte chuť k jídlu, zrychlíte spalování tuků a očistíte se od toxinů. V balení je 100 kapslí, berou se 2 kapsle denně.

    Zdroj fotky: Dr.Max


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Novinky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás