Tipy z Aliexpressu: 7 chytrých hodinek od 224 Kč včetně poštovného

Lenka Rutteová
Publikováno 24. prosince 2017

Tentokrát pro vás máme 7 tipů na levné chytré hodinky. Jejich cena začíná na 224 Kč včetně poštovného do ČR.

Se samotným nákupem vám pomůže náš návod na AliExpress.

Ušetřete další až 4 % z nákupu na AliExpressu

Cashback Tipli.czJe to jednoduché. Nejprve se zdarma zaregistrujte v cashbackovém portálu Tipli.cz. Do AliExpressu se poté proklikněte přes odkaz na webu Tipli.cz. Získáte tak až 4 % z celého nákupu zpět na svůj bankovní účet.

Jak je to možné? E-shopy běžně vyplácí provozovatelům internetových stránek provize, pokud jim přivedou nového zákazníka. Tipli.cz a další cashbacky tuto myšlenku dotáhly ještě dále, o svou provizi se rozdělí se zákazníkem.

PS: Při registraci na Tipli.cz získáte na uvítanou bonus až 300 Kč.

Zaregistrovat se do Tipli

Chytré hodinky neboli smartwatch se stále více tlačí do našich životů. Uvědomujeme si totiž, že se prostě musíme hýbat, abychom zůstali zdraví. A tak si kupujeme zařízení, která nás informují nejen o aktuálním čase, ale také kolik jsme dnes udělali kroků a jak jsme se hýbali.

Dalším stránkou, ve které jsou nám chytré hodinky nápomocny, je kontakt se světem v momentech, kdy nemáme čas nebo možnost vytahovat velký telefon a použít jej. Chytré hodinky totiž dokáží mnohdy samostatně telefonovat. Anebo nám aspoň zobrazí notifikace z našeho smartphonu.

I čínští výrobci nabízejí řadu chytrých hodinek. Některé se prodávají dokonce i v oficiální distribuci v českých obchodech. Jenomže za mnohem vyšší cenu, než je ta v Aliexpressu. Pojďte se podívat, které hodinky můžete koupit mnohem levněji na Aliexpress než v českých eshopech!

  1. 7 chytrých hodinek od 224 Kč včetně poštovného

    Erenbach Smartwatch DZ09

    Tyto hodinky, jakož i další čínské modely, bývají nazývány vstupní branou do světa chytrých hodinek. A to i přesto, že nabízejí možnost vložit SIM kartu a SD kartu a mít je tedy jako malinký telefonek rovnou na ruce. Hodinky totiž umí přijímat notifikace, hovory, zobrazovat SMS zprávy i jiné textovky. Přehrají vám hudbu a dokonce nafotí to, co potřebujete zdokumentovat. Kvalitu nečekejte, ale třeba situaci po nehodě vyfotit zvládnou. A poskytnou vám samozřejmě údaje o čase.

    Erenbach Smartwatch DZ09 jsou hodinky, které fungují i jako krokoměr, ale jiné tělesné aktivity neměří. Ani srdeční tep. Rozhodně je nevyužijete pro fitness. Ale například při řízení auta jistě ano. Model je vyroben převážně z plastu. Lze jej spárovat s chytrým zařízením – Android, iOS i Windows. Krytí je jen proti dešti, tedy to nejzákladnější.

    Rychlá specifikace:

    • výdrž: 1 den běžného režimu, 3 dny v pohotovosti
    • nabíjení: přes micro USB kabel
    • typ displeje: LDC dotykový kapacitní
    • úhlopříčka displeje: 1,56″
    • rozměry (v x š x h): 5,6 x 3,8 x 1,2 cm
    • hmotnost: 52 g
    • fitness funkce: krokoměr, měření spánku
    • komunikace: notifikace, hovory, textovky, Bluetooth
  2. 7 chytrých hodinek od 224 Kč včetně poštovného

    Smart Watch A1

    Pokud by vám nevyhovovalo celoplastové řešení, můžete sáhnout po tomto modelu. Hodinky totiž mají kovový rámeček z ušlechtilé oceli. I tyto hodinky nabízejí možnost vložit do nich SIM kartu a SD kartu. Opět jde tedy o model, co může sloužit na jednoduché telefonování, textování a hlavně sledování notifikací. Musíte však vždy počítat s hlasitým odposlechem, takže volat budete jistě jen v soukromí auta nebo vaší domácnosti.

    Rozhodně nemůžete čekat Wi-Fi nebo GPS, ale to u téměř žádného ze základních modelů za tuto cenu. Fitness funkce jsou omezeny pouze na krokoměr a sledování spánku. Nabíjet je budete pohodlně microUSB kabelem. Párování s chytrým zařízením je samozřejmostí – Android, iOS i Windows. I s tímto modelem lze pořizovat fotografie. Krytí je jen proti dešti, tedy to nejzákladnější.

    Rychlá specifikace:

    • výdrž: 1 den běžného režimu, 3 dny v pohotovosti
    • nabíjení: přes micro USB kabel
    • typ displeje: TFT LCD dotykový
    • úhlopříčka displeje: 1,54″
    • rozměry (v x š x h): 4,8 x 4,0 x 1,2 cm
    • hmotnost: 53 g
    • fitness funkce: krokoměr, měření spánku, Sedentary reminder
    • komunikace: notifikace, hovory, textovky, Bluetooth
  3. 7 chytrých hodinek od 224 Kč včetně poštovného

    Xiaomi Amazfit

    Čínský výrobce Xiaomi proniká na světový trh čím dál razantněji. A bojuje zejména nízkými cenami. Tak je tomu i v případě jeho chytrých hodinek Xiaomi Amazfit, které, byť mají velké množství funkcí, stojí asi polovinu toho, co jejich západní konkurence. V čínském obchodě ještě méně. Designem sice neoslní, ale zpracováním a funkcemi vás příjemně překvapí.

    Náramek je ze silikagelu, ale lze jej vyměnit za jakýkoliv jiný o šířce 22 mm. Přednostně jsou hodinky také určeny jako částečná náhrada smartphonu. Ale pouze přijímají notifikace. Telefonat neumějí.

    Oproti předešlým modelům, však nabízejí i sledování srdečního tepu, několika fyzických aktivit – běh (Run), chůze (Walk), běh na pásu (Indoor Run), kolo (Bike), rotoped (Indoor Bike), přespolní běh (Trial Run) a eliptický trenažér (Elliptical). A dokonce i GPS s podporou GLONASS. Hodinky také sledují počasí a fungují i jako kompas.

    Nevýhodou je nabíječka, která je originální pro tyto hodinky. Ale na víkendy můžete jezdit i bez ní, protože hodinky běžně 5 dní, v pohotovosti i 11. Displej je transreflexní LCD. Takže během dne nepotřebuje podsvícení. O nutnosti podsvícení rozhoduje zabudovaný senzor. Párování s chytrým zařízením je tu též samozřejmostí – Android a iOS. Aplikace Mi Fit, kterou si pro jejich používání stáhnete, je dnes už vychytaná.

    Rychlá specifikace:

    • výdrž: 5 dní běžného režimu, 11 dní v pohotovosti
    • nabíjení: originální nabíječka
    • typ displeje: transreflexní LCD dotykový
    • úhlopříčka displeje: 1,34″
    • hmotnost: 53,7 g
    • funkce: krokoměr, měření spánku, Sedentary reminder, senzor srdečního tepu, fitness aktivity, barometr, kompas, tréninkové centrum
    • komunikace: notifikace, Bluetooth, GPS a GLONASS, Wi-Fi (jen pro aktualizaci firmwaru)
  4. 7 chytrých hodinek od 224 Kč včetně poštovného

    Smorov Q18

    Smorov Q18 vám nabídne ostrý a zaoblený displej a hlavně živé barvy v něm. Pozorovací úhel je nečekaně široký. Jde opět o model za základní cenu, který ale nabídne i vložení SIM karty a SD karty. Také je vybaven mikrofonem, fotoaparátem a reproduktorem, takže vám může též sloužit coby malý telefon přímo na vašem zápěstí. Kromě textovek a hovorů nabízí také notifikace, takže budete mít neustálý přehled o tom, co se právě objevilo na displeji vašeho telefonu.

    Rámeček hodinek je z ušlechtilé oceli, zbytek těla je plastový. Hodinky vydrží na jedno nabití poměrně dlouho, v pohotovostním režimu až čtyři dny, v klasickém provozu jsou to dny dva. Dobrou zprávou je fakt, že hodinky se nabíjejí běžným microUSB kabelem.

    Výhodou těchto hodinek je opravdu vymakaný displej, na kterém si jednak můžete nastavit úroveň jasu a dobu rozsvícení, ale zejména si užít dobrého zobrazení barev a jemného rastru. Fitness funkce opět příliš nečekejte, hodinky jsou určeny jako náhrada telefonu v situacích, kdy smartphone nemůžete anebo nechcete použít. Krytí je jen proti dešti, tedy to nejzákladnější.

    Rychlá specifikace:

    • výdrž: 2 dny běžného režimu, 4 dny v pohotovosti
    • nabíjení: micro USB kabel
    • typ displeje: LCD dotykový
    • úhlopříčka displeje: 1,54″
    • hmotnost: 50 g
    • fitness funkce: krokoměr, měření spánku, Sedentary reminder
    • komunikace: notifikace, hovory, textovky, Bluetooth
  5. 7 chytrých hodinek od 224 Kč včetně poštovného

    Xiaomi Huami Amazfit Bip

    Pokud jsou pro vás původní Xiaomi Amazfit příliš drahé, nadupané funkcemi a těžké, můžete sáhnout po odlehčenější variantě Bip. Nemají už kulatý ciferník, ale hranatý. A pásek je konzervativní, jednobarevný. Lze jej však také kdykoliv vyměnit protože nosička má standardní rozměry.

    Co zůstalo, je transreflexní LCD displej, který dokáže velmi dobře šetřit baterii. A protože má baterie i velkou kapacitu, vydrží vám hodinky na jedno nabití neuvěřitelných 45 dní provozu. V pohotovosti, kdy fungují bez měření tepu srdce, tedy pouze jako krokoměr a měřič spánku, budou na jedno nabití v provozu až tři měsíce!

    Spárovat je lze s Androidem i iOS, je pro ně vyhrazena aplikace MiFit 3.0. Jak už jsme naznačili, hodinky dokáží sledovat váš tep. Nabízejí ale i notifikace, barometr, kompas, GPS a také Sedentary reminder (pobídku k pohybu, když dlouho sedíte). Krytí hodinek je IP68, takže se s nimi nemusíte bát do vody.

    Rychlá specifikace:

    • výdrž: 45 dní běžného režimu, 3 měsíce v pohotovosti
    • nabíjení: originální nabíječka
    • typ displeje: transreflexní LCD dotykový
    • úhlopříčka displeje: 1,28″
    • hmotnost: 32 g
    • funkce: krokoměr, měření spánku, Sedentary reminder, senzor srdečního tepu, barometr, kompas
    • komunikace: notifikace, Bluetooth, GPS
  6. 7 chytrých hodinek od 224 Kč včetně poštovného

    Dětské Smarcent Smart Watch GW400S

    Mohly by se hodit i hodinky pro děti. Ne že by děti potřebovaly notifikace a měření srdečního tepu, ale potřebují základní pomoc v případě, že se dostanou do nebezpečí. A alespoň část pomoci mohou zajistit hodinky Smarcent Smart Watch GW400S. Mají barevný dotykový displej, ale hlavně GPS lokátor a SOS tlačítko, které volá přednastavené číslo. Do hodinek se totiž vkládá SIM karta. K ní je nutno pořídit i základní mobilní tarif, protože v budovách se nevyužívá lokalizace přes GPS, ale přes GSM.

    Hodinky dokáží také volat, přijímat textovky, hlasové vzkazy. Disponují pamětí pro 15 telefonních kontaktů, které nastavíte. Mají i vysokou prachu a voděodolnost IP67, takže se nemusíte bát, že je děti hned někde zničí.

    GPS lokalizace funguje v reálném čase v aplikaci na telefonu či tabletu běžícím na operačním systému Android nebo iOS. Můžete dítěti i nastavit území, ve kterém se může pohybovat, aniž by se nad tím hodinky pozastavily. Jakmile dítě vymezené území opustí, hodinky vás na to upozorní.

    Hodinky nejsou zcela bez fitness funkcí, slouží jako krokoměr. Baterie v nich vydrží asi 4 dny v pohotovostním režimu, při aktivním používání jeden až dva dny. Baterie se dobíjí klasickým microUSB kabelem.

    Rychlá specifikace:

    • výdrž: 1 -2 dny běžného režimu, 4 dny v pohotovosti
    • nabíjení: micro USB kabel
    • typ displeje: OLED dotykový
    • úhlopříčka displeje: 1,22″
    • hmotnost: 40 g
    • fitness funkce: krokoměr, GPS lokalizace, volání SOS

    komunikace: notifikace, hovory, textovky, Bluetooth

  7. 7 chytrých hodinek od 224 Kč včetně poštovného

    Sceltech Bluetooth GT08

    Další z řady chytrých hodinek, které vám poslouží jako plnohodnotná náhrada smartphonu pro případ komunikace s okolím v momentech, kdy to telefonem opravdu nejde, jsou Sceltech Bluetooth GT08. Jde o hodinky, kam můžete vložit SIM kartu i paměťovou kartu, pořizovat jimi fotografie (kvalitu moc nečekejte – je to spíš na nutné momentky).

    Hodinky podporují notifikace, lze jimi volat, přijmou i odeslat textovku. Kompatibilní jsou s telefony běžícími na Androidu a iOS, spárují se s nimi pomocí Bluetooth. Můžete je mít v několika barevných provedeních, ale například výměna pásku možná není.

    Ciferník má rámeček z ušlechtilé oceli, zbytek těla je plastový. Krytí je jen proti dešti, tedy to nejzákladnější. Baterie vydrží na jedno nabití asi tři dny v pohotovostním režimu. Nabíjí se přes USB kabel. Fitness funkce nečekejte, pouze krokoměr a sledování spánku.

    Rychlá specifikace:

    • výdrž: 1 -2 dny běžného režimu, 3 dny v pohotovosti
    • nabíjení: micro USB kabel
    • typ displeje: LCD dotykový
    • úhlopříčka displeje: 1,54″
    • hmotnost: 50 g
    • fitness funkce: krokoměr, měření spánku, Sedentary reminder
    • komunikace: notifikace, hovory, textovky, Bluetooth

Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy z AliExpress


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás