, oves | Štítek | Skrblík.cz

SKRBLOG

Jak uvařit ovesné vločky

Středa, 24. říjen 2018 Marie Stejskalová

Jak uvařit ovesné vločky Jak dlouho vařit ovesné vločky Vliv ovesných vloček na zdraví 1Jak uvařit ovesné vločky Z ovesných vloček se nejčastěji připravuje ovesná kaše. A uvařit ovesné vločky do ovesné kaše je velice jednoduché a rychlé. Existuje několik přípravných postupů, jak ovesné vločky na ovesnou kaši uvařit. První možností je večer zalít vločky vodou […] Celý článek »

Jak jíst ovesné vločky

Pátek, 12. říjen 2018 Lenka Rutteová

Jak vybrat ovesné vločky? Jak připravit ovesné vločky? Jak jíst ovesné vločky? 1Jak vybrat ovesné vločky Ovesné vločky můžeme koupit jak klasické, tak jemné nebo extra jemné. Klasické ovesné vločky jsou vhodné pro konzumaci ve formě ovesné kaše, na zahuštění polévek či omáček. Anebo po předchozím několikahodinovém namočení v tekutině či jogurtu. Mají moučnější chuť a práce s nimi není zrovna […] Celý článek »

Jak naklíčit oves

Neděle, 04. březen 2018 Lenka Rutteová

Jak naklíčit oves? Jak dlouho nechat klíčit oves? Jaké látky obsahuje naklíčená oves? 1Jak naklíčit oves Oves můžeme nechat naklíčit dvěma způsoby. Buď pro konzumaci obilí jako takového, kdy budou stačit jen drobné klíčky. Anebo jej chceme nechat narůst do mladé rostlinky, kterou pak sklidíme jako zelený oves. Pro naklíčení ke konzumaci celého obilného zrna […] Celý článek »

Jak připravit ovesnou kaši

Neděle, 25. únor 2018 Lenka Rutteová

Oves obsahuje nejvíce bílkovin ze všech druhů u nás pěstovaných obilnin. Bílkoviny jsou tu navíc ve velmi kvalitní a snadno vstřebatelné formě. Oves je zdrojem energie, dlouhodobého zasycení, ale i látek, které nám pomáhají nabrat duševní klid. A tak není divu, že byl kdysi označován za plodinu bohů. Nejčastěji se z něj dělávaly kaše, ty tvořily přímo základ staré germánské […] Celý článek »